Příprava tašky do porodnice - rady, tipy, postřehy

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6157
7.10.13 20:21

Příprava tašky do porodnice - rady, tipy, postřehy

Ahoj holky,
za dva týdny a něco budu rodit, „tašku“ do porodnice (Brno Bohunice) už mám vesměs nachystanou, ale ještě není kompletní.
Nějaký seznam jsem v porodnici dostala, ale potřebuji tu probrat kolem toho několik konkrétních věcí (mimo seznam), vím, že je toho i plný internet, ale zajímají mě spíše vaše osobní zkušenosti, postřehy a nějaké rady k tomu :kytka:.

Tak třeba, beru s sebou župan, ručníky, plínky, vložky… jsou to sice lehké, ale dost objemné věci, tak jsem je naskládala do modré Ikea tašky, tak snad to není blbé… Snad se v porodnici nezděsí, cože to s sebou táhnu :oops:.
Ostatní věci jsem si dala do sportovní tašky na zip, kterou jsem nosila přes rameno do města.
Teď bych měla takový blbý dotaz… když přijedu do porodnice, že rodím a budu mít s sebou ty tašky, co s nimi bude?
Kdo mi je pohlídá? Kde budou? Budu je mít celou dobu u sebe někde na tom předporodním/porodním 8o :nevim:?
Nebo mi chcete říct, že si mám vzít jen to nejnutnější minimum k porodu (jídlo, pití, foťák a balzám na rty) s tím, že to ostatní mi donese na pokoj chlap?
A co když se něco přihodí, on nebude moct přijít a já ty věci budu na pokoji potřebovat :think:?
Mám na mysli hlavně ty objemné věci v Ikea tašce (župan, ručníky, vložky, plínky).
Auto nemáme, takže v autě ty věci mít jaksi nemůžu.

Dále potřebuji vědět co všechno a kolik si mám s sebou vzít za oblečení pro dítě?
Jenom to v čem pojede domů, a co zavinovačku, tu taky?
A poprosím, v čem jely oblečené/pojedou oblečené vaše děti domů - pokud možno konkrétně :think:?
Sice auto nemáme, ale odvoz autem budeme mít zajištěný - do čeho obléci miminko do autosedačky resp. je nutné na tu půlhodinku cesty dávat takový ten Emitex fusak do autosedačky (mám ho doma)?
Co jste si za oblečení na sebe braly vy? Vystačily jen s tím v čem jste přijely do porodnice?
(samozřejmě nemluvím o spodním prádle :mrgreen: )

Dále, mám si s sebou vzít odsávačku mléka? Via pohárky? Láhev na mléko? - prostě pro případ kdybych neměla možnost mít dítě u sebe a pravidelně jej kojit, např. kvůli nějaké operaci.
Nebo kdybych náhodou měla moc mléka a dítě by nestíhalo pít, tak by byla škoda to někam vylít, ne? Že bych to dala do těch via pohárků a řekla chlapovi aby to dal doma do mrazáku?
Nebo naopak měla bych málo mléka a tou odsávačkou bych chtěla podpořit tvorbu mléka.
:think:
A co dudlík a bavlněné rukavičky, taky si to mám brát s sebou?
Nějaké tipy na jídlo, pití.
Bylo by blbé kdybych si na pokoj vzala sypaný čaj, sítko, hrneček…?

Omlouvám se za vyčerpávající otázky, ale jsem holt prvorodička a nevím co mě čeká… :kytka: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
7.10.13 20:28

Jezis, nejaky dlouhy, necetla jsem :) Ale sestry z porodnice doporucuji sladke, cokoladu atd., vsem se nam to hodilo a na zadnem internetovem seznamu jsme to nenasly :)

• Citovat
  • Upravit
12003

Tak v první řadě klííííd… :mrgreen: :mrgreen: Nebo ti rupne cévka.. Rodila jsem sice v kladně ale věci jsem měla s sebou všechny, meli jsme to na porodnim sále a po porodu mi to chlap odnesl do pokoje.

