Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Markéta80 píše:
@Ginuš a ono ne co. Ted jsme byla na zákroku a 4 sestry se na mě vystřídaly než mě zavedly kanylu do žíly
![]()
![]()
Cévka to byl fakt hnus a pak ta úleva když byla pryč a při druhém porodu jsme měla i dreny což bylo taky peklo
Já tu kanylu v žíle měla u zàpěstí a prosila jsem sestru, ať už mi ji sundá. Tak řekla, ať hodně piju a už mi nebudou kapat do žíly.
@Ginuš no napřed koukala na ruce pak začla zkoušet, já se kroutila tak prý mě nechá, do 5 minut jiná, zase nic pak ještě jedna a ta jen píchla a nic nikam nervala a přišla na raní směnu a ta to zmákla jen mě jaksi zapomněla napojit na glukozu, takže mě to pak pustili na max a stejně část dokapala po zákroku a co nejdřív jsme hlásila jestli mě už to vyndá tak mam vpichu na rukou jak feták
ale bl jsem u mulačů tak už vim jak to vypadá tam
![]()
@Russet já taky u zápěstí
po sekci mě jí vyndali 2-3 den, oni jí nechávají právě kvůli pak zavodnění ![]()
@Ginuš píše:
@MartinaCV měla jsem celkovou narkózu a hojila jsem se dobře. Rodila jsem ve čtvrtek a byla jsem na normálním pokoji hned po operaci, měli plno. Sestřičky za mnou chodily každou chvilku a vše bylo v pohodě. Od soboty jsem měla mimčo už u sebe. Bolest jsem necítila, ale pro jistotu jsem si říkala o léky na bolest![]()
aby se bolest nerozjela. Někde jsem tu četla, že se po CS nemá zvedat hlava a ruce, že to jizvu namáhá, tak jsem ležela jak lazar
cítila jsem otáčení na bok, jinak v pohodě. Držím palce, ať máš co nejmenší bolesti
děkuju ![]()
@Russet píše:
Já tu kanylu v žíle měla u zàpěstí a prosila jsem sestru, ať už mi ji sundá. Tak řekla, ať hodně piju a už mi nebudou kapat do žíly.
@MartinaCV píše:
Po čípkách mám průjem, u mě nebude problém jít na velkou po ničemTak jsem se těšila na zácpu v těhu a nic
Díky za info
Měla jsem na mysli čípky na bolest. Asi zaberou rychleji.
Jo a píchají štípavé injekce na předloktí kvůli embolii?! Měly jste to taky? Poslední mi přišel píchnout zdravotní bratr do břicha, tak jsem se ho snažila ukecat, že do břicha neeeee. A kupodivu to vůbec nebolelo.
Mám za sebou dvě sekce a každá byla jiná, první i když plánovaná byla o dva dny dřív, epidurál, na Jip tři dny, miminko mi nosili, chodit sem začla zkoušet až za dva dny, kdy úplně zmizelo „umrtvení“ spodní části těla, na bolest sem si nebrala nic, u druhé sekce už plánování vyšlo opět epidurál, tři dny Jip, tentokráte mě to bolelo více hlavně otáčení na bok, tudiž i vstávání přes bok, tak sem si jednou vzala čípek a super, ani u jednoho mi nevadila cévka, bolest jizvy, břicha cca týden doma sem už musela fungovat, tak nebyl čas ale opravdu mě to pak už nějak nebolelo ani sem si nebrala čípky, po deseti dnech po propuštění sem byla na vyndání uzlíků z jizvy takže se vše nestřebalo, je to asi jak v které porodnici i s tím šitím i s případným Jipem apod. hodně štěstíčka a brzké zotavení to miminečko za to stojí ![]()
@Markéta80
tak snad si byla spokojená (mimo toho opichování a napichování). No já vždy hned po probuzení prosím o vyndání
po císaři mě ukecali, že je lepší jí mít kdyby něco, no na fotkách jí mam brrrrr
![]()
@Russet píše:.
Jo a píchají štípavé injekce na předloktí kvůli embolii?! Měly jste to taky? Poslední mi přišel píchnout zdravotní bratr do břicha, tak jsem se ho snažila ukecat, že do břicha neeeee. A kupodivu to vůbec nebolelo.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 13:45
@Russet píše:
hele mě píchali Fraxiparín do stehna a do zadele jsem dostávala první den léky na bolest a pak kapky
Jojo injekce proti embolii píchali do břicha a dobré, když sem ležela před dvaceti lety po bouračce v nemocnici tak sem je ukecala, aby je píchali do ruky prý to bolí méně, ale spíš záleží, jak to kdo píchne, i do té ruky to občas bolelo..
@Ginuš no spokojená, když jsme viděla to povlečení tak jsme měla šok, a jak tam pálilo slunce
ale byl a jsem tam jen přes 1 noc ale tak nějak jsme zjistila že většina doktorů tam je z Fakultky
. Pro mě je vždy nejhorší před samotnou narkozou ležet u sálu a vidět operační sál to mam vždycky pocit že musim utéct a tentokrát to bylo rychlé jen jsme viděla že do mě vpravuje látku a prý za chvilku budete spát a sotva jsme cítila že zavíram oči mě budili že už to je
![]()
@Markéta80
vyspat Tě nenechají
. Jo to sluníčko tam praží slušně. Byla jsem tam před rokem v těch hicech a bylo to maso a ležela jsem u okna
, větraly jsme si na chodbu, tam byl chládeček. No hodně se to tam prostřídalo, já byla stálej klient přes 5 let, tak vím, jak se to tam měnilo co se týče doktorů, ale vždy jsem byla spokojená ![]()
@Ginuš píše:
hele mě píchali Fraxiparín do stehna a do zadele jsem dostávala první den léky na bolest a pak kapky
Nebo Heparin ![]()