Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vy se chcete rozhodnout jen na základě toho co se tu dočtete… „někde někdy někdo taky říkal“. Děláte si legraci, že ano?
Uvědomujete si, že „chybou“ je lidská bytost, vaše dítě?
Napadla mě malá rekapitulace:
Přirozený přístup: (Dobré pro vás)
Vaše svobodná volba, ale i nesená odpovědnost za výsledek.
Drastický přístup: (Dobré pro výrobce)
Není nic lepšího pro výrobce, než „zobající“ 14ti leté holky.
Myslím, už jen to je na žalobu… a výsledek, Pilulkové náboženství… a všechny zobky si myslí, že je vše v pořádku. Prostě perfektně zvládnutá PR komunikace v posledních třech dekádách… nic víc, nic míň.
Měly byste víc myslet než zobat.
Tohle taky nechápu, nedokážu z toho vykoumat nějaký názor, jako by to psala nějaký rozdvojená osobnost ![]()
A na základě čeho se rozhoduješ ty, Andělo?
@IvkaH píše:
Nechce tím říct, že odsuzuje zobání antikoncepce?
no to asi jo, ale nějak mi k tomu nesedí ten začátek ![]()
@IvkaH Nebo treba chtela rict - ze kdyz budes vic myslet u sexu nad tim ze i pres nechraneny styk neotehotnis - tak fakt neotehotnis ![]()
Proc brat pilulky, kdyz muzes myslet, ne!? ![]()
Odpovědnost přeci nesu ať už počnu při jakékoli metodě, i přes HA. Souložím ergo můžu otěhotnět. Mě z toho vychází, že kdo nechce dítě vůbec, tak ať nesouloží
@Gladys
už to čtu po páté a stejně tomu nerozumím asi si sedím na vedení ![]()
@alli_li
vidíš to jsem měla vědět, kdybych při sexu víc myslela, tak nejsem teď pár týdnů před porodem
![]()
To si asi na vedeni sedime vsechny
No,.zas nas nekdo pobavil ![]()
Na zalobu je zejmena to, jak dlouhodobe brana HA a hormony v prechodu zvysuje nehorazne vyskyt rakoviny a nikdo o tom neinformuje. Je to stejne, jako u ockovani, byznys ![]()
@Háta_x No tak to se pak muzou zalovat vsechny farmaceuticke spolecnosti, protoze veskere prasky jsou svinstva.
Mě tam mate ten smajlík bušící hlavou o zeď, asi to patří jen k tomu poslednímu bodu, ale vizuálně se mi to vztahuje k celému.
A nedělat nic, mě to nepřijde jako pštný přístup, pokud by mi bylo 35 a moje horní hranice počtu dětí třeba 6, tak si myslím, že už antikoncepci v podstatě nemusím řešit, buď budu těhotná nebo budu kojit a pak už přijde přechod ![]()
@alli_li no ale většinu léků člověk bere krátkodobě, kdežto HA se zobě někdy i celá desetiletí, navíc je pravda, že náctiletým holkám to může udělat problém s dozráváním pohlavního pstrojí, ženám v přechodu zase zvyšuje riziko rakoviny…
Myslím, že je rodíl mezi tím, když si jednou za čas vezmu brufen na migrénu a každý den lupnu hormonální tabletku
Vy se chcete rozhodnout jen na základě toho co se tu dočtete… „někde někdy někdo taky říkal“. Děláte si legraci, že ano?
Uvědomujete si, že „chybou“ je lidská bytost, vaše dítě?
Napadla mě malá rekapitulace:
Přirozený přístup: (Dobré pro vás)
Vaše svobodná volba, ale i nesená odpovědnost za výsledek.
Drastický přístup: (Dobré pro výrobce)
Není nic lepšího pro výrobce, než „zobající“ 14ti leté holky.
Myslím, už jen to je na žalobu… a výsledek, Pilulkové náboženství… a všechny zobky si myslí, že je vše v pořádku. Prostě perfektně zvládnutá PR komunikace v posledních třech dekádách… nic víc, nic míň.
Měly byste víc myslet než zobat.