Přispíváte do kasiček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
11.11.16 21:50
@Big boss píše:
O České charitě mám své mínění, známá tam dělá, hadry si první rozeberou zaměstnanci, ti zaměstnanci taky neberou zrovna minimální mzdu.

To víš, že jo. Berou miliony a ještě nosí oblečení pro chudé :lol:

Lidi, že ty hadry tak prožíváte. :mrgreen: Ještě, aby mi trhalo žíly, že nějaká chuděra, co za pár korun třídí oblečení, bude nosit moji halenku nautica? Naopak. Ať ji nosí, ať jí dělá radost a ať se v ní líbí chlapům. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
12.11.16 00:01
@Bábrdl píše:
To víš, že jo. Berou miliony a ještě nosí oblečení pro chudé :lol:Lidi, že ty hadry tak prožíváte. :mrgreen: Ještě, aby mi trhalo žíly, že nějaká chuděra, co za pár korun třídí oblečení, bude nosit moji halenku nautica? Naopak. Ať ji nosí, ať jí dělá radost a ať se v ní líbí chlapům. :jazyk:

Tohle mě s prominutím se*e nejmíň, přečti si i zbytek příspěvku, je to poněkud vytržené z kontextu, vadí mi především ty dopředu vyhrané soutěže na dodávky humanitární pomoci. Nějakej soused z horní dolní vlastní firmu na výrobu mýdla, šoupne jinýmu sousedovi nějakou obálku a ejhle jeho mýdla začne charita vozit do Afriky nebo do zatopených obcí v ČR, ono vlastně vůbec nevadí že ty mejdla jsou 3× dražší než od konkurence. Takhle se šetří. To samé se děje s ostatním zbožím. Bundy jsou to poslední, ale i to je dvojí metr, dělají v charitě a kradou si hadry pro sebe domů? Kde to jsme proboha, jde přece o základní principy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.11.16 08:45
@Bábrdl píše:
To víš, že jo. Berou miliony a ještě nosí oblečení pro chudé :lol:Lidi, že ty hadry tak prožíváte. :mrgreen: Ještě, aby mi trhalo žíly, že nějaká chuděra, co za pár korun třídí oblečení, bude nosit moji halenku nautica? Naopak. Ať ji nosí, ať jí dělá radost a ať se v ní líbí chlapům. :jazyk:

Tak když ti nepřijde smutné, že se nedostane na ty, kteří to opravdu potřebují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.11.16 00:05
@radkka píše:
Tak když ti nepřijde smutné, že se nedostane na ty, kteří to opravdu potřebují :nevim:

Ale to je právě ono. Kdo jako strašně nutně potřebuje hedvábnou halenku?

Pokud by tady mrzli bezdomovci po tuctech a v darovaných vaťácích se promenádovali zaměstanci charity, tak prosím. Ale takhle.

Jenom si zkus donést oblečení do nějakého azyláku. Kdysi jsem to zkoušela, buď tě rovnou odmítnou, nebo se tváří, jakou ti nedělají milost, že si to teda vezmou.

Jsem ráda, že se hadry z kontejnerů nějak využijou, někomu udělají radost a nespálí se, abychom je všichni zase nevydýchali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
13.11.16 00:31

Přispívám jen známým akcím (Liga proti rakovině, světlušky, Tříkrálovská sbírka), sama jsem chodila jako dobrovolník na střední prodávat a vybírat. Ostatním ne.

Ráda využívám dárcovské SMS, v poslední době třeba na Zdravotnické klauny, co chodí za nemocnými dětmi, to mi příjde fajn.

Čisté, použitelné oblečení dávám do igelitky a pověsím vedle kontejneru, to samé boty, hračky. Většinou do pár hodin zmizí, snad někomu ještě udělají radost. Vyřazené ručníky, deky, povlečení atd. vozím jednou za čas do útulku. Prý to využijou pod štěňata a tak. I kdyby z toho měli jen hadry na jedno použití, tak se to aspoň ještě využije, než skončí v popelnici.

Jinak sem tam pošlu peníze, když je nějaká speciální sbírka, naposled sem posílala pár kaček rodině, která žije jen z rodičáku a příspěvků, kvůli vážně nemocnému dítěti, takovým lidem ráda vypomůžu v nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.11.16 11:36
@Bábrdl píše:
Ale to je právě ono. Kdo jako strašně nutně potřebuje hedvábnou halenku?

Pokud by tady mrzli bezdomovci po tuctech a v darovaných vaťácích se promenádovali zaměstanci charity, tak prosím. Ale takhle.

Jenom si zkus donést oblečení do nějakého azyláku. Kdysi jsem to zkoušela, buď tě rovnou odmítnou, nebo se tváří, jakou ti nedělají milost, že si to teda vezmou.

Jsem ráda, že se hadry z kontejnerů nějak využijou, někomu udělají radost a nespálí se, abychom je všichni zase nevydýchali. :nevim:

Já oblečení nosím pravidelně a nikdy ho neodmítají. Občas ho pak vidím i v akci, protože jsem s těmi institucemi v kontaktu. Ano, nebere každá, ale stačí hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!