Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Která imunoložka tě má v péči? Jak jsem zjistila, hodně na tom záleží. Pokud neotěhotníš s euploidním embryem, je něco hodně špatně a zatím nevíš co.
@MartinaCV píše: Více
Byla jsem v péči paní MUDr Černé, nyní u pána MUDr Tomáše Slizse v Gennetu..transferovane embryo - euploidni kvalita 5AB.. v minulosti jsem měla problémy otěhotnět několik let, pak se po cocktailu imunosupresiv, imunoglobulinů a lipidů jsem za 7 měsíců otěhotněla (na to ale asi neměl vliv ani jeden z užitých léků na potlačení imunity). Asi v červnu, už si přesně nepamatuju kdy, jsem byla na testech právě u Mudr Slizse který řekl, že krev mám v pořádku, jediné co našel tak jsou zvýšené hodnoty na lepek ale to se má s gastrologem došetrit..dneska jsem se objednávala na další konzultaci a zkusila bych ho poprosit o biopsií z dělohy..tak snad to klapne protože máme poslední embryo a žádný ivf pokus..
Moc děkuji za reakci.. ![]()
Proč už nejsi v péči u MUDr. Karin Černé (dříve Malíčkové)?
@MartinaCV píše: Více
Odepsala na mail toto: Dobrý den, moje kapacity jsou ze zdravotních a rodinných důvodů nyní velmi omezené, ale obecně se lze k imuno vyšetření do Gennetu objednat// vím, že měla velké rodinné potíže tak jsem se nesnažila ani na to nějak tlačit.. jediné co bych fakt chtěla je biopsie z dělohy a klidně ať do mě zahradní hadicí napumpuji cokoliv protože mám dojem že se mi zhoršila imunita.. nebo jestli má ta zvýšená hladina na lepek nějaký vliv na imunitní reakci organismu..těžko říct.. máme poslední embryo, žádný pokus tak trochu vysiluji ![]()
Já to chápu a znám její situaci. Tohle, co psala, je čerstvé? Někdy to šlo udělat tak, že se šlo k ní objednat prostě přes sestřičky. I ony znají její situaci. A také od té tragické události jednala lépe osobně než po mailu. Člověk ji musí chápat. Na druhou stranu je prostě nejlepší a to poslední embryo za to stojí.
Já bych ho netransferovala dokud bych nevěděla jestli je vše v pořádku. Ještě bych za léčbu u ní zabojovala.
Ahoj holky,
Po hodně dlouhé době jsem otěhotněla přirozeně, s hodně úskalími ale KET nikdy nevyšel, maximálně jsem se dostala do stádia biochemického..ano, měla jsem zvýšené NK buňky, potlačovala mi je doktorka ale když se nedařilo ani to ani ono.. tak jsem se na to vykašlala a za 7 měsíců od poslední imunosupresivní infuze jsem otěhotněla přirozenou cestou s jedním vejcovodem. Teď KET neúspěšný (euploidni embryo) ale testech duch..není možné aby byla tato léčba pro mě nevhodná z nejakého důvodu? Třeba alergie na médium ve kterém se embryo přenáší atd?