Reakce na Prevenar

152
16.10.08 10:54

Reakce na Prevenar

Píšu jen tak informativně,pro jiné maminky.že jsme po Prevenaru měli malou reakci.Druhý den po očkování zvýšená teplota,místo vpichu zarudlé a zarudlé i misto po TBC(očkováno do stejného ramínka.)Další dávku nechám určitě do druhého ramínka.V noci teplota 38 dala jsem Nurofen čípek.Ráno byla malá bez teploty,místo vpichu i po TBC stále mírně zarudlé.Tak uvidím jak to bude vypadat dál.Je těch očkování prostě hodně.Jedni píšou očkovat,druzí neočkovat.A pak ať si člověk vybere co je lepší.Jenže ,když se pak něco stane tak si to člověk vyčítá,že neočkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
16.10.08 11:04

Záleží na dítěti, jak očkování snáší. Maše malá neměla nikdy žádnou reakci. Také jsme nechali očkovat Prevenarem, doktorka však doporučila očkovat mezi pauzou u hexavakcín - tedy po 3. dávce, než bude 4. Vyšlo to kolem 8-9 měs. Jinak ona píchá do stehna, ne do ramínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
16.10.08 11:11

Ahoj, máme to stejně jako zuz1, očkováno do stehýnka a po 3 hexavakcíně. Nebyla žádná reakce, ani rozmrzelost nebo něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
16.10.08 12:31

Ahoj,

taky jsme meli do stehynka. Ale jinak moje dcera reaguje na kazde ockovani. I po hexe mela trosku problemy, ale jen par dni zvysena teplota, nic dramatickeho.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
16.10.08 13:08

Vojtu taky očkují do stehýnek. Jen jednou měl píchaneček zarudlý a trochu teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
16.10.08 22:09

Ahoj, my byli naštěstí bez vždy reakce (vpich do stehýnka), ale očkovala jsem až starší děti (4r. a 2r.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
17.10.08 09:56

Marysko, a kolik je malé? Tj. v jakém věku očkovaná?

My máme jít za 14dní teprve na druhou HEXA (měli jsem dlouho nezahojenou jizvu TBC) a Dr. říkala, že klidně můžeme dát současně Prevenar. Moje Dr. je dost opatrná, tak jí věřím.. Ale stejně zjišťuji. Rozhodnutí i odpovědnost bude stejně na mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.08 21:55

Ahoj, my jsme byli včera na prvním očkování HEXÄ a zároveň dostal i první vakcínu Prevenaru. V noci měl malý zvýšenou teplotu a průjem. Dnes večer se mu najednou udělala vyrážka na půlce obličeje, tak nevím zda to s tím souvisí. Pavla

• Citovat
  • Upravit
152
12.11.08 10:27

Malé bylo 13 měsíců.Náš Dr. nechává dětí očkovat Prevenarem po roce života,pak stačí jen dvě dávky.Takže nás čeká ještě jedna,ale ta reakce nebyla hrozná spíše mám teď větší obavy z Trivivaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
17.1.09 20:17

ahojda,
na prevanar ani na hexavakcínu jsme reakci neměly - hurá. Naše Mudra píchá prevenar společně s hexa a do stehýnek ( do každýho jednu).
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
7.4.09 19:39

Ahoj,

chci nechat naočkovat Prevenar mladšímu synovi v roce,mám očekávat reakce a jaké?Zatím co jsem četla tak naštěstí nic hrozného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.4.09 22:33

Mě taky dr. tvrdila, že reakce nebývají. :D Moje dcera byla asi vyjímka.
Píchla jí to v pondělí do ruky. V úterý mě volali do školky, ať si pro holku příjdu, že je nějaká divná, pořád spí a brečí. Tak jsem si ji vzala domů, doma pak už byla v pohodě. Ve středu se jí udělal na ruce okolo vpichu velkej červenej flek a tři dny si stěžovala, že ji ruka bolí. Nemohli jsme se jí na to podívat, natož šáhnout.
Takže to asi každý snáší jinak.
Zítra jdeme na očkování s mladší dcerou, tak jsem zvědavá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.4.09 21:53

Jen píšu dodatek,že po přeočkování Prevenarem už malá žádnou reakci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.4.09 22:30

očkovali jsme prevenar od 5m, hexu až pak. očkuje se do nožičky - do stehna!! podle příbalové info prevenaru. naše mudra neočkuje dohromady, nevím proč, prevenar má k tomu schválení. šli jsme až v 5m, páč dřív jsme měli stop kvůli protahované pozdní novorozenecké žloutence. reakci jsme neměli žádnou, ale Vojtěch není moc reprezentativní vzorek, neměl reakci na nic - prevenar, hexa, priorix. ani ťuk - ťuk ťuk.

btw, - nechápu proč se očkují děti prevenarem často až po 1: roce života, když podle všeho jsou nejohroženější skupinou dětí právě děti do 2 let /nejčastěji se vyskytují penumokokové pneumonie a encefalitidy, kvůli zánětu středního ucha neočkuju :)/ údajně nejlepší je naočkovat je od 3 do 6m. sice to stojí peníze, ale …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamiAmi
5.10.11 17:46

Prevenar

Ahoj maminky!
Můžete mi prosím napsat, kolik dnes stojí Prevenar? Mě nejdřív říkali,že je na 420 kč a že ještě nedávno pojišťovna nedoplácela nic a tak stál 1800 kč. Tak jsem zaplatila 420,– … a při přeočkování dalších 420 ,– .. -víte celkovou cenu vakcíny? Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek