Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vydávání zvuků a nemožnost je zrušit je podle mého jedinou nevýhodou Lady-compu, který mi manžel dal před měsícem k narozeninám. Taky s námi spí v ložnici malá dcera, takže při měření dávám počítač pod peřinu, abych pípnutí aspoň trochu tlumila a jde to (nebudí se ona ani manžel). Jinak jsem zatím spokojená a časem se podělím o další zkušenosti.
@alvapka píše:
Vydávání zvuků a nemožnost je zrušit je podle mého jedinou nevýhodou Lady-compu, který mi manžel dal před měsícem k narozeninám. Taky s námi spí v ložnici malá dcera, takže při měření dávám počítač pod peřinu, abych pípnutí aspoň trochu tlumila a jde to (nebudí se ona ani manžel). Jinak jsem zatím spokojená a časem se podělím o další zkušenosti.
Tak jo, každá zkušenost vítána ![]()
Ahojte všichni, uvažuji o pořízení Ladycompu. Jediné co může být problém je, že spermie může přežít v těle snad až 3 dny tzn. musí se dát pozor před ovulací, počítá s tím nějak ten přístroj? Nevíte někdo…díky
@Petrickamala spermie mohou přežít až 5 dní. Termální metoda může odhadnout až 3 dny před ovulací, dny předtím ti ta kalkulačka typne. Pokud máš nepravidelný cyklus, tak to není spolehlivé a doporučuji zkusit prve vést si kalendář a symptotermální metodu. Ale 5 dní před ovulací bude pořád zapotřebí odhadnout. Pak je ryziko, že se špatně vyspíš, budeš nemocná,… a stejně v plodných dnech, kdy je největší chuť na sex se budeš muset nějak chránít.
![]()
Díky MakryL za odpověď, tak nevím, když chce člověk pryč od chemie, tak je to nějaké složité. Ještě jsem uvažovala o pesaru, ale taky to má svoje mínusy. Musím to ještě pořádně promyslet, ale abych nepromýšlela moc dlouho:))
@Petrickamala Já mám femcap přes 2 roky a neměnila bych. Ale taky to chce opatrnost. Je třeba se ho naučit dobře nasadit.
@MarkyL píše:
@Petrickamala spermie mohou přežít až 5 dní. Termální metoda může odhadnout až 3 dny před ovulací, dny předtím ti ta kalkulačka typne. Pokud máš nepravidelný cyklus, tak to není spolehlivé a doporučuji zkusit prve vést si kalendář a symptotermální metodu. Ale 5 dní před ovulací bude pořád zapotřebí odhadnout. Pak je ryziko, že se špatně vyspíš, budeš nemocná,… a stejně v plodných dnech, kdy je největší chuť na sex se budeš muset nějak chránít.
Já se přiznám, že vůbec nechápu symptotermální metodu
![]()
Už mi jednou jedna holčina posílala nějaké tabulky, ale já tomu vůbec nerozumím ![]()
Cyklus mívám pravidelný, chtěla bych možná asi nejdřív zkusit vést si ten kalendář a tu sympt. metodu, ale prostě vůbec nevím jak na to.. ![]()
Zdravím všechny majitelky lady compu. Pearly používám od března. Zatím maximální spokojenost, mohu jen doporučit. Zaujala mě poznámka od Marjanky, že při ovulaci se ji na displeji ukáže symbol. Toto můj pearly neukazuje. Prosím, kdo máte pearly, jaká značka se objevuje? Nebo se jedná jen o červené „světýlko“, které se rozsvítí během plodných dnů?
Děkuji
Nene, neobjeví se to v ten den, ale když si projíždím předpověď dopředu (+01, 02,03 atd dny), tak v den předpokládané ovulace se šipka k červenému světýlku rozbliká. Dny předcházející ani následující to nedělá. ![]()
Ahojte, používáte někdo pro srovnání Ladycomp/Pearly zároveň s FertilityFriend?
Ahojky,
je tu někdo nový, kdo používá Lady Comp?
Také o něm uvažuji.
Děkuji
S.
@sabuska3 píše:
Ahojky,je tu někdo nový, kdo používá Lady Comp?
Děkuji
Také o něm uvažuji.
S.
Já začnu od příštího měsíce používat cyclotest. http://www.cyclotest.com/index.php?…
Co to znamená „nový“? Začala jsem s LadyCompem letos v květnu. Ve zkratce: lepší nálada, lepší sex, lépe se hubne, lépe poznáš svoje tělo a cyklus; Horší to je rozhodně ze začátku, protože zelených dní je málo. Musíš měřit fakt pravidelně, jinak se žlutých světýlek nezbavíš. Začátky jsou trochu těžké a zdlouhavé, než se počítač naučí Tvůj cyklus. Občas ráno zapomenu a jdu si odskočit dřív, než změřím, takže ten den houby houby, zlatá rybko. Cena je taky masakr, ale za pár let to je zpět a hlavně, nemusíš furt lítat k doktorovi pro recept na HA. I přes trochu nepohodlí, které s HA rozhodně nebylo, jsem moc spokojená a zůstanu měřit. Zhruba po tom půl roce už to má svoje „zelené“ výsledky.
Ahojky,
děkuji za odpověď.
Já ještě stále zvažují, jestli koupit nebo nekoupit, přece jen to není levná investice. Navíc ovulaci poznám, u nás by šlo spíše o dny před a po ovulaci, kvůli životnosti spermií. Taky v poslední době je náš největší problém sex s kondomem, což ani Lady Comp v době ovulace a kolem ní neřeší…
S.