Prirox a 17 dní do dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
657
2.6.14 14:39

Prirox a 17 dní do dovolené

Ve středu mám jít se synem na první dávku Priorixu. Nikdy neměl žádní reakce na očko ( má oba Rotarixy, všechny hexy i oba Prevenary). Tady je reakce na očkování zpožděná a já právě řeším, zda do toho jít a mít to za sebou a nebo odložit. Na dovču jedeme za 17 dní po očkování ( Čechy, na týden na pronajatou chalupu), a říkám si, zda je to dostatečná doba na to, aby případná reakce vymizela, nebo ne. Četla jsem, že bývají často vyrážky - jak ta vyrážka vypadá? Bolí nebo svědí? Je zánětlivá? Kdyby bylo ten týden vedro, zvládne to třeba v autosedačce, nebo na kole - nepodráždí se mu to? Ostatní typ reakcí si nechci připouštět, po tom, co jsem tady všechno načetla…jde mi jen o to, zda je 17 dní dostatečná doba, aby se z toho oklepal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25117
2.6.14 14:43

@erenza Já jsem si - blbec - o tomhle očkování přečetla pořádně něco, až byla malá naočkovaná. Asi 12. den po očkování jsme jeli na hory a malá měla akorát ty dva dny před odjezdem teploty. Nic velkého, ale byly. Ale nic dál. 17 dní je podle mě dost velká rezerva.
Nicméně na toto očkování mám už svůj názor a tak jako tak ho odložím druhé minimálně do začátku docházky do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
2.6.14 14:44

@erenza u priorixu je riziková doba mezi 8mým a 12tým dnem.. může mít klasicky teploty atd, co vím vyrážka by svědět ani bolet neměla..
podle mě, je 17dní dost na to, aby měl po případné reakci.. a té se dá předejít doplněním vitamínu C, D a Hořčíku
a samo úplným zdravím jeho a v rodině

Příspěvek upraven 02.06.14 v 14:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
2.6.14 14:44

@erenza to se nedá presne urcit, pokud chces mit jistotu, jdete na ockovani PO DOVOLENE. :palec:
U tohoto ockovani lze odkladat dle libosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.6.14 14:45

@erenza účinky Priorixu se můžou dostavit i 30 dní po očkování. Tzn. v tvém případě bych očkování přesunula až po dovolené.
Teď na to půjde kámoška se synem a dr. se jich ptal, zda nemají během měsíce naplánovanou nějakou dovču, že by bylo lepší jinak počkat až po dovči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
2.6.14 14:46

@xsaleen jjj, vitaminova a mineralni podpora je super. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.6.14 14:47

Počkala bych až po dovolený. Ale já jsem obecně pro odklad tohoto očkování na pozdější věk.

• Citovat
  • Upravit
995

Doporucuji odlozit, mela jsem dilema, zda odlozit ci ne, take se chystame na dovcu. dcera uplne zdrava, vyvoj ok, na zadne ocko nemela reakci a to co zazivame ted, znovu se zacla pocuravat, hystericky jeci ze spani, pres den nevrla a uz zacinaji horecky a zahleneni, jsme tyden po ocku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657

@Bubiii

Já vím, že není horní hranice pro začátek očka. Ale chci to mít za sebou, páč pak v létě je to každou chvíli něco, někam se jede a i po návratu z dovči máme za 10 dní další akci a takhle to asi půjde celý léto. 17 dní mi přijde dost, tak jsem jen chtěla vědět zkušenosti, do kdy si to děcka odbyla po píchnutí. Zase je jasný, že dovolenou si chcu užít nejen já, ale aby se vyblbnul i on, to je jasný. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
2.6.14 14:48

@xsaleen

Jakým způsobem můžu dítěti zajistit tu vitamínovou podporu? Když pominu dostatek ovoce a zeleniny…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
2.6.14 14:50

Jo a slova dr. - nebojte, tohle ockovani je nejlepe snaseno… Uz tak ho mame odlozeno a davala jsem ve 24m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
2.6.14 14:51

Kamoska rikala, ze ty hysteraky ze spani meli mesic po

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
2.6.14 14:55

@erenza tak az po lete. Bude velmi odolny.
A je vhodne davat rybi olej (blue ice, nebo nutraceutika, nebo jakykoli bohatý na omega 3 ), cecko je na vitalvibe.cz a horcik v lekarne (magnesii lactici od GLO).
Celkem fajn jsou doplnky z DM. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
2.6.14 14:57

Syn měl reakci po Priorixu(asi, určitě to nikdo neví) cca 18-21 dní po očkování. Horečky + vyrážka.
Odložila bych to na pozdější dobu, klidně až po létě. Dcera tohle očkování dostala až po třetím roce věku, svět se taky nezbořil. Já nikdy neočkuju v létě, nebo v době, kdy máme jet na dovolený, děti nejsou úplně fit a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
2.6.14 14:59

@Bubiii

Hm, mrknu na to. Já teda jsem zvyklá mu podávat všechno v podobě jídla. Nikdy neměl žádné doplňky, vitamíny a tak ( kromě vigantolu teda a ten už dobral). A od narození nebyl nikdy nemocnej, jen v osmi měsících trochu rýma, jinak nevím, co je to u něj teplota, kašel, nic. Imunitu zdá se má dost solidní - samozřejmě na tom mám největší podíl já jako dojička mateřského mléka :mrgreen: :mrgreen: I když mu rostou zuby, tak to neřeší, jen si tam sahá prstama, nikdy žádnej projev špatnej. Tak si říkám, že by i tuhle jehlu mohl zvládnout dobře. Ten rybí olej mi přijde jako dobrej nápad, to jo, zbytek bych mu ráda dodala nějak v podobě potravin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek