Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ty mu řekneš, že o ní mluvit může a pak si tady stěžuješ, že o ní mluvil. Tak mu prostě příště řekni, že ti to vadí rovnou ![]()
On se tě zeptal, že o ní nemá mluvit, ty mu to povolíš, že může a potom si stěžuješ. Vadí ti to, ano vadí, mluvme o nás, příště. Ono předstírat, že s něčím nemáš problém, přitom tě to vnitřně žere, ale to je tvůj problém.
@pikola tak mě to do teď fakt bylo jedno, ale nepotřebuju aby mi o ní říkal na naše výročí.
Nevím no, že řeknu at o ní nemluví nic neřeší, nemá asi na tyto situace cit. A mě to zpětně štve, asi i to, že jsem se neohradila.
@Anonymní píše:
@pikola tak mě to do teď fakt bylo jedno, ale nepotřebuju aby mi o ní říkal na naše výročí.Nevím no, že řeknu at o ní nemluví nic neřeší, nemá asi na tyto situace cit. A mě to zpětně štve, asi i to, že jsem se neohradila.
Takže na výročí se o ní mluvit nemůže. Tak mu to příště řekni jestli budete mít i druhý
chlap nepřemýšlí jako ženská, on neví že ti to vadí, když mu říkáš, že nevadí ![]()
A jo, asi by mě to mrzelo, ale to jsou prostě chlapi. Dala si povolení tomuto tématu, tak to tak i bral a mluvil o tom dál. Určitě si uvědomuje i on, že má doma šikovnou ženskou.
Tak to mě fakt pobavilo
typický holčičí odpověď: Ne, v pohodě, klidně o ní mluv, nevadí mi to. Ale opak je pravdou
tak jsi s prominutím trubka a měla jsi mu to říct, že je to váš večer a nechceš se bavit o nějaké recepční od něj z práce a ne si tu druhý den stěžovat, že ti to vadí ![]()
Asi tak… Říkat ano a myslet ne a pak očekávat, že ten druhý vlastně ví, co se sluší a co ne… Ne neví. Každému připadá normální a vhodné něco trošku jiného. Od toho máme pusu, abychom si to vyjasnili. Možná, že tohle zjištění ti v budoucnu hodně usnadní život.
@darekp měla no, holt v ten okamžik jsem nechtěla prudit
teď když se k tomu vrátím, tak je to ještě horší, to je jasný.
Chápu. Dala si mu povolení a to prostě znamená pro chlapa: Fajn, mužu mluvit dál a nebude to mít žádné, žádné důsledky, protože mi to dovolila.. a pak už nad tím nepřemyšlí
Můžeš to v tu chvíli zkusit zachránit tím, že ho dovedeš k tomu, aby řekl, že ty jsi jeho nejúžasnejsi a nejšikovnější zlatíčko 😀
@Jolka86 píše:
On se tě zeptal, že o ní nemá mluvit, ty mu to povolíš, že může a potom si stěžuješ. Vadí ti to, ano vadí, mluvme o nás, příště. Ono předstírat, že s něčím nemáš problém, přitom tě to vnitřně žere, ale to je tvůj problém.
@pikola píše:
Takže na výročí se o ní mluvit nemůže. Tak mu to příště řekni jestli budete mít i druhýchlap nepřemýšlí jako ženská, on neví že ti to vadí, když mu říkáš, že nevadí
Manžel by mi nikdy neřekl, že nesmím mluvit např. o bývalých a chválit je (nebo že si to nepřeje), přesto to ale nedělám. Mám vyšší IQ než delfín a chápu, že jsou témata, která nejsou vhodná. Třeba zakladatelka taky měla pocit, že její muž je o něco výše než delfín. Vy opravdu musíte muži říkat, co je a není vhodné? Jinak by byl schopen říct např., že bývalá měla hezčí prsa?
Opravdu průměrný muž nepochopí, že večer ve dvou se nevytahuje šikovná kolegyně?
@Anonymní píše:
@pikola tak mě to do teď fakt bylo jedno, ale nepotřebuju aby mi o ní říkal na naše výročí.Nevím no, že řeknu at o ní nemluví nic neřeší, nemá asi na tyto situace cit. A mě to zpětně štve, asi i to, že jsem se neohradila.
Měla jsi říct, proč mluví zrovna o recepční, když se k němu tulíš. Že ti to přijde zvláštní.
Já tě chápu
Nevím, jak moc to je vhodný, obecně přijímaný, mě to blbý prostě přijde ![]()
Teda neříkám, že to je na rozchod. Ale po roce má v takový situaci myslet na sex s tebou ![]()
@Anonymní píše:
Včera jsme slavili první výročí, nijak zvlášť protože je nemocný a není mu dobře, tak jsme si doma udělali véču a čaja pak si lehli a povídali si. No a zatímco ho já hladím a pečuju o něj, aby mu bylo lépe, si poslechnu, jak nedávno byla v práci ta jeho oblíbená recepční a že prý taky byla nemocná a proto tam dýl nebyla. Tak říkám „ahaaaa“ a on: nemám o ní mluvit? A já „ne můžeš klidně“ a on „já jen že je hrozně šikovná víš? že studuje, pracuje, má 2 brigády, mám rád takhle činorodý lidi“…
A mně to jako přišlo nějak hrozně líto. Byl to náš večer, on o ní někdy mluví, ale včera mi to prostě přišlo nějak nevhodný a navíc ocenil člověka který dělá vlastně to co já /ač mám dávno dostudováno, ale vždycky jsem byla a jsem hodně pracovitá/ a já si tak říkám, kdy naposled řekl něco pěkného on mně.
Nijak jsem to neřešila a nebudu řešit, ale pořád na to myslím
Je to prostě jen chlapská nerozvážnost, že řekne něco, co se v ten okamžik nehodí anebo to je prostě nevhodný? Říkala jsem to kamarádce a smála se, že je to pako a že by chtěla vidět jak leží, já ho hladím a on mi vypráví o recepční
A ne nemyslím si, že by s ní něco měl, kdyby se někdo ptalAle v tu chvíli jsem žárlila teda.
K tématu už bylo napsáno to, co bych řekla taky. Ale jako velká náhoda mi přijde to, že tu včera jedna měla narozeniny a příběh dost podobný.
Můj den vs. náš den
V obou případech partner nemocný
V obou případech ho ona hladila
V obou případech ona zklamaná.
Chtělo by to jiné téma a trochu obměnit slovník, jinak jseš příliš čitelná ![]()
Hele, chlap má sice dvě koule, ale ani jedna není křišťálová. Ber to jako poučení pro příště. Až se tě zeptá, zda ti něco vadí, buď upřímná. To není o tom, že bys prudila. Prostě „dnes se o ní bavit nechci“ je úplně normální komunikace.
Včera jsme slavili první výročí, nijak zvlášť protože je nemocný a není mu dobře, tak jsme si doma udělali véču a čaj
a pak si lehli a povídali si. No a zatímco ho já hladím a pečuju o něj, aby mu bylo lépe, si poslechnu, jak nedávno byla v práci ta jeho oblíbená recepční a že prý taky byla nemocná a proto tam dýl nebyla. Tak říkám „ahaaaa“ a on: nemám o ní mluvit? A já „ne můžeš klidně“ a on „já jen že je hrozně šikovná víš? že studuje, pracuje, má 2 brigády, mám rád takhle činorodý lidi“…
A mně to jako přišlo nějak hrozně líto. Byl to náš večer, on o ní někdy mluví, ale včera mi to prostě přišlo nějak nevhodný a navíc ocenil člověka který dělá vlastně to co já /ač mám dávno dostudováno, ale vždycky jsem byla a jsem hodně pracovitá/ a já si tak říkám, kdy naposled řekl něco pěkného on mně.
Nijak jsem to neřešila a nebudu řešit, ale pořád na to myslím
Ale v tu chvíli jsem žárlila teda.
A ne nemyslím si, že by s ní něco měl, kdyby se někdo ptal
Je to prostě jen chlapská nerozvážnost, že řekne něco, co se v ten okamžik nehodí anebo to je prostě nevhodný? Říkala jsem to kamarádce a smála se, že je to pako a že by chtěla vidět jak leží, já ho hladím a on mi vypráví o recepční