Je tu někdo, kdo nechal dát dítěti Hexacimu?

5487
30.5.14 09:08

Je tu někdo, kdo nechal dát dítěti hexacimu?

Ahoj holky, chci se zeptat na konkrétní zkušenost někoho, kdo nechal dát dítěti hexacimu místo tradiční hexavakcíny… Jak to proběhlo a jak ji dítě snášelo? Dopláceli jste něco? Jak se na toto Vaše přání tvářil pediatr? Rádi bychom dali malému taky hexacimu, ale nemám zatím v blízkém okolí nikoho, kdo by to absolvoval, tak se ptám dále. ;) Je mi jasné, že vzhledem k tomu, že u nás v ČR není nijak dlouho, nebudou zkušenosti letité, ale sháním alespoň nějaké :D Díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10482
30.5.14 09:24

@mau-mau vlastně budu OT, zkušenost nemám, ale mé sestře pediatr sice nabídl obě varianty, ale doporučil jí hexu pro lepší složku proti černému kašli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
30.5.14 09:25

@mau-mau A můžu se zeptat, jaký je mezi nimi rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
30.5.14 09:46

@mag máš dobrou profilovku.. měla bych psát pozpátku, ne? :lol: :lol: óvip! :mrgreen:
Takže - měly by se méně projevovat nežádoucí účinky, je lépe snášena a hlavně má podstatně méně hliníku. Máme v rodině autistu po očkování, takže se hodně bojím, no.. On je sice po MMR, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
30.5.14 09:55

@mau-mau já jsem se nakonec rozhodla pro hexacimu a náš pediatr není proti, takže 12.6. to malému píchne… Bojím se hrozně, ale snad to bude v pohodě… :think: rozhodla jsem se hlavně k vůli tomu menšímu množství hliníku než je v klasické hexe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
30.5.14 09:56

@mau-mau jinak myslím, že by se nemělo nic doplácet… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.5.14 10:14
@Evolunka píše:
@mau-mau já jsem se nakonec rozhodla pro hexacimu a náš pediatr není proti, takže 12.6. to malému píchne… Bojím se hrozně, ale snad to bude v pohodě… :think: rozhodla jsem se hlavně k vůli tomu menšímu množství hliníku než je v klasické hexe…

Mas nekde srovnani tech davek aditiv?
Ja tedy uz z principu nechci nic HEXU, je tam ta ozehava Hep. B.
Navic nechci nic do roka veku i dale, ale to v diskuzi neresis.

at ma mrnousek co nejmensi problemy 8) :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
30.5.14 10:15

Holky, já psala ohledně hexacimy Dr. Petrášovi, vakcinologovi a odepsal mi tohle (Na základě jeho emailu jsem se rozhodla pro klasickou hexavakcínu):

Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.

Ano od dubna letošního roku jsou u nás 2 hexavakcíny: Infanrix Hexa a Hexacima. K očkování lze zvolit jednu z nich. Zatímco vakcína Infanrix Hexa je používána celosvětově více než 10 let, vakcína Hexacima je úplně nová a nově zaregistrována v EU od letošního roku. Dokonce ještě nějaké základní studie dobíhají, jako je např. schéma očkování 2+1. Zatímco Infanrix Hexa obsahuje alespoň 3 složky proti dávivému kašli, vakcína Hexacima jen 2 složky. I když nebyl zjištěn podstatný rozdíl v ochraně vůči dávivému kašli vyvolané oběma vakcínami, přesto existuje teoretický rozdíl v uvedené ochraně.
Určitě není žádná výhoda jedné nebo druhé vakcíny, spíše bych z tohoto teoretického důvodu hodnotil jako vhodnější Infanrix Hexa než Hexacima.

Vstřícnost pediatrů zde není na místě, protože obě vakcíny jsou plně hrazeny a jsou doporučeny k používání. Nezáleží na vstřícnosti pediatrů.

S pozdravem

Dr. Marek Petras

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.5.14 11:08

Obě vakcíny jsou hrazené ze zdravotního pojištění, takže skutečně JE na výběr.
nejde o pediatra, jak se bude tvářit..

