Příspěvky na bydlení a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.2.17 13:47

Kurec další vyžírka! :cert: Všechno zatajit a státe dávej dávky na bydlení, hmotku, pak rodičák, na nezaopatřené děcko atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
9.2.17 13:49
@Aletheia píše:
Problém je že oni vám nedají dávky a neřeknou: To nevadí že nepracuje, tady máte peníze. Tak to fakt nefunguje, BUDE MUSET dokládat že je na úřadu práce a že si práci aktivně hledá. Bez toho vám to nedají.

Nemůžeš říct že pracuje, tím na jeho zaměstnavatele pošlou kontrolu a to bude velkej problém. Pracování na černo je NELEGÁLNÍ! Pro obě strany. Takže to určitě neříkej!

Každá brigáda má smlouvu, takže tím to fakt nezakecáš.

No nelehká situace, ale práce je dost, hlavně pro delníky, může normálně pracovat na smlouvu. Jenže on bude asi zadlužený že a to je ten problém…

Ne v tom problém vázne není :D… dela u známého, který má firmu na svoje jméno a když naposled dělal zedníka - obkladače u pražské firmy, ktera bohužel byla "podvodna " a zaměstnance tam střídali po dvou měsících… nedostal do dnes ani korunu a na všech úřadech nám řekli, že peníze od něj už čekat nemáme a pokavad chceme něco zkusit tak mu zkusit rozbít hu**… smlouvu dostal na dobu neurčitou a i tak jsme nic nezmohli… jelikož Já už pracovat vazne nemůžu, tak jsem ráda, že muže dělat alespoň on, i když na černo… není to příjemna ani lehka situace… a tak jsem se jen chtěla na par otázek zeptat :) a i tak děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.2.17 13:50
@Aletheia píše:
Problém je že oni vám nedají dávky a neřeknou: To nevadí že nepracuje, tady máte peníze. Tak to fakt nefunguje, BUDE MUSET dokládat že je na úřadu práce a že si práci aktivně hledá. Bez toho vám to nedají.

Mám pocit, že podmínka, že musí být registrovaný na ÚP, pokud nemá práci, platí jen pro dávky hmotné nouze. V zákoně o státní sociální podpoře taková podmínka není, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
9.2.17 13:52

@Eviinda muzu prosim jen vedet, sama pises ze jsi na up 10m, pritel dela na cerno. Ty resis, ne jak sehnat praci, ale jak vysosat stat. :think: A dite jste si za teto situace poridili proc? Selhala antikoncepce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
9.2.17 14:00

@Eviinda Já bych řekla, že práce je teď opravdu všude dost a dost a tak nevidím důvod nejít pracovat legálně…asi je za tím kvanta exekucí, že??? Promiň bylo velmi nerozumné si pořídit dítě, když jste v takové situaci…ty jsi otěhotněla už na úřadu práce a teď v 29tt řešíš zdroj, jak dítě uživit??
No není to od vás fér, díky takovým jako jste vy, s vámi propadne sítem i řada těch, kteří se dostali do problému opravdu náhodou… :zed:
No taky dobrý, co na to říct. Hlavně tu nepiš, že ti selhala antikoncepce, protože to se jinak pověsím na lustr :pocitac: :pocitac: :mrgreen: :mrgreen: to tu totiž píše každý, kdo nechce být zodpovědný před ostatními za svojí lehkovážnost. A buď řeší možnost potratu a nebo existenci dítěte v nevhodném zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
9.2.17 14:12
@Lendeš píše:
Mám pocit, že podmínka, že musí být registrovaný na ÚP, pokud nemá práci, platí jen pro dávky hmotné nouze. V zákoně o státní sociální podpoře taková podmínka není, ne?

Ne, při žádosti musí doložit příjmy, pokud řekne že žádné nejsou chce pracovnice vidět že je daná osoba registrovaná na ÚP. Toliko moje zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
9.2.17 14:14
@Eviinda píše:
Ne v tom problém vázne není… dela u známého, který má firmu na svoje jméno a když naposled dělal zedníka - obkladače u pražské firmy, ktera bohužel byla "podvodna " a zaměstnance tam střídali po dvou měsících… nedostal do dnes ani korunu a na všech úřadech nám řekli, že peníze od něj už čekat nemáme a pokavad chceme něco zkusit tak mu zkusit rozbít hu**… smlouvu dostal na dobu neurčitou a i tak jsme nic nezmohli… jelikož Já už pracovat vazne nemůžu, tak jsem ráda, že muže dělat alespoň on, i když na černo… není to příjemna ani lehka situace… a tak jsem se jen chtěla na par otázek zeptat :) a i tak děkuji za odpověď :)

A v čem teda? Nepracovat na smlouvu pokud není zadlužený je největší hloupost, možná ještě větší než být fakt zadlužený. Nedostane důchod, nemocenskou, nic. To se panečku vyplatí…

Jestliže nedostal peníze měli jste informovat inspektorát práce, oni by v tom pořádek udělali. S tím nemá úřad práce co dělat, to jste si měli zjistit kde přesně to řešit a nenechat to být.

Jestli není zadlužený tak gratuluju, protože nepracovat na smlouvu je krávovina, bude se muset na ÚP zaregistrovat jinak nic nedostanete a když mu ÚP nabídne práci tak ji vzít, jinak ho vyřadí a dávky stopnou. To je realita.

Nebo když je vám jedno že bude bez důchodu a kdyby se mu něco stalo tak nedostanete ani korunu a budete žrát trávu tak klidně, ale bohužel od státu nic nedostanete. Ono to totiž sídlí v jedné budově, přídavek na dítě i na bydlení se taky vyřizuje na úřadu práce a oni si rychle zjistí jak to je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.2.17 14:17
@Aletheia píše:
Ne, při žádosti musí doložit příjmy, pokud řekne že žádné nejsou chce pracovnice vidět že je daná osoba registrovaná na ÚP. Toliko moje zkušenost.

Myslím, že toto ale nemá žádnou oporu v zákoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
9.2.17 14:24

@Lendeš Tak nemusí, ale pak neschválí žádné příspěvky. A nově po půl roce musí na veřejnou službu jinak spadnou na existenční minimum :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7204
9.2.17 14:34
@Lendeš píše:
Myslím, že toto ale nemá žádnou oporu v zákoně.

To je otázka… Zase je teď novinka že nezaměstnaní musí na veřejně prospěšné práce jinak dostanou jenom existenční minimum což je kolem 2 tisíc. :think: Takže asi těžko dostanou x tisíc na příspěvku na bydlení :think: Zákon jsem zběžně pročetla a vyloženě napsáno ta podmínka tam není ale taky tam je že za podvod je pokuta 250 000 a to se fakt vyplatí. Protože oni prostě podvádí ať je to z jakéhokoliv úmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16200
9.2.17 14:48

@Eviinda Nebudu psát, co za dávky si možná vymůžeš, ale napíšu, o co určitě přijdete:

• možnost volit výši rodičovského příspěvku (možná se budeš divit, až ti oznámí, že budeš po prá měsících brát jen 3800,–Kč do čtyř let věku dítěte)
  • daňovou slevu/bonus na dítě (v současnosti cca 13400,–Kč ročně a bude se ještě zvyšovat)
  • kdybyste byli manželé, tak daňovou slevu na manželku (až cca 25tis. ročně)
  • jeho nemocenskou, započtené roky do důchodu, případné vyrovnání za pracovní úraz, placenou dovolenou, možnost aby šel manžel na placené OČR v případě, že ty budeš mít problémy a bude se muset někdo starat o dítě atd. atd.

Dělejte si to, jak uznáte za vhodné, že něco dostanete z našich daní mě zase tak netankuje, podle mě dlouhodobě přijdete o víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
9.2.17 15:14

1. Přítel ať si najde normální práci na hpp se smlouvou
2. Nebudu se vyjadřovat k tomu, že jsi 10 měsíců doma, jelikož práce je, ale tobě by asi upadly ručičky
3. Za rok tě tu čekám skuhrat znovu, jelikož ti spadne rodičák na 3800

Pokud jste z Prahy, tak tam kór najdete, než v nějaké malé p*deli.

• Citovat
  • Upravit
1845
9.2.17 15:16

Jesle jsou od 6 měsíců. Za 6 měsíců od porodu můžeš zase chodit do práce na plný úvazek a žádné dávky potřebovat nebudete. V dnešní době je nejnižší nezaměstnanost za x let, všude vidím letáky, že někoho hledají. Holt ne každá mamina si může dovolit sedět doma s dítětem tři a více let. Ale tohle jsi asi nechtěla slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.2.17 16:11
@jahuhudka píše:
@Lendeš Tak nemusí, ale pak neschválí žádné příspěvky. A nově po půl roce musí na veřejnou službu jinak spadnou na existenční minimum :mrgreen:
@Aletheia píše:
To je otázka… Zase je teď novinka že nezaměstnaní musí na veřejně prospěšné práce jinak dostanou jenom existenční minimum což je kolem 2 tisíc. :think: Takže asi těžko dostanou x tisíc na příspěvku na bydlení :think: Zákon jsem zběžně pročetla a vyloženě napsáno ta podmínka tam není ale taky tam je že za podvod je pokuta 250 000 a to se fakt vyplatí. Protože oni prostě podvádí ať je to z jakéhokoliv úmyslu.

Ta novinka o veřejné službě se zase ale týká jen pomoci v hmotné nouzi, ne? Na příspěvek na bydlení a porodné se to nevztahuje. Navíc to ještě neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
9.2.17 17:22
@Lendeš píše:
Ano, pokud uvedete do žádosti o příspěvek na bydlení a porodné nulové příjmy, tak jej dostanete. Ale dopouštíte se tak hned několika podvodů: 1. práce na černo, 2. zatajení příjmů v žádosti o příspěvek na bydlení, 3. zatajení příjmů v žádosti o porodné.

Tak z tohodle bude mít kriminálka radost :dance:.Kluci potřebují čárky a tahle slabodušší paní nám tu hezky popsala situaci, jak doma podvádějí. To jim ani nedá moc práce si na ni posvítit. Hned několik trestných činů. Teď už stačí státním orgánům, finančákům, sociálce, úřadu práce poskytnout orgánům činným v trestním řízení kopie této diskuse a identitu zakladatelky. A to je pro poldy hračka, stačí napsat adminovi.
Skoro je mi jí líto, jak je hloupá, jak na sebe všechno vyžvaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat