Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobry den,
chci se zeptat, zda nekdo nevite, jak prirodne lecit kasel.
Slysela jsem, ze je dobry vyvar z nejakeho korene, jenze jsem zapomela z jakeho…
Dekuji za rady
![]()
Nejlepší co znám - nastrouhat zázvor (tak lžičku), nechat vylouhovat, osladit medem a pít… a za dva dny jsem měla po kašli
dávala jsem si tak 3 hrnky denně.
Lotusový kořen- hlavně na odhlenění ale i jako prevence kašle, astmatu
@Tůmička
Souhlasím, je to to nejlepší na nachlazení a kašel.
Zázvor. my měli rovnou zázvor v medu, manžel si to chválil, já to nemůžu ![]()
u suchého kašle se nám hrozně osvědčila Kaloba, je to extrakt z nějaké pelargonie, ale fakt funguje. takže vlastně taky přítrodní, i když se dá koupit.
aA co si pamatuju jako dítě, cibule s cukrem.
Zazvor nebo Lotus? co je lepsi?
Cibuly s cukrem jsme uz zkousely, ale nic moc, jitrocelovy syrup uz taky nepomaha.
Kde se da koupit Cerstvy zazvor nebo Lotus, nevite?
@1299
Koupila bych zázvor, je nejlepší podle mě. Mě pomáhá během 1 nebo 2 dnů a kupuji ho normálně v Albertu nebo Bille ![]()
Lotus bohužel nevím kde sehnat
Ja prave zazvor v albertu videla asi jednou, ale je pravda ze jsem se po nem nikdy nijak nepidila… Zitra zkusim ![]()
Dekuji
Upřímně, já se o tom také dozvěděla tady na emiminu ![]()
Zkus to, určitě to zabere.
Zkuste opravdu Billu nebo Alebert. Určitě čaj může i dvouleté
jen nenechte louhovat zbytečně dlouho. Stačí 3-5 minut
a med až do vlažného čaje (nebo tak akorát k pití)
A copak ten zazvor, male je 10 mesicu uz tyden mi pokaslava, myslite ze muze? dle meho snad ano, ale zase med je pro ni jeste alergen ![]()
Souhlas. Ještě dodám - doplnila jsem to vylouhovanou cibulí a česnekem a potíráním cibulí a česnekem - krk a hrudník
.
@Tůmička píše:
Nejlepší co znám - nastrouhat zázvor (tak lžičku), nechat vylouhovat, osladit medem a pít… a za dva dny jsem měla po kašlidávala jsem si tak 3 hrnky denně.
Jeste me tak napada, co koupit zazvorovy caj v pytlikach? Myslite ze je v tom velky rozdil?