@farska pokud bych nebyla spokojená se složkou hepB, orientovala bych se na pediacel. popravdě, ten se mi líbí i z hlediska největší - teoretické - ochrany proti pertusi, neb tu považuju za reálnou hrozbu pro kojence.
Hep B se pak doočkovává zvlášť. nicméně, zatížení chemikáliemi je pak v důsledku vyšší.

osobně bych nehleděla na rozdíly v obsazích hliníku apod., ale spíše na účinnost a vyzkoušenost vakcíny. asi by mě trochu děsila registrace teprve od ledna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
30.5.14 11:18
@Nataša píše:
Obě vakcíny jsou hrazené ze zdravotního pojištění, takže skutečně JE na výběr.
nejde o pediatra, jak se bude tvářit..

@farska pokud bych nebyla spokojená se složkou hepB, orientovala bych se na pediacel. popravdě, ten se mi líbí i z hlediska největší - teoretické - ochrany proti pertusi, neb tu považuju za reálnou hrozbu pro kojence.
Hep B se pak doočkovává zvlášť. nicméně, zatížení chemikáliemi je pak v důsledku vyšší.

osobně bych nehleděla na rozdíly v obsazích hliníku apod., ale spíše na účinnost a vyzkoušenost vakcíny. asi by mě trochu děsila registrace teprve od ledna..

Děkuju. Já pro holky prefeuju Infanrix. Hib. :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
30.5.14 11:18

@Nataša
Mám stejný názor, navíc jak psal ten vakcinolog, některé věci se na ní teprve testují a je to fakt nová věc, hexavakcína je už prověřená, 10 let funguje… a má i víc složek proti tomu kašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
30.5.14 12:28

Já se také rozhoduji co malé dám, ale nejspíše půjdu do Pediacelu. Je tam také míň hliníku a „jen“ stopové množství formaldehydu. Neni tam teda hematitida B, ale tu bych při nejhorším nechala naočkovat až před nástupem do MŠ ne-li později ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
16.6.14 10:24

Ahoj holky, nechala jsem dítěti (9 týdnů) dát hexacimu a ted sháním informace. Doktorka to na mě vybalila, já nepřipravená, lehký nátlak, že to s klidem dává i svému vnukovi…no, nafackovala bych si za to, že jsem se nechala takhle dotlačit bez dostatku informací. Mám hrozný strach, že je nevyzkoušená. Na druhou stranu jestli má aspoň méně toho hliníku… Zajímá mě moc, jaké jste měli reakce. My po první dávce dost velký otok stehýnka a zarudnutí (hrozný křik několik minut až půl hodiny, nevím přesně), doufáme, že to bylo k té nožičce - při krmení jsem ho za ní chytila a potom začal křičet. Otok po chlazení trochu ustoupil. Druhý den výrazná spavost, pak se to postupně vracelo k normálu. Možná je to náhoda, ale od té doby synek tak jako na střídačku občas razantně mrká očima (jsme 14 dní po očkování, už je to míň, ale dělá to pořád), jsem nervózní, jestli to nemá z toho a dvakrát začal děsně křičet a chvíli nešel utišit…ale nevím, jestli ho moc nepozoruju, jsem z toho všeho nějak vyděšená. A co vy, něco nového, názory, reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4289
16.6.14 11:12

@mihulda my jsme ji nechali píchnout taky… Teď jsme týden po první dávce… Hodně jsem to s doktorkou probírala…
Ten den, co mu to píchla, byl malej nevrlej a večer dost plakal, ale v noci už v pohodě a druhý den už normálně… :kytka:
Taky se hrozně bojím a pořád ho pozoruju, ale já to dělám pořád… :) dělala bych to i po normální hexe… :) neboj se, to bude dobrý :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.6.14 11:20
@farska píše:
Děkuju. Já pro holky prefeuju Infanrix. Hib. :oops: :oops: :oops:

My jsme také na Infanrix Hib! :) Ale je fakt, že nám to v našem případě doporučil pediatr v Centru komplexní péče pro nedonošené děti - moje malá se narodila v 31. týdnu..Prý tolik nezatěžuje jako klasická hexa, když obsahuje kombo jen čtyř vakcín.. V podstatě je to totéž, čím očkovali kdysi mně, když jsem byla mimino. No a obrna se doočkuje potom, a hepatitidu dáme možná časem, to se ještě uvidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek