Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, balíte si sebou do porodnice do tašky zavinovačku? Nebo jí v každé porodnici dávají? Jde mi o to, když přijdou třeba návštěvy apod., děkuji.
Já jí neměla ani nebyla psaná… v porodnici měli jejich… Liberec
@Jitkax já si jí určitě přibalím…tak jak píšeš ty, pro návštěvy ![]()
U nás byly děti v erárních zavinovačkách, bez nich se tam mimča vůbec nenosily.. Ale asi si klidně můžeš vzít svoji když budeš chtít
Nemusíš zavinovačku do porodnice. U nás dávají zavinovačku podle pohlaví (růžová, modrá). U první dcery nedostatek, tak byla zabalena v polštáři jako na způsob zavinovačky.
My jsme je nepořebovaly, měly jsme jech hafo v porodnici
…ale každá porodnice je jiná, tak pro případ nouze bych třeba přibalila ![]()
Nebrala jsem. V porodnici je mají. Stejně byla pořád počůraná, pokakaná a poblitá, takže bych jich musela vzít tak 5. ![]()
A jak máte/jste měly velké tašky, chtěla jsem si vzít malou sportovní tašku, ale jak to tak balím, tak mam pocit, že si budu muset vzít normální klasickou sportovní tašku, ale to tedy nevyhovím jejich přání - nebrat si velká zavazadla ![]()
U nás v porodnici dítě balili okamžitě po porodu do erární zavinovačky. Ta z porodního sálu byla, mimochodem, pěkně hnusná. Plná fleků od krve
Teď plánuji si vzít svoji, takovou tu pro pevné zavinutí. Na porodním sále ji tedy asi hned nevytáhnu, ale na pokoji ji snad už vyměním za erár ![]()
@Jitkax píše:
A jak máte/jste měly velké tašky, chtěla jsem si vzít malou sportovní tašku, ale jak to tak balím, tak mam pocit, že si budu muset vzít normální klasickou sportovní tašku, ale to tedy nevyhovím jejich přání - nebrat si velká zavazadla
Já měla velkou cestovní tašku pro sebe a malou pro mimino. Připadala jsem si jak kdybych jela na měsíční zájezd ![]()
A když bude něco kolem 10stupňů, tak na cestu domů, oblečení + kombínéza a rovnou do autosedačky, nebo ještě nějakou deku /fusak?
Proč návštěvy, to nechápu. Neznám porodnici, kde by ji nedávali. Případně by byla v seznamu.
A dávali jste si do své tašky rovnou věci pro odjezd, nebo to přivezl partner v den odjezdu?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.