Priorix tetra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
25.6.15 23:51

priorix tetra

Vede jednoznačně k silnějším reakcím po očkování po první dávce než při variantě bez neštovic. I když budete v jeden den očkovat do 2 míst MMR a neštovice budou reakce menší. Já mám obě děti očkované 2× priorixem tetra, ale zpětně nebyla to dobrá volba. Lepší je dát první vakcinu bez neštovic, pak dát neštovice první dávku a 2 dávku na kterou už reakce nejsou dát priorix-tetra, tam se plně projeví výhoda, že dítě dostane o jednu injekci méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
17.9.15 15:11

MMR/Priorix/autismus - přiznané zkreslování dat

Dostala jsem se dnes k pořadu ČT, který byl odvysílán 7. 6. 2015. Je zde přiznání vědce o zkreslování dat pro vyloučení souvislosti mezi MMR a poruchami centrálního nervového systému způsobující následně těžká onemocnění.

Ukázalo se totiž (přiznáním jednoho z nich), že vědci ze CDC řadu let tajili data prokazující zvýšené riziko autismu u chlapců očkovaných v ranném věku vakcínou MMR.

Nechci nijak hodnotit očkování jako takové, nebo se o cokoliv přít – jde mi čistě o to, aby tato záležitost nezapadla, aby o tomto rodiče věděli.

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.9.15 22:36

MMR/Priorix/autismus - přiznané zkreslování dat

Uvědomte si, že ta lékařka je zatížená tím, že její syn - který je dnes naprosto zdravý měl těžkou alergickou reakci na očkování. Myslíte si, že byl před tím zdráv? Ne on nebyl zdráv jen to první očkování právě spustilo poruchu imunitního systému, takových případů je velmi málo, prostě někdo má tu smůlu, že pro něj očkování není. Stejně tak každoročně umírá několik dětí na plané neštovice, které jsou otravné, ale pro běžného člověka nejsou nebezpečné. prostě je to vzácné, ale je to. Pokud máte zdravé dítě, šance že bude mít nějakou vážnou reakci na běžně používané vakciny, je velmi nízká. Nejhorší co většinou dětem při očkování hrozí je to, že se u lékaře nakazí nějakou virózou. Jak už jsem psal jde jen o statistiku - šance, že díky očkování si zničíte zdravý je řádově menší než že si ho zničíte kvůli prodělané nemoci. O tom celé očkování je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
18.9.15 08:57
@Josef44 píše:
Uvědomte si, že ta lékařka je zatížená tím, že její syn - který je dnes naprosto zdravý měl těžkou alergickou reakci na očkování. Myslíte si, že byl před tím zdráv? Ne on nebyl zdráv jen to první očkování právě spustilo poruchu imunitního systému, takových případů je velmi málo, prostě někdo má tu smůlu, že pro něj očkování není. Stejně tak každoročně umírá několik dětí na plané neštovice, které jsou otravné, ale pro běžného člověka nejsou nebezpečné. prostě je to vzácné, ale je to. Pokud máte zdravé dítě, šance že bude mít nějakou vážnou reakci na běžně používané vakciny, je velmi nízká. Nejhorší co většinou dětem při očkování hrozí je to, že se u lékaře nakazí nějakou virózou. Jak už jsem psal jde jen o statistiku - šance, že díky očkování si zničíte zdravý je řádově menší než že si ho zničíte kvůli prodělané nemoci. O tom celé očkování je.

Myslím že si celkem zásadně nerozumíme. Nejde zde o žádnou konkrétní lékařku a jejího syna, ale o přiznané cílené a dlouhodobé zkreslování dat americkým úřadem pro kontrolu léčiv (CDC).O to, že někdo účelově manipuluje s daty, aby souvislost např. s autismem byla popřena. A ten někdo se teď k tomu přiznal.

S názorem na očkování jako takové s Vámi vesměs souhlasím. Nějakou dávku rizika představuje jak neočkovat, tak i očkovat. O tom proč se očkuje je informací dost. O tom, v čem je očkování rizikové se zkreslují data. A to je přece už jen z věděckého, natož lidského hlediska zásadně špatně.

Mám-li rozhodnout za své dítě, musím za to nést následky (a to v případě očkování i neočkování). Měla bych tedy mít kvalitní podklady ke kvalifikovanému rozhodnutí, nikoliv tendenční lživá čísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
18.9.15 09:03

@Josef44 A co se týče případu syna lékařky, myslím že ani jeden z nás zde od klávesnice není schopen posoudit, jestli byl před tím zdráv či ne. Jsou to jen spekulace, na zhodnocení se dost možná neshodnou ani odborníci, takže je zcela nadbytečné to tady zkoušet nějak určovat, nebo z toho dělat nějaké závěry o celé cause, kterou tato paní nenastartovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek