Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@1299 Je to velký rozdíl. Ten v pytlíčkách už je sušený, čili to nejlepší z něj už je pryč.. opravdu je nejlepší ten čerstvý. Určitě by pomohl i ten pytlíkový, ale nevím, jestli tak rychle. To ozkoušené nemám..
@Denyska22 Myslím, že není problém. Ten med ještě ne, ale čaj ano
ale nechala bych ho louhovat kratší dobu, aby nebyl tak silný.
Jen me to napadlo, ze ten pytlikovy se da sehnat bez problemu ![]()
Zitra jedu shanet cerstvy ![]()
Dekuji
Holky ja vam nevim, me samotne zazvor hodne pomaha, ale dite by to asi nezvladlo. Vzdyt nastrouhany cerstvy zazvor pali jako cert
.
U deti mi pekne zabira Sinupret, ale je to sirup, tak to asi slyset nechces…
@teredes Ale pokud se nenechá louhovat dlouho a zjemní se tím medem, tak to nepálí vůbec
kamarádka to teď taky dávala malé (rok a půl).. Nesmí se udělat silný akorát
@Tůmička No je fakt, ze delam spis silny (plus med a citron) a prave v te sile mi prijde, ze je ucinek. Nejak by me nenapadlo to dat diteti, ale pravda, ze hodne slabe bych to asi zkusit mohla.
@teredes Při nejhorším to vyplivne a nebude to chtít..
ale jinak se určitě nic stát nemůže.
Ja bych teda svym detem zazvor jeste nedelala. je to sila i pro me. a slabej ma smysl? no to nevim.
kaloba nam vuuuubec nepomahala. po jitrocelu je jeste horsi.
zalezi taky jakej ten kasel je, kdy je nejvic…
me se osvedcil tymianovy krem od Justu a eucasol, na tom jsem uz uplne zavisla
je to draha zalezitost, ale no asi to proste funguje.
a ze sirupu Bronchipret - tymian a brectan. kdyz je ryma tak jim pridam Sinupret kvuli dutinam a ouskum.
a protoze jim dost otykaji sliznice v nose, tak maji antihistaminika.
ja uzivam prirodni mj. i antihistaminikum - lesklokorku lesklou neboli houbu reishi. to ale deti jeste nemuzou.
Dvouletacce jsem varila tymianovy sirup (svarit 20 dkg cukru s 1/4 litrem vody na sirup, vysypat sacek tymianu, nechat louhovat do vychladnuti, scedit), davala jsem 4 cajove lzicky za den, male chutnal a na vlhky kasel pomohl.
Ahoj,
nám hodně pomáhalo a pomáhá čaj - 2 díly mateřídoušky a 1 díl divizny, množství dle potřeby. Je lahodný sám o sobě a nemusí se přislazovat, jen na dně může zbýt pár „chloupečků“ z divizny. Spařit ve vodě těsně před varem /bublinky ode dna/, nechat louhovat 20 mín a slít přes jemné sítko /ne nerezové, umělé/. Zabírá úžasně.
Pytlíkové čaje jsme v akutních stavech zavrhli - obsahují jen minimální drť a není v podstatě co louhovat. ![]()
Mám tymiánový krém, lotusový kořen, sirupy všeho druhu včetně doma dělaného cibuláku a bojujeme už skoro měsíc ![]()
@1299
malá zázvor nikdy nepila, to by musel být tak slabej, že už by nezabíral. Mě teda navíc ten zázvor zabírá líp na nachlazení a počínající kašel. Ten lotus spíš na průdušky a odhlenění, dokonce i od zastydlé rýmy mě dobře pomohl.
Ten lotusový kořen se dá běžně sehnat v prodejnách zdrav výživy, sušený. Čerstvý nebývá běžně k sehnání a je drahý jak pes.
pro dospěláky dělám svařené zázvorové víno s lipovým květem, to je tutovka, ale pro dítě nevhodné, no.
Můj syn zázvor pil - dala jsem ho vařit na pár minut (tak se má připravovat, aby byl účinný), pak jsem z toho naředila vodou do jeho hrnku a pil to spokojeně a to to ještě dost pálilo.
Ze sirupů nám vždycky pomohl již zmíněný bronchipret-je přírodní a pak taky sprej spiron-několikrát za den malinko stříknu na tričko a během dvou dnu jsou bez kašle. a to že vždycky jak začly holky pokašlávat tak běhěm pár dní jsme skončily na atb
a ještě je dobrý čaj od teekanee kašela prudušky-dělám jim ho slabší a jen jeden za den, oslazenej borovym medem
Mně se na kašel u syna osvědčila cibulová šťáva s medem - nakrájet cibuli nadrobno, přidat lžíci medu, zatížit a až pustí šťávu, tak po lžičkách dávat. Synovi to chutná a pomáhá to.
A doktorka mi doporučila Kalobu.
Zázvor bych dítěti nedávala. Ten můj by to ani nechtěl, protože to pálí.