Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
andrej ty jsi fakt maniak v zakládání diskuzí na téma porod
už aby si porodila ![]()
A kdy jsi měla termín dle utz? Vyvolávání je kvůli tomu, že „přenášíš“? Já se přiznám, že bych se teda na vyvolání nějak extra netěšila ![]()
Vždyť do příštího čtvrtka času dost, ještě se to může rozjet samo, ne? ![]()
Jinak bych zkontrolovala tašku, zda tam máš všechno (přihoď časopis nebo knížku, křížovky, rádio na sluchátka, na šestinedělí je nuda, když máš štěstí na spavý mimino
).
Taky mysli na pitný režim při porodu a nějakou malou svačinku, dobrý je třeba hroznový cukr, dodá ti energii.
Pročti si diskuze o různých přírodních metodách na vyvolání porodu, nemusí ho přímo vyvolat, ale čím víc se připraví porodní cesty, tím lépe.
A pokud nemáš, tak si zařiď nějak donášku jídla domů (maminka, tchýně, zjisti, jaká restaurace u vás dováží, nakup hotový jídla do mražáku atd), ať nemusíš řešit vaření hned jak přijdeš z porodky a můžeš odpočívat.
A vyvolání může častěji skončit císařem, nebo rozsáhlejšími poraněními, takže bych určitě měla doma připravenou dubovou kůru na případné oplachování porodních zranění.
@Gladys Musím říct, že jsi mě svou radou na přípravu velmi, ale velmi pobavila, zejména posledním odstavcem
. Ale jinak mohu potvrdit a k dubové kůře bych ještě přidala dobrý a pevný kruh na sezení.
Pripravit se na porod? Asi nic noveho piju ten slavnej malinik no tak krom zbalene tasky nevim, nevim jestli se da na to pripravit ![]()
@Opičářka já jsem praktická žena, nemedituju, nepromlouvám k nenarozenému dítěti, ale snažím se předvídat různé situace a belhat se pár dnů po porodu do lékárny pro dubovou kůru je jedna ze situací, které je lepší se vyhnout ![]()
Dej si nohy nahoru a nedelej NIC.
Po porodu na to budes jeste se slzou v oku vzpominat.....bane, na porod se dost dobre pripravit neda.nejlepsi jsou vsechny predstavy a porodni plany, ktery pak jdou vetsinou do haje a vsechno je jinak
@andrea555 píše:
Ahojky všemTak jak pak se vy připravujete na porod? Já se připravuji a už se nemůžu dočkat ve čtvrtek jdu na vyvolání a konečně budu mít svého malého u sebe
Ahoj, zatim se nijak extra nepripravuji
piju malinik, jim lnene seminko..a cekam co dalsi dny prinesou
![]()
@Opičářka píše:
k dubové kůře bych ještě přidala dobrý a pevný kruh na sezení.
ja slysela, ze pry ta dubova kura neni moc dobra
a segra rikala, ze se mam naucit sedat hned od zacatku bez kruhu, tak porad premyslim, jestli ho poridit nebo ne ![]()
Já někde četla, že je lepší sedět na dvou srolovaných ručnících, na kruhu se prý víc prokrvuje ta postižená část, protože nemůže krev pořádně proudit - ze všech stran jsou tkáně stlačené a tím pádem pak poranění víc bolí.
Neměla jsem tu čest ani s jednou pomůckou, naštěstí ![]()
určitě si do tašky zabal kuchynske utěrky jsou lepší jak ručnik na jízvy i na spodek
to mi poradila jedna mamina co ma porod za sebou ručnik je drsnějši, taky už bych rada rodila
zítra mám kontrolu a to mi řeknou co se mnou dal, obavam se vyvolaneho porodu
doufam že se maličkej umoudři
no holky moc vám přeju ať už se rozrodíte,já už to mám za sebou ![]()
@Opičářka píše:
@werunqa Hehehe, pozdravuj ségru, má príma rady.
segra mi rikala jen o tom kruhu-ze ona hned po porodu sedela normalne, ze je to lepsi, aby si telo zvyklo ![]()
@vikoušek vždyť máš týden do termínu, tak neplaš
Když to jde ve spoustě porodnic, že když jsou monitory a vše v pořádku, tak se vyvolává nejdřív 11dnů po termínu, tak proč plašit s vyvoláním před termínem ![]()
na to se nedá připravit