Nevděčná charita?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
7.4.15 13:53

Nevděčná charita?

Ahoj holky, doma se mi hromadí věci po prckovi, od oběda obvolávám charity a azyláče, ale všude se setkávám se stejným přístupem - děkujeme, ale nechceme žádný věci, jen peníze. Víte o nějakým zařízení na Liberecku, kde nebudou ohrnovat nos nebo třeba o někom konkrétním, kdo by potřeboval oblečení pro holčičku (cca 0 - 6 měsíců), bryndáčky, čepičky, a skoro plnej balík plínek do 7 kil? Nejsou to věci nijak škaredý nebo zničený, většina je po jednom čistotným miminku, ale prodávat to nebo přechovávat deset let pro dalšího juniora nechci, ráda bych to dala někomu konkrétnímu, kdo to potřebuje.

A jako tu charitu fakt nechápu, už jsem tam byla několikrát i s dámským oblečením (žádný retro, všechno maximálně tři roky starý, málo nošený, v šatníku mám točku) a pokaždý mě vyhodili. Přitom když vidím, co tam mají za příšerný hadry, brečela bych, jako by těm lidem, který tam pro věci choděj, říkali: „Jste na tom mizerně, tak musíte vypadat jako ubohý socky.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
7.4.15 13:59

V Lbc červený kříž?
V Jbc je charita v kostele na Horním náměstí, pokud vím, oblečení brali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.4.15 14:02

Jé, děkuju, ČK mě nenapadl a ten Jablonec omrknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
7.4.15 14:03

Nevyhazujto tecka cezet

diakonie Broumov kontejnery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
7.4.15 14:05

@lenbla není zač, červený kříž bral vždycky, tak snad uspěješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808

Ty kontejnery na oblečení nemáte? nebo se na košilky pro mimi zeptat v porodnici jeslti nechtějí? a pomoc nespočívá v tom, že jim doneseš to, co ty nepotřebuješ, ale spíš, že je podpoříš tak jak potřebujou oni… a oblečení opravdu elektřinu a vodu nezaplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935

Treba veci pro miminka opravdu nepotrebuji :roll: jinak my to parkrat vyresily s mamkout tak, ze v mistech kdejsou casto bezdomovci, jsme v igelitkach nechaly zimni bundy a boty ( bylo to na podzim ) za cca hodinu jsme znovu prosly okolo a vse bylo pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
7.4.15 14:07

Jinak ty kontejnery jsou taky fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.15 14:10
@tasa píše:
Nevyhazujto tecka cezetdiakonie Broumov kontejnery

ty u nás vybírají cikáni a prodávají věci potom do bazarů :zed: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
7.4.15 14:14

Pnliberecko.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
7.4.15 14:21

Ja tedy na charitni satnik volala a v tydnu mam veci dovezt. Take jsou po detech, take Liberec..
Jinak tedy textilni kontejnery jsou vsude a tridi se to, pouzitelne veci jdou charitam.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.4.15 14:35

Ahoj, Pracovala jsem pro jednu charitu v Moravskoslezském kraji 5 let. Je fakt super když někdo chce pomoci. Lidí kteří daruji oblečení pro děti, dospělé, elektrospotřebiče, vybavení domácnosti je naštěstí hodně. Ještě víc je těch co pomoc potřebují. Takže téměř každá charita vlastní časem plně vybavený charitní šatník.
A pak přijde ta druhá strana, kdy si přijde někdo pro pomoc. Nabídnete mu krásné, leč použité oblečení. Jenže kdy tam nejsou tři pruhy, nebo fajfka tak o to nemají zájem. Když nabídnete hezký a zachovalý kočárek pro děti, tak vám řeknou že má blbou barvu. Když jim nabídnete funkční televizi, ohradí se že to není LCD…

Sociálně slabí jsou totiž zvyklí dostávat peníze. Samozřejmě je utratí za nesmysly.Ale o „obyčejné“ věci nemají zájem. Tím dochází k tomu že charity jsou přecpané věcmi a další neberou. Je to smutné, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.4.15 14:40

Holky, kam to jde z tech kontejneru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.4.15 14:46

@terr1982 Děkuju, tak už vím, odkud vítr vane, já měla romantický představy chudáků vděčných za háemko a voni chtěj proužky a gučiho :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
7.4.15 14:47

@dani24687 to by me taky zajimalo., nad tim jsem uz kolikrat premyslela kam to jde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!