Přispíváte do kasiček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.11.16 15:54

A pak ještě dávám do červených kontejneru občas své nějaké nezničené oblečení, ale je mi třeba malé, seprané, ale někomu to ještě udělá radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30299

@LLenule111 všeobecně ne, radši pošlu jednou za čas víc, tam kde vím na co to jde. Takže jsem přispěla už na srdíčkáře, na které se často zapomíná, protože na těch dětech není nemoc z venku moc vidět. Ale na sbírky na ulici nereaguju, protože pochybuju, že se aspoň polovina dostane k těm co to potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230

Na ulici přispívám jen mediálně známým akcím (kytka pro ti rakovině apod) manžel kupuje Nový prostor vždy od stejného prodejce.
Jinak máme příkazy na Likvidaci Lepry a Lékaře bez hranic.
Oblečení nosíme do charitních šatníků, tam to funguje tak, že si tam může přijít kdokoli (bezdomovci, maminky v nouzi) a něco si vybrat, tudíž to jde konkrétním lidem. Těm kontejnerům taky moc nevěřím, ale zase se toho chci většinou hlavně zbavit, tak mě to tak netrápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.11.16 16:03

Ne.. a věřím že teď před Vánocemi, budou všude děti s nějakým onemocněním a td. aby se jim posílali peníze…
Teď, aby nebylo, že jsem proti dětem, já jen chci napsat, že někteří právě využívají období Vánoc, soucitu lidí..
Já raději přispívám, konkretně na osobu.. Např. u nás v městečku bývají sbírky na určitou osobu- reálnou, minule por dítě na vozíčku a přímo mamince..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.16 16:23

Na určitou osobu můžete přispět tady: www.dobryskutek.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
11.11.16 16:26

@ivunak Přesně tak, na koujternech je napsáno že to jde nadaci a když jsem byla v sekáči a ptala jsem se, z kama vozí zboží jestli ze zahraničí nebo od nás z ČR, bylo mi řečeno, že zboží je z kontejnerů z celé čr. Takže co se hodí, se prodá a co je na nic, tak se buď vyhodí nebo možná jde pro ty potřebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.11.16 16:33
@LLenule111 píše:
@ivunak Přesně tak, na koujternech je napsáno že to jde nadaci a když jsem byla v sekáči a ptala jsem se, z kama vozí zboží jestli ze zahraničí nebo od nás z ČR, bylo mi řečeno, že zboží je z kontejnerů z celé čr. Takže co se hodí, se prodá a co je na nic, tak se buď vyhodí nebo možná jde pro ty potřebné.

Do sekáčů to prodávají i ty charity, máš to tam napsané. :nevim:

Některé zaměstnávají postižené, aby to třídili, což mi přijde super. pokud tam někdo hodí hedvábnou halenku, myslíš že je bezpodmínečně nutné navléknout ji na bezdomovce? Není lepší ji prodat do sekáče a z těch peněz financovat něco potřebného?

Fakt mi připadá, že lidi svůj dar obnošeného šatstva strašně přeceňují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
11.11.16 16:37

Do kasiček na ulici nebo v obchodě jenom organizacím, které znám a vám, že jejich činnost není lživá. Včera jsem přispívala v Lidlu, mají tam teď kasičky Srdce dětem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 16:45

Přispívám jak do kasiček, tak složenkami na různé nadace. Klidně dám peníze i bezdomovci, pokud slušně požádá. Nikdy nevíme, co může potkat nás, a jaký život mají i ti bezdomovci. Každý z nás se může teoreticky ocitnout na ulici. Stačí, že někdo, s kým žijete, a má u vás trvalák, naseká dluhy. Já pro těch pár korun nezchudnu, a pokud to někomu aspon trochu pomůže, budu ráda.

• Citovat
  • Upravit
5894
11.11.16 16:45
@jakanas píše:
Do kasiček přispívám svým dětem, ostatním ne. Potřebným má peníze zajistit stát, však mu dávám víc jak 30% toho co vydělám.

Přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
11.11.16 16:48

V lidlu, a v kaflandu do pejska ano ale na ulici lidem ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
11.11.16 16:52

Na charitu přispívám pravidelně, každý rok musím odevzdat státu skoro 30% toho co vydělám.
Jinak ti panáci co prodávají magnetky na ulici mají 110Kč na hodinu, z čeho myslíte že jsou placeni? O České charitě mám své mínění, známá tam dělá, hadry si první rozeberou zaměstnanci, ti zaměstnanci taky neberou zrovna minimální mzdu. Korupce tam funguje opravdu výborně i co se týče různých veřejných soutěží na dodávky humanitární pomoci. Čili ne ne ne, když pomoc tak konkrétní do vlastních rukou nebo na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
11.11.16 17:01
@LLenule111 píše:
Už několikrát mě zastavily lidé na ulici, vybírající peníze na nemocné. Věříte tomu, že se to dostane opravdu těm potřebným a ne někomu jinému? Přispíváte? Teď má na nemocné děti,,akci''lidl.

Ne, neveřím. Kolikrát jsem viděla na brigádách daný inzerát (říká se tomu prodej dárkových předmětů - za příspěvek ti dají drobnou blbost nulové hodnoty). Hodinové ohodnocení 105,–/h (Brno). V případě šikovnosi více. Jaká je realita výdělku, to netuším, ale dobrovolníci to nejsou ani zdaleka a vzhledem k tomu, že někteří to dělají už déle, tak to asi tak zlý nebude. Když vezmu, kolik je příspěvek, náklady na tu drobnou blbost, náklady na fungování všech „nahoře“ v dané organizaci, odměna samotnému brigádníkovi, který žádá o příspěvek na výcvik vodících psů. Tak co zbyde na ten výcvik? :nevim:
Nebudu přispívat někomu na výplatu :nevim:

Klasických sbírek jako je Den boje proti rakovině se účastním každý rok. Když narazím, tak i bílé pastelky či světlušky.

Jinak přispívám, resp. pomáhám jinak - třeba darováním oblečení, obuvy či dalších věcí, co již nevyužiji, ale někdo to třeba ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.11.16 21:17
@LLenule111 píše:
Ahoj holky, vím že doba je zlá a bude ještě hůř.. Opravdu je mi líto nemocných dětí na které se dělají různé sbírky a na uprchlíky a kdejakou cizí verbeš, na to peníze od státu jsou… Už několikrát mě zastavily lidé na ulici, vybírající peníze na nemocné. Věříte tomu, že se to dostane opravdu těm potřebným a ne někomu jinému? Přispíváte? Teď má na nemocné děti,,akci''lidl.

Do kasiček ne. Pokud mě zastaví takoví ti, že za 50,– si vyber něco z košíku, tak řeknu děckám vseci tři si můžete vybrat jednu vec.
Radeji prispivam na konkrétní záležitost, napr. když se bude vybírat na nejakou Aničku na lecbu, samo prispeju nebo když kolikrát v TV pres sms, tez posílám.
Ale stejně, jak tu kolikrát nějaká v nouzi a hned ji posílají peníze ne tak to nemam rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.11.16 21:24

Ale moc do města nejezdime, když tak na nákup. Tam nebývají, takže neni kdy a kde je potkat. Ted se ve skolce sbírají víčka lastove a plechovky atd.tak to jeden, když něco máme, to nás nezabije a děckám to neuškodí, vicko nehazej doma do koše, ponese se do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!