Žloutenka

JM
83
20.9.08 14:03

Žloutenka

Slyšela jsem, že nyní zuří žloutenka, nevím jestli už je to epidemie, ale vzhledem k tomu, že nějak nemá čas sledovat zprávy, chci se zeptat, plánuje se nějaké plošné očkování nebo se musíme starat sami? Mám děti 1 a 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
20.9.08 14:23

Ahoj,

ve středočeském kraji se budou očkovat prvňáci, o dalším plošném očkování se zatím neuvažuje.
Já jsem nechala malého naočkovat minulý týden, jak se ukázalo, právě včas, teď už všude docházejí vakcíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.08 14:28

jm a neni ten mladsi uz ockovany?? myslim, ze mi mudr rikala, ze v te hexa vakcine je i ted povinne zloutenka A
neprihlasena jituš

• Citovat
  • Upravit
2201
20.9.08 15:40

Ahoj, jen pro INFO:
hexavakcina obsahuje: ockovani proti tetanu, záškrtu, černému kašli, žloutence typu B, heaemofilovi a dětské obrně

Bohuzel se ted rozsirila zloutenka typu A (nemoc spinavych rukou). Ona se totiz rozsiri skoro pokazde na zacatku skolniho roku, kdy si ji lide privezou z dovolenych a pak ji roznesou po jidelnach apod.

Takze nechat deti oockovat co nejdrive a myt si ruce.

Zatim se ockuje jen v nekterych skolach CR, jak uz psala Gina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.9.08 16:51

diky Koalko, tak jsem v obraze. jituš

• Citovat
  • Upravit
14079
21.9.08 14:28

Zrovna v pátek jsme byli na očkování proti téhle žloutence a musím říct, že jsme měli fakt štěstí. Narazili jsme na lékárnu, kde měli ještě vakcínu za starou cenu - 699 Kč. V předchozích 4 lékárnách (ve dvou různých městech) nám řekli, že momentálně nejsou a že bude ta nová várka asi trochu dražší. Jinak VZP na ni přispívá asi 500 Kč, jestli si to pamatuju správně. Tak tam zaběhnu teď a za půl roku znova :-)

Milli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
21.9.08 18:49

Nevíte někdo něco bližšího o léčbě žloutenky? Třeba jestli je vždy nemocný hospitalizován nebo jen vážnější případy, jestli, jak a jaké se podávají léky… Mám z toho hrůzu hlavně kvůli starší dceři, která má skutečně fobii z injekcí a podobných zásahů do integrity své tělesné schránky a představa, že jí někde ve špitále berou několikrát krev apod…

Dík, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.9.08 14:36

Hospitalizace je při žloutence ze zákona povinná, bohužel. A odběrům krve se člověk určitě taky nevyhne.

U nás ve školce mají právě karanténu :roll: Se štěstím jsem sehnala vakcínu, ale dcerka (5 let) mi - jako ostatně každý podzim - chrchlá. Nic strašnýho, suchej kašel, rýmu už nemá. Nevíte někdo, co to udělá, když jí nakřáplou nechám naočkovat? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
22.9.08 14:36

Nechtěla jsem být anonym. Pardooon. Mmelody

• Citovat
  • Upravit
2201
22.9.08 17:28

ahoj Mmelody, to vis vsechny vakciny je nejlepsi podavat zdravym lidem. I kdyz je to treba vakcina inaktivovana, tak je to stejne napor na organismus a nemocny organismus se s tim vyporada hure nez zdravy. Porad se s vasim detskym lekarem, jak to vidi on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
22.9.08 20:55

Přitom, že ochrana začíná až za 2 týdny, bych určitě radši počkala, až bude dítě zdravé.

Jinak roční dítě bych neočkovala. Podle mého názoru je tohle jedno z těch onemocnění, proti kterému má smysl očkovat při vstupu do školy nebo školky.
Já mám naočkovanou dceru (4,5) - teď by měla být přeočkovaná, tak doufám, že boj o vakcínu brzy ustane - a syna (21měs.) ještě očkovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
23.9.08 18:41

Nevíte kde v Praze sehnat vakcínu žloutenky :?: :?: :?:
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
23.9.08 20:02

Ahoj holky,
od kdy se doporučuje očkovat žloutenka A? Díky moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
26.9.08 13:19

Tak jsem dostala zasvěcenou radu (dr) - neočkovat rozhodně během epidemie, jelikož jde o nápor na imunitu a tudíž její dočasné oslabení, zvyšuje se riziko nákazy během oněch 14 dnů, než vakcína začne působit a hrozí horší průběh onemocnění. Posilovat imunitu, dbát maximálně na prevenci. Očkovat až za normálního stavu. Prodávám, jak jsem koupila.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek