Přirozená antikoncepce Lady-Comp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
14.3.13 16:15
@Manifee píše:
@lindasa Ja jsem si Ladycomp poridila. Zatim merim druhy cyklus, tak jeste nemuzu rict jak je spolehlivej. Ale ovlada se jednoduse. A ted jak se ty me cykly uci, tak mi ukazuje do ovulace cervene po ovulaci zelene. Pak pry tech zelenych dni bude vic.

Ahojky, ráda bych se zeptala jak jsi zatím spokojená s lady compem? Já totiž také uvažuji, že si ho pořídím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
15.3.13 00:41
@staisi píše:
Ahojky, ráda bych se zeptala jak jsi zatím spokojená s lady compem? Já totiž také uvažuji, že si ho pořídím :)

Ahoj, ja ho zatim pouzivam jen chvilku. Tak jeste nemuzu psat jak moc je spolehlivej nebo neni. Kazdopadne ma ale jednoduchy ovladani. Rano me velmi decentne vzbudi, ja si zmerim teplotu a je to. A par dni pred ocekavanou menstruaci se me to pta, jestli uz jsem ji dostala nebo ne. Jo a zacina mi to uz ukazovat vic zelenejch dni :dance:

Ja jsem z nej nadsena, ze uz nemusim brat zadnou HA. Jinak jsem mluvila s Margit (margit. cz) a ta ho uz pouziva 14 let a bez jedine nehody. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.3.13 09:08

Ahojky já si koupila Pearly, jsem na začátku prvního cyklu, tak budu také ráda za postupné reference od Manifee a dalších uživatelek :lol:
Po delší době také budu podávat info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.3.13 11:01

Tak to jsem ráda, že je alespoň někdo kdo lady comp používá a může podat nějaké reference. Před několika dny jsme se na podobnou otázku ptala na diskusi na lide.cz a tam mě málem sežrali :D Líčili jak je to drahé a nespolehlivé apod. Některé ženy tady v ČR jsou bohužel stále přesvědčené, že nejlepší formou antikoncepce je HA. Takže holky moc děkuji za reakce a budu ráda, když časem podáte zase nějaké info :) opravu bych si ráda tuhle věcičku pořídila, protože zdraví máme jen jedno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
17.3.13 20:43
@staisi píše:
Před několika dny jsme se na podobnou otázku ptala na diskusi na lide.cz a tam mě málem sežrali :D Líčili jak je to drahé a nespolehlivé apod. Některé ženy tady v ČR jsou bohužel stále přesvědčené, že nejlepší formou antikoncepce je HA.

Mně hodně přesvědčilo to, že si to náramně chválí Němky (a víme, jak ty jsou pünktlich ;) ) a že zatím jsem nečetla o jediném případu, kdy by to selhalo.

Ono možná na tom odrazuje lidi i to, že to vyžaduje disciplínu: že se prostě musí měřit každý den, aby si pc osvojil cyklus a spolehlivě předpovídal, a že jsou prostě dny, kdy se partnerské hrátky prostě nekonají. Že to prostě není jako s HA ejchujů kdykoli…

Teď ještě přesvědčit manžela, že ta investice stojí za to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
17.3.13 22:48

Mě stále ještě odrazuje to, že prý to nemusí být spolehlivé, když je třeba žena nevyspalá. A to, přiznejme si, je s malými dětmi často..

No a přesvědčit manžela..jasně, to taky :roll:
@Marjanka píše:
Mně hodně přesvědčilo to, že si to náramně chválí Němky (a víme, jak ty jsou pünktlich ;) ) a že zatím jsem nečetla o jediném případu, kdy by to selhalo.

Ono možná na tom odrazuje lidi i to, že to vyžaduje disciplínu: že se prostě musí měřit každý den, aby si pc osvojil cyklus a spolehlivě předpovídal, a že jsou prostě dny, kdy se partnerské hrátky prostě nekonají. Že to prostě není jako s HA ejchujů kdykoli…

Teď ještě přesvědčit manžela, že ta investice stojí za to :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
18.3.13 00:26

@Evulina ono nemusis merit uplne kazdy den, ale cim casteji meris tim lip. Driv kdy se mi mala budila v noci, tak jsem se merila kolem 4 hodiny rano - predtim nez jsem vstala z postele a sla ji nakrmit. Ted uz spinka celou noc, tak se merim v 6 rano(je dobry merit ve stejnou dobu, ale muzes merit plus minus tri hodiny). A kdyz nahodou musim v noci vstat a zapomenu se zmerit, tak se to rano uz nemerim. Mela bys totiz pred merenim spat alespon 3 hodiny. Tak nekdy mi to nevyjde…

