Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ou píše:
Jinak z vlnitých vlasů jsou krásné různé volné drdoly aka messy buns, protože jak je to vlnité, tak to dává objem.
To je zajímavý, že když si to na hlavě udělám, vypadám furt jak čarodějnice ![]()
Stejně jako nehty a pleť jsou i vlasy odrazem stavu výživy, životosprávy
piješ dost? Co vitamin D? Ryby? Selen, zinek, biotin? ![]()
Ahoj, doporučuji ti jet curly girl metod - jsou i dvě velké skupiny na Facebooku. Zřejmě ti chybí hydratace nebo tam máš nějaký nepomer s proteinem 🙂
Vždycky jsem od kadernic slyšela, že vlnité vlasy se mají učesat pouze po umytí ještě mokré a pak už ne. Druhý den a další dny jen prohrabnout rukou, poupravit, ale určitě necesat. Tím česáním jsou pak krepate a nehezké… Tak se tím řídím už několik let a s vlasy nemám problém.. Drží mi vlnky, hezky tvar a jsou jakoby výživené. Jakmile sahnu výjimečně po hřebenu, vlasy se okamžitě rozdělí z těch vln, jsou suché a strašně krepate, jako chemlon… Takže cesam jen po umytí a super ![]()
Nedělej culík, ale „bobek“. Doplň výraznou čelenkou, namaluj pusinku, dej sluneční brýle a budeš za hvězdu i s vlasama jak roští
.
Mám podobné vlasy, jediná rada jak je udržet pěkné je nečesat! Před umytím učesat, umýt, dát tužidlo a mačkat do vln, já nefoukam, pak do dalšího mytí pouze prsty nebo širokým hřebenem. Největší zlo je kartáč ten vytvoří krepatou hrůzu i v copu.
Ja mam rovne vlasy (dlouhe a prodloužene clipama), ale manžel ma kudrlinky ala květáček a je to roztiomily. Dcera ma polokudrlinky a češu ji je každy den, jinak bych ty zacuchance nikdy nerozčesala a musela ji ostřihat
To je typ vlasů a neuděláš nic. Hlavně je nezkracuj. Vlasy většinou nosím ve volným drdolu.
Dost mi na ně pomáhá meruňkový nebo arganový olej do vlhkých vlasů. Trošku ho dávám i k hlavě. A vlasy nefenuju, nežehlím.