Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
Kamarádka jede na výlet s dětmi a zeptá se, zda se nechcete taky přidat. Přidáte se, kamarádka vezme auto, ujedete zhruba 100 km. Otázkou je- nabidnete jí příspěvek na benzín, že vás vzala s sebou? Nebo to neřešíte, protože by na ten výlet jela tak jako tak?
Nabídla bych, že přispěju, nebo jinak kompenzuju, a domluvila bych se na tom radši ještě před výletem.
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
Kamarádka jede na výlet s dětmi a zeptá se, zda se nechcete taky přidat. Přidáte se, kamarádka vezme auto, ujedete zhruba 100 km. Otázkou je- nabidnete jí příspěvek na benzín, že vás vzala s sebou? Nebo to neřešíte, protože by na ten výlet jela tak jako tak?
Samozřejmě, že bych přispěla, to je snad jasný, ne
?
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
Přidám nebo koupím občerstvení, zaplatím i za ně vstup.
Asi bych na oplátku zaplatila třeba vstupné, jídlo a podobně.
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
Většinou beru kamarádky na výlet já. Jsou to neřidičky, nebo nemají auto. Ví, že na naftu si nevezmu nikdy nic. Tak už mi to ani nenabízí. Ale pak většinou koupí něco mě/mému dítěti, nebo zaplatí vstup někam ( třeba do zoo) …
Ale určitě, pokud tě někdo na výlet vezme, tak je dobré nabídnout něco za to …
Vždy platím občerstvení a když řídím já, tak platí kamarádka. Peníze bych nevzala. Ale beru jako samozřejmost revanšovat se.
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
Občas jezdím s kamarádkou, která často výletuje. A ani by mě nenapadlo něco nedat, i když to odmítá, že by stejně jela i sama. Ona tolik neprojede, kolik by projela jet sama x já se díky ní dostanu tam, kam by mě nenapadlo, sama bych se nedostala = win win situace. Zprvu odmítala si to vzít, ale už jsme si to vyjasnily.
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
A jela by 100% tak jako tak? Treba naopak chce, aby jel nekdo s ni prave proto, aby se ji snizily naklady. Takze urcite nabidnout prispevek na benzin, nebo pak zaplatit vstup. Kamaradka by jela tak jako tak ale ty bez ni ne, ty bys treba musela autobusem, takze je snad minimalne slusnost, kdyz ne samozrejmost, nabidnout prispevek.
S kamarádkami si vzájemně za naftu nic nebereme, ale pokud s ní jedeš poprvé, nabídla bych.
@Beckyttine5 píše:
Ozivuji diskuzi:
Nabídnu. Nebo se nějak revansuji.
A v roli kamarádky - nepřijala bych peníze.
Nemáme společnou známou?
to mi připomnelo, jak jedna kolegyně z naše oddělení, co chodila s kolegou z jiného oddělení, se kterým jsme se sice znali od vidění, ale nebyli v nějakém častějším kontaktu mu koupila dárek za cca 3000 Kč a chtěla po našem oddělení příspěvek
na argumenty, že si běžně dáváme jen blbosti že srandy, jako např čokoládu nebo takové drobnosti argumentovala, že on má ale pulkulatiny
ale měla to holka vymyšlený báječné, sama smrdela korunou a tak drahý dárek by mu dát sama nemohla, takže zabila dvě mouchy jednou ranou, pořídila drahy dárek, ale počítala, že její investice do něj bude nakonec minimální
A podotykam, že když jsme si dávali my z našeho oddělení takový drobnosti k narozeninám, on se nepodílel ![]()
Jinak k tématu - nepřispěla bych, mela se s vámi domluvit dopředu, zda souhlasíte. Miska pro kočku jako dárek či něco souvisejícího s kočkou je fajn nápad.