Ono se to vsechno stejne odvyji od ovulace. A to ikdyz se proste jednou blbe vyspis a nameris si blbou hodnotu, tak to stejne pozna jestli ovulujes nebo ne, na zaklade tech dalsich dnu. Zeleny svetylko mas az treti den po ovulaci. TO bys podle me nemohla spat v podstate 4 dny. A i kdyby si pocitac nebyl jistej, tak ti nebude svitit zelene. On je radsi opatrnej nez aby riskoval. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
18.3.13 00:33

Já mám asi štěsti. Ovulaci poznám, par hodin mě strašně boli břicho a někdy i spinim. Stejne se bojím na to spoléhat, co kdyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2165
18.3.13 00:46
@Loki01 píše:
Já mám asi štěsti. Ovulaci poznám, par hodin mě strašně boli břicho a někdy i spinim. Stejne se bojím na to spoléhat, co kdyby.

tak ona se boji asi vetsina. Kazdopadne po ovulaci by meli byt ty neplodne dny v pohode, spis mi prijdou riskantni ty dny pred ovulaci - nektere spermie jsou schopne prezit docela dlouho. Takze to, ze poznas ovulaci se ti hodi akorat tak pro pripad, ze bys mohla treti den po ovulaci az do MS a po MS do ovulace uz zase ne. Me to takhle ze zacatku i LadyComp meril, nez se ten muj cyklus naucil. Ted uz mi ukazuje i zelene dny nekolik dni po MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
18.3.13 12:13
@Manifee píše:
tak ona se boji asi vetsina. Kazdopadne po ovulaci by meli byt ty neplodne dny v pohode, spis mi prijdou riskantni ty dny pred ovulaci - nektere spermie jsou schopne prezit docela dlouho. Takze to, ze poznas ovulaci se ti hodi akorat tak pro pripad, ze bys mohla treti den po ovulaci az do MS a po MS do ovulace uz zase ne. Me to takhle ze zacatku i LadyComp meril, nez se ten muj cyklus naucil. Ted uz mi ukazuje i zelene dny nekolik dni po MS.

No ja mam cyklus naprosto pravidelny. POsledni rok dokonce na hodinu takze bych to mohla merit i sama :mrgreen:
Ted jsem se divala kolik to stoji, pani to je balik 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
18.3.13 13:30
@Loki01 píše:
Ted jsem se divala kolik to stoji, pani to je balik 8o

To sice jo, ale když si to přepočtu na HA, tak Pearly mám za 2,5 roku zpátky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.3.13 14:48
To jo..ale nakonec člověk zjistí, že se vyplatí ten klasický Lady comp, kvůli životnosti. Samozřejmě ne každý ale má peníze na ty pořizovací náklady.
Manžel si ale ze mě dělá srandu, že nám by se ty peníze asi jen tak nevrátily, páč teď máme sex jak manželé po letech :mrgreen:. A můžu za to já, páč jsem pořád buď uhoněná nebo nevyspalá a nechce se mi :oops: 8) :mrgreen:
@Marjanka píše:
To sice jo, ale když si to přepočtu na HA, tak Pearly mám za 2,5 roku zpátky :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maakyza
20.3.13 21:35

Lady Comp

Ahoj holky,
Lady Comp používám už skoro rok a každý den děkuji v duchu jedné paní, která mi ho doporučila…zároveň lituji, že jsem ho neznala dřív a tolik let utrácela za HA a cpala se s ní. Za ty peníze to stojí, perfektně spolehlivý. Naučila jsem se konečně rozumět svému tělu. Teď plánujeme rodinu…už se nemůžu dočkat červených dnů. Manžel je také nadšený, perfektně se plánují milostné večery :lol: Myslím, že i přes malinko vyšší cenu, si to může dovolit opravdu každý, to radši ušetřete na něčem jiném!

• Citovat
  • Upravit
xpisk03
20.3.13 23:33

Ahojky :) od HA jsem se přes zvažování Gynefixu jakožto nehormonálního tělíska dostala až na tuto diskuzi. chtěla bych se zeptat, jestli tu je i někdo, kdo má pšatné zkušenosti s tímto přístrojem?

děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
232
21.3.13 00:23

A není lepší symptotermální metoda? Pokud to chápu správně, toto určuje plodnost podle teploty, u STM se sledují navíc i další symptomy, takže by měla být snad i spolehlivější. Taky si jednou denně měříte teplotu, jen si ty data pak musíte zpracovat samy - což myslím za 12000 stojí :-) Navíc už na to nejspíš jsou nějaký programy nebo aplikace do mobilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí