Přispíváte do kasiček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
11.11.16 14:38
@ivunak píše:
Já ho tedy zase vozím přes celé město do kontejneru té Charity Broumov. Jinak v Brně nevím, kde konkrétně by měli o ošacení zájem a využili ho opravdu pro potřebné lidi. Už nevěřím ani církevním charitám ( zkušenost).

Já se s těmi organizacemi potkávám docela často, takže vím, že to využijí, jsme i menší město, takže je to asi trochu jednodušší, než v Brně. Já tu zase nenašla kontejner, který by opravdu sloužil dobré věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.16 14:41
@ivunak píše:
Já ho tedy zase vozím přes celé město do kontejneru té Charity Broumov. Jinak v Brně nevím, kde konkrétně by měli o ošacení zájem a využili ho opravdu pro potřebné lidi. Už nevěřím ani církevním charitám ( zkušenost).

Já jsem taky kdysi hrozně prožívala, aby se to dostalo „potřebným“. Pak jsem pochopila, že o hadry moc není zájem, všude jich je dost. Takže pokud to někdo roztřídí, recykluje (prodá, nadělá z toho čistící hadry nebo vycpávku do polštářů) a charitě dá nějakou korunu.

Furt je to lepší a ekologičtější, než kdyby se to spálilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.11.16 14:43

Málokdy na někoho na ulici narazím, ale když už, tak hodím nějaké drobné, nedělá mi to problém. Jinak mám na účtě trvalý příkaz na dvě charity, na nemocné děti a na spolek na ochranu zvířat, kde každý měsíc posílám pár korun, není to žádná závažná částka, ale zas si říkám, že lepší, než nic a navíc kdyby každý člověk poslal i jen „pár korun“, už to není tak úplně zanedbatelná částka :)
Ale taky mě strašně štve, jak to u nás funguje, uprchlíkům se cpe horem dolem, ale na nemocné děti prachy nejsou, na ty se dělají sbírky… hnus :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.11.16 14:45

Někdy jo, někdy ne, podle nálady. vím, že u většiny jde část peněz na sbírku, a část i tomu člověku co to prodává, něco na výrobu předmětu, a něco na provoz nadace. někdy přispěju na účet, většinou, ale občas se mi zželí i nějakého brigádníka, který si tím chce přivydělat na vánoční dárky(samozřejmě nemyslím podvodníky, kteří si sbírají jen sobě do kapsy, bez povolení, a kdyby je chytli policajti, tak je odvedou, většinou si ověřuju, jeslti mají povolení, a pak mi nevadí, že přispěju jak na nadaci, tak na potřebný, tak i na brigándníka. jako tu pajcku jim dám s tím, že tam kam má, se dostane max dvacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
11.11.16 14:47
@Bábrdl píše:
Já jsem taky kdysi hrozně prožívala, aby se to dostalo „potřebným“. Pak jsem pochopila, že o hadry moc není zájem, všude jich je dost. Takže pokud to někdo roztřídí, recykluje (prodá, nadělá z toho čistící hadry nebo vycpávku do polštářů) a charitě dá nějakou korunu.Furt je to lepší a ekologičtější, než kdyby se to spálilo.

No jo, ale já třeba vyřazuji pěkné oblečení, a to je mně líto, když vím, že někdo by byl za to rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.16 14:58
@ivunak píše:
No jo, ale já třeba vyřazuji pěkné oblečení, a to je mně líto, když vím, že někdo by byl za to rád.

Já taky, kolikrát značkové atd.
Ale když vím, jak se v různých azyláčích tváří, že ti dělají laskavost, že si to berou, prostě to hodím do kontejneru a řeknu si, že to dají do sekáče, tam si to koupí chudší člověk, udělá mu to radost a ještě ty kontejnerové firmy sem tam něco na charitu dávají… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
11.11.16 15:05

Ne, nepřispívám… mnoho „charit“, co mě zastavilo, tak ti dotyční neměli ani přelepenou sbírkovou kasičku od magistrátu, tudíž ani neměli sbírku povolenou… a co pak s takovou sbírkou, že jo…

Od doby, co byl brácha na střední a hledal kdysi brigády a právě z jednoho inzerátu se vyklubala nějaká sbírka, že by chodil s kasičkou, 10% co by vybral by šlo prý jemu… od té doby nevěřím ani za mák. Kytku si na rakovinu koupím, to jo, ale to spíš ze zvyku, že to tak dělám už od gymplu, kdy to začínalo, ale jinak. Jinak mám okolo sebe jiné typy pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
11.11.16 15:06

Do kasiček přispívám svým dětem, ostatním ne. Potřebným má peníze zajistit stát, však mu dávám víc jak 30% toho co vydělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
11.11.16 15:08
@Bábrdl píše:
Já jsem taky kdysi hrozně prožívala, aby se to dostalo „potřebným“. Pak jsem pochopila, že o hadry moc není zájem, všude jich je dost. Takže pokud to někdo roztřídí, recykluje (prodá, nadělá z toho čistící hadry nebo vycpávku do polštářů) a charitě dá nějakou korunu.Furt je to lepší a ekologičtější, než kdyby se to spálilo.

Souhlas.

U nás to děláme tak, že pokud máme v našem okruhu přesně lidi, kterým to pomůže, dávám, posílám apod. Typicky oblečení po klucích - manželovy sestřenice jsou bez peněz, mají kluky chvíli po sobě, tak jim vše předávám a mám pokoj od haldy hader a ony spokojené. Oblečení po nás řeším tak, že pokud vím o někom potřebném, sbalím a přenechám, jinak házím do kontejneru na oblečení ať se s tím děje cokoli. Oblečení je všude tolik, a pořád přibývá, že je mi vlastně jedno, co z toho bude. I kdyby si to rozebrali pracovníci tam, třeba jim to pomůže a udělá radost. A já mám o starost míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
11.11.16 15:11
@ivunak píše:
No jo, ale já třeba vyřazuji pěkné oblečení, a to je mně líto, když vím, že někdo by byl za to rád.

Víš kolik kabátů apod. už jsem takhle vyhodila… i manželovy košile, z Londýna, nekřesťanské peníze, ale jakmile to trochu propotí apod., jde to z domu, přitom mnoooho lidí by to nosilo dál. Neřeším, říkám si, že i tam ty nejhezčí věci určitě nezničí a buď si vezmou sami, pro rodinné příslušníky, známé, prodají… prostě ten textil tu funkci ještě splní, jakkoli. A my bychom se v tom po čase jen doma topili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
11.11.16 15:16

Přítel na ulici přispěje každému, i když už to omezuje, jelikož chápe moji starost, že jsou to podvodníci a jelikož jsme studenti, tak těch peněz není moc.
Já přispívám na kytičky na rakovinu a to je vše.

• Citovat
  • Upravit
blabla123
11.11.16 15:17

.

Příspěvek upraven 11.11.16 v 15:17

• Citovat
  • Upravit
36556
11.11.16 15:17
@Maol píše:
Víš kolik kabátů apod. už jsem takhle vyhodila… i manželovy košile, z Londýna, nekřesťanské peníze, ale jakmile to trochu propotí apod., jde to z domu, přitom mnoooho lidí by to nosilo dál. Neřeším, říkám si, že i tam ty nejhezčí věci určitě nezničí a buď si vezmou sami, pro rodinné příslušníky, známé, prodají… prostě ten textil tu funkci ještě splní, jakkoli. A my bychom se v tom po čase jen doma topili.

Vnímám to stejně. Už jsem tam kolikrát hodila i pěkné dětské kombinézy Tchibo. Nikdo v mém okolí je nechtěl. Tak si říkám že někomu ještě udělají službu, třeba tomu, kdo tam pracuje… Třídění oblečení určitě nebude nějak super honorované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
11.11.16 15:18

@LLenule111 kupuju si svwtlušku, kytku proti rakovině a srdíčko pomozte dětem. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.16 15:52
@jakanas píše:
Do kasiček přispívám svým dětem, ostatním ne. Potřebným má peníze zajistit stát, však mu dávám víc jak 30% toho co vydělám.

Souhlasím, nepřispívám nic, pouze sobě a pak budoucím svým vlastním dětem.
Z mých peněz odchází do rozpočtu docela dost nato, abych ještě přispívala. Jednou za rok v listopadu/prosinec pořádám akci tady u nás - sama dávám 5-7 stovek, na rafany v útulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!