Pohárky ani flasky ani odsávačku neber, když bude neco z toho třeba stejně ti dají jejich, protože je maji sterilní a ty tvoje pravdepodobne nebudou chtit sterilizovat a odsávacku by chlap pak dovezl pro zacatek ti pujci taky erární..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654

Měla jsem dvě tašky. K porodu a na pokoj šestinedělí. Ta na pokoj šestinedělí byla zamčená ve skřínce a tu druhou jsem měla u sebe na porodním pokojíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569

Měla jsem zabalené celkem 3 tašky:

1 - akutní do porodnice - košile, pantofle, spodáry, hygiena+ ručník, brýle…
2 - po porodu (druhý den přinesl přítel) - další spoďáry, kojící podprda, nabíječka na telefon…prostě věci na delší pobyt + balík plen pro mimčo
3 - věci pro mimi na cestu domů

Koukám, že tam chceš táhnout celu domácnost :mrgreen:..hrnečky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.10.13 20:30

Proboha, hlavne se uklidni!! :)

Odpovim pozdeji…

• Citovat
  • Upravit
Barus56

Tak tašku jsem měla celou dobu u sebe. Pro mimčo jsem měla akorát oblečení na cestu domu a to jsem měla bodyčko, dupačky, čepičku a slabší deku, kterou jsem přes něho přehodila (rodila jsem v červnu) jinak oblečení pro prcka bylo k dispozici v nemocnici, ale nevím, jestli to tak je ve všech :nevim:. Já jsem odjela ve stejném oblečením jako jsem přijela. Odsávačku a podobný věci jsem sebou neměla-nebylo třeba a naštěstí neni třeba ani teď :mrgreen:. Dudlíka jsem taky neměla a bez rukaviček to přežil také ;).

Příspěvek upraven 07.10.13 v 20:32

• Citovat
  • Upravit
1039

@ppalea a dostala jsi na kladně seznam co mít a co ne? Budu rodit teda až za pár měsíců, ale abych věděla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
7.10.13 20:33

V Bohinicích jsem tedy nerodila (1×Milosrdní, 2×Obilňák). Tašky jsem měla vždy u sebe, mají v porodních boxech na ně skříně nebo jiné místo, kam si to můžeš dát.

Zvinovačku na prka na cestu domů potřebovat nebudeš. Dala bych body, dupačky, teplejší overal, čepici a přes to deku. pokud máš teplý dusak do autosedačky, tak bych si ho vzala. Z porodnice jsem jela ve stejném oblečení, jako do ní.

Odsávačku mléka si třeba nachystej, ale nemyslím, že ji budeš potřebovat, V nemocnici se dá půjčit. A pohárky na mléko? Má to cen u, kvůli těm čtyřem dnům? Laktace se ti může spusit tak druhý třetí den a pokud bys měla moooooc mlíka, tak to, že ho jeden nebo dva dny nebudeš schraňovat, snad není taková škoda.

Dudlík a rukavičky? Vždyť si to klidně vem, a uvidíš, jestli se budou hodit.

Příspěvek upraven 07.10.13 v 20:34

• Citovat
  • Upravit
1702
7.10.13 20:34

Ahoj, měla jsem s sebou teplý ponožky a hroznovej cukr bonbony.
Vložky ani věci na mimi jsem s sebou neměla -jen ubrousky, malý balení plín a aviril
Ručníky jsem si nebrala ani to nemaj rádi -několikrát denně se sprchuješ a bereš si vždy erární čistý ručník (s tím sem měla trochu problém utírat se do erárního :oops: )
Tašku co nepotřebuju na sále mi schovali do skříně a když jsem jela po porodu na oddělení zase mi ji dali (na sále jsem měla jen malou tašku s tím nejnutnějším)

Odsávačku ani pohárky jsem s sebou nebrala -mají dyžtak v porodnici odsávačky. Dudlík sem pro jistotu měla, ale nechtěj to moc vidět

Měla jsem s sebou čaj pro kojící a vždy mi ho sanitářka ochotně zalila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477

Ahoj, rodila jsem taky v Bohunicích letošního roku :) Co jsem byla na monitoru, tak mi hlídala tašky máma v čekárně, pak jak jsem šla na porodní sál, tak jsem si vzala kabele s sebou, potom když mě po všem převezli na pokoj, tak mi vzaly věci sestřičky.

Věci pro miminko jsem sice nějaký měla, ale nebyla potřeba, protože všechno malá měla erární i tu zavinovačku a oblečení pro odjezd mi dovezli v den odjezdu. Narodila se v květnu a odjížděla v body s dlouhým rukávem a s teplejším kompletkem + tenké rukavičky skrz nehtíky, aby se nepoškrábala, čepka a byla zakryrá dekou. Já jsem si vystačila s tím, všem jsem přijela. Stejně jsem nosila jen erární košile, to je jasný.

Flašky atd. jsem si nebrala žádné a ani nevím jakj to tam chodí s tímhle. Dudlík jsem neměla. Pití mi dovezla vždycky n¨ějaká návštěva nebo jsem pila jejich čaj. Je jenom na tobě, co si vezmeš.

Příspěvek upraven 07.10.13 v 20:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Jinak tašky jsem měla taky dvě, obě jsem si vzala s sebou na hekárnu, kde jsem je stačila i za tu chvilku pomíchat. Když mě odvážela sestra na pokoj, dala všechny moje věci dospod toho lůžka, na kterém mě vezla.
Co se spodního prádla týče, pořiď si jednorázové kalhotky. Výborná věc!
Dudlíky neber, neprovokuj je s tím, sestry to nerady vidí :-) Pokud nebudeš moct kojit, dostane dítě umělou výživu na sesterně erárním způsobem (prý to dávají lžičkou, ale já tomu teda nevěřím).
Zda-li budeš potřebovat nádobí, zjistíš nejlépe ze seznamu dané porodnice - máš-li ho, jak píšeš, a nic tam nestojí, dostaneš všechno. U nás se nedávaly příbory, ty jsme musely mít svoje (já ho samozřejmě zapomněla doma). Vlastní čaj není na škodu, otázka je, jestli je na pokoji konvice. U nás se dalo vlastní pití připravit na sesterně.
Bavlněné rukavičky vezmi, dítě bude mít pravděpodobně dlouhé nehty a bude máchat rukama, je to dobrý, aby se nepoškrábalo.

• Citovat
  • Upravit
1702
7.10.13 20:35

Já se na vložky a ručníky oblečení ptala, když sem po termínu chodila na monitor do porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
7.10.13 20:35

@Kate92 Rodila jsem tam teda pred rokem a trictvrte, ale myslim ze seznam byl na stránkách porodnice a pak to taky rikali na preporodnich kurzech, sli jsme s muzem oba, protoze pak mel levnejsi ucast u porodu. A nedávají vlhčené ubrousky jen papírové a namáčíš si to v umivadle takže ty určite s sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
7.10.13 20:36

Mela jsem jednu sportovku. Spoustu veci jsem. vubec nepouzila, ale byla jsem tam jen dva dny a v zahranici.
Kosile a vlozky erar, dobry jsou ty jednorazovy gatky. Rucniky erar.
Dite jsem mela v eraru, kdyz se me po 15. nekdo zeptal co to je, oblikla jsem ji ruzovou cepici. Misto zavinovacky jsem ji mela v decce.
Nic na kojeni jsem nepouzila, ani kojici podprdu, ani vlozky. Kojila jsem a verila, ze ji.
Na porodni sla jsem si nebrala nic, jen fotak. Dobre je mit neco k jidlu pro chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková