Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dava se na dopravu, na bydleni, na dite
mas RP? to je tech 7600? myslim, ze na nic jineho narok nemas, posuzuji se prijmy cele domacnosti, takze tvuj rodicak a penize tveho otce.
ono se ted stejne ma vsechno rusit, co jsem tak koukala
Ano Jizvíková má pravdu…i Já beru 7600 + 500 na dítě a na víc nárok nemám.
A na tzv. „žebrácké dávky“ jinak řečeno pomoc v hmotné nouzy ani nárok mít nebudeš, protože nemáš uvedeného otce - protože si nevyužila všechny možnosti jak zvýšit svůj příjem. A dítě mají živit nejdříve oba rodiče a pak až teprve stát.
jizvíková píše:
dava se na dopravu, na bydleni, na dite
mas RP? to je tech 7600? myslim, ze na nic jineho narok nemas, posuzuji se prijmy cele domacnosti, takze tvuj rodicak a penize tveho otce.ono se ted stejne ma vsechno rusit, co jsem tak koukala
Janě že se zruší co se dá,ale
koukám jako blázen že se dává i někomu něco na dopravu?
To jako studentům,nebo postiženým lidem?O tom slyším prvně. ![]()
J.a.n.i. má pravdu, asi jedinou možností, jak zvýšit svůj příjem je prostě podat žalobu na určení otcovství, pokud se otec dobrovolně nehlásí…
Taky bych šla do toho otcovství, docela často se setkávám s názorem, že maminka má svou hrdost, ale v tomhle případě nejde o ni, ale o mimčo ![]()
Otec proste neni.ptala jsem jen na prispevky od socialky.Dekuji
Anonymní píše:
Otec proste neni.ptala jsem jen na prispevky od socialky.Dekuji
Já taky pouze odpovídala, že bez určeného otcovství nebudeš mít na nic jiného než je rodičák a přídavky dítě, které bereš a příspěvek na bydlení, který ti díky bydlení s otcem nevyjde, nárok.
Takže aktuálně pobíráš vše co lze.
J.a.n.i., to asi bylo na mě, já jsem asi v zápalu dobročinosti chtěla poradit něco, o co zakladatelka nestála:-) Tak gratuluju k neposkvrněnému početí a přeji hodně štěstí na úřadech:-)
EI-Brno: Možná že je to právě ten případ přílišné hrdosti, jen bych dodal - každá hrdost má svoje hranice, hlavně finanční…
Já se třeba rozhodla nakonec otce nezapsat, protože je mi větší přítěží než užitkem. A nemyslím si že by to bylo o hrdosti. ![]()
Každopádně k dikuzi: El-Brno:to asi bylo na mě, já jsem asi v zápalu dobročinosti chtěla poradit něco, o co zakladatelka nestála:-) Tak gratuluju k neposkvrněnému početí a přeji hodně štěstí na úřadech:-)
moje řeč
Jura007 píše:
EI-Brno: Možná že je to právě ten případ přílišné hrdosti, jen bych dodal - každá hrdost má svoje hranice, hlavně finanční…
Díky Juro
Ale je fakt, že co je státu do toho, když má ženská uraženou ješetnost anebo už to, že dva lidi splodí dítě, ale dohodnout se nad jeho osudem se nechtějí…je to pak strašně přitažené za vlasy.
Já si myslím, že já být v situaci zakladatelky, hrdinku dělat nebudu, ale je to její rozhodnutí, já ji do ničeho přemlouvat nechci. Jen jsem t uvedla jako možnost naprosto legitimního zvýšení příjmu - jestli do toho půjde nebo ne nehodnotím a je mě to celkem fuk.
Buďte tak laskaví a neházejte všechny svobodné maminy do jednoho pytle!!! Konkrétně Jura a Lidka. Tohle mě vytáčí…víte úplný prdlajs o situaci jedné každé z nás. když ty zmetky do RL zapsat nechceme, tak je tam prostě nezapíšeme. Já osobně jsem se na socce byla ptát, na co mám nárok, a řekli mi že na nic. tak s tím kalkuluju. Když toho parchanta nechám zapsat do RL, bude mít nařízeno dávat mi výživné, ale on ho stejně dávat nebude a bude si nárokovat abych mu několikrát měsíčně dávala dítě. Ne, děkuju. Znám ho a vim co je to za zmetka.Jediné co dokázal bylo darování zbloudilé spermie a zadlužení mě na 10 let dopředu. Tudíž po státu nic nechci, když nic nenabízí a po vás chci, abyste nesoudili, když o tom nevíte nic. Je pravda, že když se na výživě dítěte podílí dva, je to finančně lepší, jenže jsou tací tatínkové, kteří se podílet nebudou, i kdyby to měli nařízeno od boha. Bohužel.
Ahoj holky,poradite mi nejaka s prispevky na dite?Ja jsem samozivitelka (otec neni uveden v rodnem liste tudiz nebere zadne alimty)Beru od socialky 7600kc plus jsem si zazadala o socialni pridavek a to je neco pres 500kc.Zkusila jsem prispevek na bydleni ale to mi nedali bydlim s tatou a oni pocitali i jeho plat.Chce se zeptat mam narok jeste na nejaky prispevek????Dekuji