Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jimmi u Infanrix hexa se schéma 2+1 očkovat u nás může, připouští to příbalový leták
a u Hexacimy to bude u nás od roku 2015 téměř jistě
Tak to vychází krásně - my tu druhou dáme v půlce listopadu a ta poslední už v roce 2015.
@paduska píše:
My jsem původně měli dávat Hexu 2+1 a nakonec doktorka rozhodla, že to bude HEXACINA 2+1. Jsme ráda, že tu jednu dávku jsme takhle „elegantně“ vyřadili. Chceme dát jen tu Hexacinu a nic víc. Mnohem důležitější je jestli má dítě imunitu než to jestli je očkované. Některé děti jsou proočkované vším co je na trhu a marodí furt a některé mají to samé a nemarodí vůbec. To samé mají i děti neočkované.
my taky dostali hexacimu ve schematu 2+1, prvni v 6. mesici, druhou v 7., dalsi ve 13. mesici je v planu. moje mudra byla i moji detskou lekarkou, ma mnohalete zkusenosti, tak verim, ze dela dobre
Ahoj jsme po 3 davce a mame vse uplne naopak. Malej po vakcine strasne kricel byl k neyastaveni. JE to uz tyden a neni schopny spat. ma uplně jiné chování. Sem z něj uplne vycerpana a bojím se co bude dál. ![]()
@Marcela 84 Naše malá měla tohle po první dávce. Ona byla sama o sobě neklidná, uplakaná, nespokojená = dráždivá. 1.hexu jsme dávali v 6 měsících. Trvalo to 3 týdny, než se uklidnila. BYla jsem za homeopatkou.
@Marcela 84 píše:
3 týdny…
To není metr, každé dítě je jiné. Ale řešila bych to. Ať už s doktorkou, homeopatem, nebo jinak. Normální to není a dítě se z toho potřebuje dostat. Záleží, jaká je tvoje doktorka…
Tak my jsme po pruhé dávce byli naštěstí úplně v pohodě. Ráno jsme se probudila a došlo mi, že v noci vlastně ani žádný problém nebyl a další dny byly taky v pohodě. Tak snad ještě i ta poslední bude bez problémů.
@Marcela 84 pravděpodobně prodělal encefalitický křik
a nespavost i pláč je nežádoucí účinek, nahlaste to své Mudr. ať to zapíše do karty a nahlaste to na SÚKL, ať není taková podhlášenost než. účinků jako v dnešní době je :/
a jinak bych tedy doporučila nějakou detoxikaci - homeopatickou nebo Joalis.. ta porucha spánku může být dočasná, ale taky to může být na delší dobu..
a očkování odkládat a odkládat na co nejdéle, nejlépe neočkovat a když očkovat, tak použít alespoň homeopatika…
Na detoxikaci přímo té vakcíny? Nebo jen takové ty co se obecně doporučují? Thuya apod.?
Držím palce, ať se to zlepší
Marcela84, to je mi líto, že má synek takové trápení…už je to lepší? No my jsme si taky docela užili, naštěstí se vždy tak do dvou týdnů srovnal. Dobré je, že teď bude dlouho pokoj. Já šla se synem k homeopatce asi měsíc před třetí dávkou. Jednak aby se pročistil a taky protože postupně začal špatně spát (ale až dlouho po očkování, tak to asi nebylo tím a i byl jednu dobu i přes den uplakanější). Dostali jsme tzv. konstituční homeopatikum, to se vezme jednou (typ podle typu človíčka a jeho potíží) a pak se asi měsíc nebo 6 týdnů čeká, co to udělá. No a to homeopatikum pak dostal v den třetí dávky. Paní homeopatička říkala, že mu nejspíš nepomůže od horečky, ale že na ty psychické potíže od očkování by mělo, tj. že by mělo pomoct s neutišitelným pláčem atd. A tak se stalo…horečka byla, byl plačtivější, ale neutišitelný pláč se (na rozdíl od prvních dvou dávek) nekonal. No a nebo mi říkala tu thyuy, že se dává…ale podle ní to konstituční homeopatikum pokud se dobře trefí, tak je lepší, protože je harmonizuje celého človíčka, imunitu a tak (moje laická představa), no prostě že je právě „na míru“, jak píše lesniboruvka. A myslím, že taky u nás hodně pomohlo, že jsme měli třetí dávku až 3 měsíce po druhé, ale jestli vás čeká až čtvrtá dávka, tak tam je pauza velká, to je dobře… Držím palce
Ahoj, nějaké nové postřehy z očkování Hexacimou? Pediacel je ted mimo a já už musím začít, nebo to nestihneme do školky. Na soukromé hlídání peníze nemám, ani babičky.