Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MartinaCV jedině co můžeš tak si rozmyslet jestli chceš celkovou nebo částečnou narkozu a na JIP si včas říkej o léky na bolest. Nic víc moc neovlivníš
Mě po každém bylo jinak, po poslednim jsem se cítila nejlépe, hned druhý den co jsme šla do sprchy jsem začala hned chodit a odpoledne už jsme s manželem šla do jiného patra kouknout na malou. U kluků jsme sotva došla na wc ![]()
@MartinaCV píše: Čeká mě plánovaný císař, je to první porod. Jednak uvažuji mezi porodnicí Žatec, Most a Chomutov a stále nevím.. a pak nevím, jak se připravit dobře na porod a na následné hojení a fungování. Budu ráda za každou zkušenost
Měla jsem cévku do moč. měchýře a první noc jsem prospala (syn se narodil 17 hod.) Pravidelně mi ho ale nosili na oňufání. Vstala jsem až za dva dny, ale nutili mě si sedat hned ráno. Jizva nebyla zalepená. Asi 4. den dělali přes břicho ultrazvuk, jak se vnitřek hojí.
Jizva se šije samovstřebávací nití a ten uzlík, co je jediný vidět, mi odpadl cca za 14 dní. Jizva se má sprchovat studenou vodou hned po porodu, ne ledovou ![]()
Břicho mě bolelo cca těch 14 dní, ale dle slov tatínka dítěte jsem to zvládla velmi dobře rozchodit.
Já měla cs akutní, takže s epidurálem nemám zkušenosti.
Mam za sebou dve sekce. Priprav se, ze prvni vstavani z postele opravdu boli. Ale s kazdym dalsim vstanim je to lepsi a lepsi. Chce to se zacit hybat i pres bolest. Donutila jsem se vstavat kazdou hodinu a projit se po pokoji. A zavcas si rict o neco na bolest. Nedelat hrdinku a nenechat to rozjet.
@MartinaCV měla jsem celkovou narkózu a hojila jsem se dobře. Rodila jsem ve čtvrtek a byla jsem na normálním pokoji hned po operaci, měli plno. Sestřičky za mnou chodily každou chvilku a vše bylo v pohodě. Od soboty jsem měla mimčo už u sebe. Bolest jsem necítila, ale pro jistotu jsem si říkala o léky na bolest
aby se bolest nerozjela. Někde jsem tu četla, že se po CS nemá zvedat hlava a ruce, že to jizvu namáhá, tak jsem ležela jak lazar
cítila jsem otáčení na bok, jinak v pohodě. Držím palce, ať máš co nejmenší bolesti ![]()
A vydržela jsem to i bez léků na bolest. Ani když odezněly oblbováky z narkózy, nebylo to nic hrozného. Dávají čípky.
A měla bys před propuštěním domů jít na velkou. Na to se ptají. Mně pomohla krupicová kaše k obědu, mimochodem děsně sladká a s máslem.
Porod Mladá Boleslav.
@MartinaCV jo a vstávej přes bok - mě teda cévka na celém CS bolela snad nejvíc
![]()
@MartinaCV Já měla akutní císaře s epiduralem. Nebyla jsem na JIP ( některé porodnice to umožňují) a malou jsem dle mohla mít u sebe. Rodila jsem v 11h dopoledne. Druhý den v 8h ráno jsem zkusila vstát a v pohodě. Dle sestřičky, čím dřív se stane, tím líp se to rozchodí. O jizvu jsem se nijak moc nestarala, jen občas drobet promasírovala.
Takže za mě rozhodnout se jestli celkovou anestezii nebo epidural ( dle mého je lepší- hned uvidíš miminko) a jakou porodnici- jestli s JIP po porodu nebo rovnou na normální pokoj.
@Ginuš mě taky, jsem vždy při tom lezla po zdi
a pak když se ptala kdo chce jít první na wc tak jsme se hned hlásila protože jsme věděla že se té hnusné cévky ihned zbavim ![]()
@Markéta80
no ani mi nemluv. Cévka byla za trest, před císařem jsem měla pocit, že jí musim vytlačit
![]()
@Russet píše:.
A vydržela jsem to i bez léků na bolest. Ani když odezněly oblbováky z narkózy, nebylo to nic hrozného. Dávají čípky.
A měla bys před propuštěním domů jít na velkou. Na to se ptají. Mně pomohla krupicová kaše k obědu, mimochodem děsně sladká a s máslem.
Porod Mladá Boleslav.
Příspěvek upraven 05.06.18 v 13:44
@Ginuš píše:
@MartinaCV jo a vstávej přes bok - mě teda cévka na celém CS bolela snad nejvíc![]()
:lol [/cit
@Ginuš píše:
@MartinaCV jo a vstávej přes bok - mě teda cévka na celém CS bolela snad nejvíc![]()
![]()
Já se bàla, že mi vypadne a budou mi ji tam cpát zas. Ani nebolela, jen to bylo nepříjemný.
@Ginuš píše:
:lol [/cit
@Ginuš píše:
![]()
Já se bàla, že mi vypadne a budou mi ji tam cpát zas. Ani nebolela, jen to bylo nepříjemný.
@Ginuš a ono ne co
. Ted jsme byla na zákroku a 4 sestry se na mě vystřídaly než mě zavedly kanylu do žíly
Cévka to byl fakt hnus a pak ta úleva když byla pryč a při druhém porodu jsme měla i dreny což bylo taky peklo ![]()
@Markéta80 no nešla vytlačit
ale naštěstí to bylo vše rychlé
po porodu už ta cévka nebyla tolik cítit. Ty jo tak s tou kanylou to je něco
já bych se jim tam snad rozbrečela
![]()