Nevděčná charita?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2839
23.11.16 17:53

Ja teda zkusenost nemam, ale myslim, ze lide v azylaku budou mit radost. On se tim malokdo chlubi, ale chodim nakupovat a vidim, ze i stredni trida ma tyhle pochoutky v kosikach, jen se k tomu nikdo verejne neprizna. To same je fenomen Lada Hruska, verejne nad nim kazdy ohrne nos, ale kucharka byla nejprodavanejsi knihou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
23.11.16 17:53
@Takyjedna píše:
No to je blbý, já nějak nevím, pro koho to dělají. Základní potravina to není, cukrovinky by měly být luxus, mňamka, co se zobe jenom občas a dělat šuntový luxus je zhovadilost. Mám známé, co opečovávájí chudé a soc znevýhodněné a dostávají od sponzorů i z potravinové banky pravé cukrovinky. Takže nevím, jestli by za tohle chudé děti utrhaly ruce. Děcka mají jazýčky na sladkosti tak zhruba stejně mlsné, bez ohledu na postavení rodičů. Asi v těch azylácích, kde by za to klienti utrhali ruce, mají nějaký horší management a nemají přístup ke zdrojům.

@Takyjedna
Tak to se pletes. Oni mají u nás všeho dost. My jsme ale azylak pro ženy a muze bez dětí. Pro ty co se ocitli na ulici. Takže k nám vozí, asi zřejmě ze tam nejsou děti, jen klasika jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
23.11.16 17:56

@hanča74 Jo aha, já jsem mluvila o neziskovce, co podporuje děcka v chudých rodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
23.11.16 17:58

@lauraka Tak Láďa v pohodě, třeba ty chipsy z drůbežích kůžiček. :lol:. Naše děti to milujou a na chatě v hospodě to prodávají k pivu, vínu. Ale ty „čokoládičky“, ty jsou fakt hnusný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
23.11.16 18:07
@Bábrdl píše:
Zrovna dneska jsem řešily s kolegyněmi, že určitě před Vánocemi přijdou reklamní adventní kalendáře. Není to nic jedovatého, v některých je „kakaová pochoutka“, v jiných podprůměrná mléčná čokoláda. přesto o ně nebývá u nás nějak velký zájem, každý dítěti či vnoučeti raději koupí nějaký super duper kalendář.Kolegyně navrhly, že než to tam nechávat, aby se to mlsalo ke kafi nebo se to vyhodilo, že je dají do azyláku. tak jsem zvědavá - já myslím, že je s tím pošlou do háje, že to není Lindt, Kinder nebo alespoň Milka… :mrgreen: :lol:

Přijde mi zhovadilost nad „pochoutkama“ ohrnovat nos. Když mi to přijde domů třeba jako výhra v závodě), sníme to. Nebudu to sama kupovat, ale abych to vyhodila, to tedy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.16 18:07
@Takyjedna píše:
No to je blbý, já nějak nevím, pro koho to dělají. Základní potravina to není, cukrovinky by měly být luxus, mňamka, co se zobe jenom občas a dělat šuntový luxus je zhovadilost. Mám známé, co opečovávájí chudé a soc znevýhodněné a dostávají od sponzorů i z potravinové banky pravé cukrovinky. Takže nevím, jestli by za tohle chudé děti utrhaly ruce. Děcka mají jazýčky na sladkosti tak zhruba stejně mlsné, bez ohledu na postavení rodičů. Asi v těch azylácích, kde by za to klienti utrhali ruce, mají nějaký horší management a nemají přístup ke zdrojům.

Já vím, že to tak je. To jsme řešily s holkama už výše. proto idealistický pohled kolegyň, že „to dáme do azyláku, děti budou mít radost“ je naivní.

Jako chudá samoživitelka by si to podle mne vzala ráda, jen by to neroztrubovala. Ale obecně se takové reklamní kalendáře posílají spíš tam, kde o ně není zájem :nevim: Některé v sobě mají i normální mléčnou čokoládu. ale stejně…

Prostě pokud člověk nejde darovat Lindt je téměř za lumpa, co chce okrást chudé děti o luxusní pochoutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.16 18:09
@hanča74 píše:
@Takyjedna
Tak to se pletes. Oni mají u nás všeho dost. My jsme ale azylak pro ženy a muze bez dětí. Pro ty co se ocitli na ulici. Takže k nám vozí, asi zřejmě ze tam nejsou děti, jen klasika jídlo.

Myslím, že holky právě chtěly ty azyláky pro matky s dětmi.¨Aby to bylo jako kalendář.

Ale v těch podle mě maqjí dost cukrovinek od sponzorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
23.11.16 18:17

Nám vždycky po Mikuláši, Velikonocích zbydou ty velké čokoládové figurky, děti to nejedí. Jsou to teda většinou Orion, Figaro, něco německé, 25 - 30 % kakaa. Už roky to vozím do azyláku pro matky s dětmi v našem městě a vždycky jsou moc vděční. A myslím, že by nepohrdli ani kakaovou pochoutkou. :think:
Zkusila bych se v konkrétním azyláku zeptat, jestli by o kalendáře měli zájem. Já jsem se taky nejdřív zeptala a teď prostě jen zavolám, že něco přivezu, a vždycky berou všema deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
23.11.16 18:18

Podle me v azylaku neni nikdy niceho dost, nevim :-) Kazdopadne neni problem do par azylaku zavolat a poptat se, tam vam, reknou vic nez my tady, hned budete mit jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.16 18:19
@IvaB píše:
Nám vždycky po Mikuláši, Velikonocích zbydou ty velké čokoládové figurky, děti to nejedí. Jsou to teda většinou Orion, Figaro, něco německé, 25 - 30 % kakaa. Už roky to vozím do azyláku pro matky s dětmi v našem městě a vždycky jsou moc vděční. A myslím, že by nepohrdli ani kakaovou pochoutkou. :think:
Zkusila bych se v konkrétním azyláku zeptat, jestli by o kalendáře měli zájem. Já jsem se taky nejdřív zeptala a teď prostě jen zavolám, že něco přivezu, a vždycky berou všema deseti.

Však ano. zase nejsem takový Grinch, abych holkám řekla: to je úplná blbost, hodíme je do kontejneru.

Řekla jsem, ať tam zavolají a ať nejsou zklamané (překvapené), když je oodmítnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
23.11.16 18:19

@Františka85 Tak dala bych ti za pravdu, kdyby to nebylo opravdu hnusný a kdyby na začátku toho řetězce od výrobce ke spotřebiteli nebyla zlotřilost výrobců rejžovat naprosto na všem, i prodejem odpadních umělých hmot z potravinového průmyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
23.11.16 18:26

@Bábrdl
Osobně si myslím, že vybíraví jsou v dětských domovech - nové oblečení a ještě nejlépe značkové, drahé čokolády, drahé věci. Azyláky podle mě berou skoro vše, co jim člověk nabídne. Jediné, čeho mají dost a neberou, je malé dětské oblečení. Jinak mi řekli, že fakt cokoliv (už jsem vezla holínky, společenské hry, výtvarné potřeby, utěrky, ručníky, nádobí, kočárek).
Zavolejte, uvidíte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.16 18:58
@IvaB píše:
@Bábrdl
Osobně si myslím, že vybíraví jsou v dětských domovech - nové oblečení a ještě nejlépe značkové, drahé čokolády, drahé věci. Azyláky podle mě berou skoro vše, co jim člověk nabídne. Jediné, čeho mají dost a neberou, je malé dětské oblečení. Jinak mi řekli, že fakt cokoliv (už jsem vezla holínky, společenské hry, výtvarné potřeby, utěrky, ručníky, nádobí, kočárek).
Zavolejte, uvidíte. ;)

Tak do děcáku to nenapadlo dát ani moje kolegyně, to už dneska každý ví, že tam se jede v úplně jiném režimu :mrgreen:

Jojo, ony tam brnknou, až se kalendáře nashromáždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
23.11.16 23:12
@Bábrdl píše:
Zrovna dneska jsem řešily s kolegyněmi, že určitě před Vánocemi přijdou reklamní adventní kalendáře. Není to nic jedovatého, v některých je „kakaová pochoutka“, v jiných podprůměrná mléčná čokoláda. přesto o ně nebývá u nás nějak velký zájem, každý dítěti či vnoučeti raději koupí nějaký super duper kalendář.Kolegyně navrhly, že než to tam nechávat, aby se to mlsalo ke kafi nebo se to vyhodilo, že je dají do azyláku. tak jsem zvědavá - já myslím, že je s tím pošlou do háje, že to není Lindt, Kinder nebo alespoň Milka… :mrgreen: :lol:

Prej nic jedovatyho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.11.16 00:12
@Gosi píše:
Prej nic jedovatyho :lol:

jedovatý to není, jinak by se to nemohlo prodávat. Není to zdravé, ani vegan, bio, hipster nebo já nevím co, ale jedovaté to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!