Manžel má syna, se mnou dítě nechce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2108
17.7.26 15:30

Manžel se vyjádřil jasně. Další dítě už nechce. Vy jste změnila názor, na což máte právo. Jediná možnost je rozvést se a najít si jiného muže. Takového, který dítě bude chtít. Je vám 31, takže to ještě stihnete… Neuchylovala bych se k tomu, abych přesvědčovala stávajícího manžela. I kdybyste to dítě z něj nějak vymlátila, fungovat ten vztah nebude. To, co máte, funguje jenom díky tomu, že tam žádné dítě být nemělo. Takže manžel má pravdu, že by to vztah zničilo. Bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2108
17.7.26 15:34
@SOVIČKA93 píše: Více

Přesně tak. On přece vůbec nic špatně neudělal. Už jednou rodinu založil, má tu zkušenost. A rozhodl se, že znova už do toho nejde. Zřejmě to pro něj nebyla nijak úchvatná zkušenost, takže je od něj jedině zodpovědné to znovu neriskovat… Jasně to řekl a věřil, že jeho nová žena to má stejně. To slovo tu přece neporušil on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 15:36

Mě se líbí ty jeho argumenty. Nejspíš si v prvním manželství myslel, že dítě bude jen jako nový nábytek bez větší péče. Že Vlastě bude všechno tak jak bylo a onnsi bude moc s manželkou jet to svoje pohodlí jako měli před dítětem. A realita byla jiná. I když je to mimino málo náročné stejně potřebuje péči a rozhodování rodičů. Stejně jsou rodiče pořád vázání ať už je to dítě náročné jak chce. Jasně, že mu vyhovuje klídek. Kluk už je velkej. A Vlastne co si myslel, když se dal dohromady s dvacetiletou holkou, že jako se její priority za pár let nezmění. Ha. Asi potřebuje mít vedle sebe jenom něco hezkýho a ukazování a koukání. Což dost možná bývalá manželka neměla, když se pak starala o mimino.
Jako i pro mě by to byl dost velký důvod rozdělit se.
Kamarádka taky nikdy nechtěla děti. Pak potkala manžela. Dítě měla po třicítce. Další už ale nechce, narozdíl od manžela. :nevim: :roll:. Buď to vyřešíme spolu nebo každý po svém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9153
17.7.26 15:53
@Anonymní píše: Více

Tak dvacetiletá holka při začátku vztahu asi nebyla, nevíme jak jsou spolu dlouho, klidně spolu můžou být třeba jen tři roky. Už u pětadvacítky bych čekala, že bude mít srovnané, jestli dítě ANO/NE/MOŽNÁ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7089
17.7.26 15:53

Tady není o čem dumat. Dítě nechce, to dal dost jasně najevo. Pokud na něho ušiješ boudu, bude chvíli ošuká_vat nějakou mladou blběnu, a pak Ti zamává. Pěkně Tě to dohnalo, děvče, ale máš ještě poměrně čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9153
17.7.26 15:54

Buď se rozejdete a najdi si jiného nebo se smiř s tím jak to je. Nemá smysl manžela přemlouvat. On dítě nechce a žádné argumenty ani nepotřebuje, nemusí si to obhajovat, prostě nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13367
17.7.26 15:54

Mít to jako ty, tak bych se rozvedla. Po dítěti toužíš a nemáš žádnou záruku, že s tímhle mužem zůstaneš, i když obětuješ svou touhu po dítěti. Stejně to pořád bude viset mezi vámi a čím dál tím víc budeš to dítě chtít a čím dál tím víc tě on bude štvát, že ti v tom brání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9426
17.7.26 15:59

Je to vadnej kus. Pošli ho někam. Jednak kvůli tomu, že nechápe, že ženské můžou k hormonálně podmíněné touze dospět časem, taky proto, že začal randit, když měl doma malé dítě a konečně proto, že manželku ovlivněnou hormonama nepodpořil a dokonce jí to po tolika letech vyčítá. Jak jsi ho tu letmě popsala, tak žádné dobré vlastnosti nemá. Ještě bych se teda zamyslela nad tím, proč sis i bývalého vybrala takového d…a. :nevim: Asi bych si dala po rozchodu nějaký kratší sebezkušenostní kurz, aby ten třetí už nebyl manipulativní sebestředné hovado, ale normální chlap, se kterým je možné založit rodinu. Jsi mladá, může ti to vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7089
17.7.26 16:03
@Takyjedna píše: Více

Tak ona byla taky dost vadná. Nejen postoji k mateřství, ale i tím, že šuka_la nezávazně se ženáčem s malým dítětem. Vadnej k vadnému. Ona z toho třeba ještě vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108202
17.7.26 16:05
@Suzume-chan píše: Více

Proc divnochlap, kdyz mu je pres 40, dite ma a ze dalsi nechce jasne komunikoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
17.7.26 16:08
@MartinL45 píše: Více

Tak bydlení si může zajistit i sama, na to nepotřebuje manžela. A k čemu pak toho manžela vlastně potřebuje, že? Pokud cítí, že chce dítě, je to rozhodně důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5839
17.7.26 16:08

Mě překvapuje, že čtyřicetiletý chlap netuší nic o biologických hodinách. Jako brát za bernou minci, že mi 25 léta holka tvrdí, že nechce děti. Tak tomu může uvěřit leda stejně starý kluk. Prostě s věkem se to mění.
Najdi si jiného manžela, tenhle stejně nebude stát za moc, když ti dopředu říká, jak budeš líná, tlustá a neschopná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15600
17.7.26 16:12

Mohlo mu být jasné, že časem změníš názor. To, že holka nechce dítě ve 24 letech, neznamená, že to stejně si bude myslet za deset let., Na druhou stranu chápu i jeho, má svůj názor, měnit nic nechce. Co dal musíš rozhodnout jen ty. Ja bych život bez vlastního dítěte nechtěla, pro mě jsou děti nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.26 16:19

Moc děkuji, všechno jsem si přečetla. Vím, že je to dost bezvýchodná situace. A ani za takových okolností do dítěte manžela tlačit nechci. Je mi jasné, že podpora z jeho strany by nebyla žádná a bral by to jako zradu. Přemlouvat ho už nebudu, ani to téma znovu otevírat, protože to k ničemu dobrému nevedlo. On má špatnou zkušenost s jeho bývalou ženou. Bohužel si myslí, že chování se změní negativně u všech žen. A nedá se mu to vymluvit. Další argumenty které má, jsou jeho věk, potřeba spánku, vytíženost. A hlavně to, že on už si to zažil a opakovat to nehodlá.
S rozvodem to také není tak jednoduché, já ho i přes to mám ráda, mám vztah k jeho synovi, jsme vlastně už rodina. Máme hromadu společných zájmů, cílů, témat. Noo jen to dítě. Vím, že mám ještě čas, ale vlastně cítím, že už nemám. Po 30 plodnost klesá. Jsou to pro mě hrozně těžké pocity.

• Citovat
  • Upravit
11934
17.7.26 16:21
@Venetia píše: Více

Přesně, ve 43 už je dost starej na to mít dítě, když k dětem evidentně extra vztah nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí