Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zola Nejen to měří teplotu, ale porovnává to měření s 700 tisíci předprogramovanými cykly, takže dokáže odhalit i měření mimo mísu - např. při nemoci nebo z nevyspání. Spolehlivost je v tom, že narozdíl od člověka se to, jak se to jednou cyklus uživatelky naučí, těžko sekne. Jak na těchhle diskusích psaly ženy, které dřív zaznamenávaly a počítaly, tak pro ně to po těch letech sešitků a počtů tu cenu toho pohodlíg naopak mělo ![]()
Pokud se nepletu, tak pokud je při STM jedno měření „jiné než obvykle“, tak se taky nebere v úvahu. Ale je jasný, že s tímto přístrojem je to pohodlnější. Já jen, pokud má někdo zájem, ale nemá tolik peněz, tak že je i jiná (hodně podobná) metoda, která je zadarmo ![]()
Tak to je super, že máš s tímto přístojem dobrou zkušenost a že to funguje už skoro rok, to je dobré znamení
Děkuji za reakci a hodně štěstí při plánování, ale věřím, že to výjde bezproblémů ![]()
Zdravím, používala jsem 4 roky bez nehody, když jsem měření flákala bylo holt víc červených/ žlutých dnů, za mě spokojenost. Jinak následné načasování otěhotnění vyšlo efektivněji než jsme čekali, takže si taky nemůžu stěžovat
určitě jsou i jiné levnější metody, ale já jsem ráda, že mašinku máme..
@rennfri píše:
Zdravím, používala jsem 4 roky bez nehody, když jsem měření flákala bylo holt víc červených/ žlutých dnů, za mě spokojenost. Jinak následné načasování otěhotnění vyšlo efektivněji než jsme čekali, takže si taky nemůžu stěžovaturčitě jsou i jiné levnější metody, ale já jsem ráda, že mašinku máme..
děkuji za názor, čim víc čtu recenzí, tím víc se začínám připravovat na diskuzi s manželem, kterýmu oznámím, že chci 12 000,– na antikoncepci (blbě se mi bude vysvětlovat, že to je ejdnorázová investice na x let dopředu, prostě ta částka je do očí bijící
)
někde jsem četla, že si tim některá žena dokázala dokonce určit pohlaví mimča, máte některá zkušenost? a jak na to??
@xpisk03 ja mam pocit, ze to se da urcit az u te drazsi varianty Baby-Comp ![]()
Ahoj,
existuje levnější alternativa tohoto přístroje, kromě Pearly?
Případně koupím bazarový LadyComp, u kterého je možné vyměnit teplotní čidlo a vymazat paměť.
Děkuji za odpověď ![]()
@alhena a dá se vůbec sehnat bazarový ladycomp? pokud ano, za kolik cca? já jen jestli se to vůbec vyplatí
abys neušetřila třeba jen pár stovek a ve výsledku nezjistila, že ej nefunkční - nevíš, jak se s ním zacházelo..
@alhena píše:
Případně koupím bazarový LadyComp, u kterého je možné vyměnit teplotní čidlo a vymazat paměť.
Nebude k tomu záruka a nevím, jestli ti jediný distributor provede servis, když to není koupené u něho
Ale o jednom případu, kdy to měli z bazaru (německé aukro) jsem četla - možná hlouběji v téhle diskusi nebo v té druhé .
@Marjanka Děkuju
No, ani nevím, kde ty inzeráty hledat. Navíc jsem četla něco o problematičtějším čtení výsledků v případě onemocnění štítné žlázy, zeptám se na to ještě na endokrinologii. Asi spíš pro začátek investuju do dobrého teploměru a pak se uvidí…
http://www.otehotnet.cz/…8006350.html našla jsem teď tohle, ale účel je přesně opačný… k antikoncepčnímu účelu by to bylo zřejmě nespolehlivé, nebo ne?
EDIT: „Nejvyšší spolehlivost dvojité kontroly: Cyclotest baby je jediný v Evropě povolený počítač pro výpočet cyklu, který je schopen při svých výpočtech zohlednit dvě charakteristiky plodnosti (teplotu & zároveň hladinu hormonů nebo výsledky pozorování cervikálního hlenu).“ To se mi na tom líbí tedy… A cena už je přijatelnější.
Tak tohle se mi hodně líbí http://www.otehotnet.cz/…-2-plus.html
A cena je o dost příznivější.
Z netu: Cyclotest má Pearly index 1-3, měří pouze v 2hodinových intervalech, spát musíte 5h z toho vyplývá že tam musí být i méně nahraných cyklů.. zlatý Ladycomp, Pearly ![]()
chlapy tomu sice nevěří, ale u pravidelné uživatelky píší, že pak jsou nadšení i chlapy ![]()