Nevděčná charita?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@geilens píše:
@dani24687 do sekace, muj bracha to svazel
to jsem taky slyšela a že charitě jde výtěžek, který pak používá podle svých potřeb…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gosi to pozor, musis rozlisovat ktery kontejner… takove ty bile „nadace sova“ to je soukromnik, zadna charita nedostane ani halir, a pro ty delal ten muj bracha, pak jsou cervene kontejnery od Cloveka v tisni myslim a oranzove Diakonie - u tech nevim jak funguji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@geilens píše:
@Gosi to pozor, musis rozlisovat ktery kontejner… takove ty bile „nadace sova“ to je soukromnik, zadna charita nedostane ani halir, a pro ty delal ten muj bracha, pak jsou cervene kontejnery od Cloveka v tisni myslim a oranzove Diakonie - u tech nevim jak funguji
myslím ty charitní… známí měli sekáč a brali to z charity a normálně jim za to zaplatili… nešlo jim to do kapsy, ale na nějáké jejich projekty…je to teda už dýl, ale mě osobně ani tento způsob nevadí… stejně bych to vyhodila, nemám čas ani nakoupit, natož řešit kde a komu to prodat
mě to starost ušetří každopádně a dávám většinou do broumovských a oni jestli to někomu daj, prodaj, nebo tím budou v zimě topit je mi jedno… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dani24687 píše:
Holky, kam to jde z tech kontejneru?
spravna otazka, ja hadam, ze prevazne na hadry a na druhotne zpracovani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi mají v té charitě oblečení spoustu tak o něj nestojí. Jednou jsem zkoušela prodat opravdu hezké a značkové oblečení do sekáče a ta paní mi říkala, že lidé jsou v tomhle čím dál náročnější, chtějí jen značkové a ještě za pár korun. Ale pokud chceš darovat tak se vždycky někdo najde kdo si to rád vezme. já dávám většinou kamarádkám a známým, ale máme tu v okolí pár rodin hlavně romských, kteří si oblečení po dětech moc rádi berou. Nebo ho dej do těch kontejneru na oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jsou ty bílé kontejnery na textil a když je město zavádělo, tak psalo, že lepší oblečení bude použito jako ošacení pro potřebné a horší věci na druhotné zpracování. Ale jestli to tak je i v praxi, těžko říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi připomíná, že zas musím probrat skříň… ![]()
Jinak já oblečení vozím u nás do Červeného Kříže. Na netu mají uvedeno, že nejhezčí věci jdou do dalšího prodeje (jehož výtěžek pak zužitkují na co aktuálně potřebují), obyčejnější přímo potřebným a nejhorší použijí na hadry (např. při povodních apod.). Pokaždé, když jsem jim nějaké oblečení přinesla, osobně se mě zeptali, zda jej mohou použít na další prodej (to, že se zeptají mi připadá fér). Máme u nás ve městě přímo obchůdek, kde tyhle věci prodávají. Já sama tam už mnohokrát také něco koupila, na sebe i na děti. Co vím, tak tam třeba zaměstnávali i paní, co měla částečný invalidní důchod a nemohla sehnat práci. To mi připadá také docela fér…
Každopádně já tedy nikdy neměla problém, že by mi ty věci nikde nechtěli vzít.
Máme tu ten ČČK, azylák (ale tam nenosím, protože mě rozčilují maminy vyhulující před azylákem…
, byť vím, že tam bývají i takové, které jsou ve SKUTEČNÉM průšvihu) a jednou do roka tu pořádá DDM sběr pro charitu (ale lepší věci prý také dávají ČČK).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dani24687 píše:
Holky, kam to jde z tech kontejneru?
Je to na těch stránkách. Vytřídí to. Něco do sekáčů, něco pro charitu (teplé oblečení atd), něco na hadry, něco do recyklace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Je to na těch stránkách. Vytřídí to. Něco do sekáčů, něco pro charitu (teplé oblečení atd), něco na hadry, něco do recyklace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem jednou nesla teplou dětskou bundu do charyty. Že prý někam do uprchlického tábora. Bunda měla malou skvrnu (mastnou, nešla vyprat, nošeno s ní) a už se pracovnice tvářila.
Tak hergot, bud ti lidé mrznou, nebo jdou na módní přehlídku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych do kontejneru na oblečení nic nedala, už několikrát sem viděla jak tam lezou naši tmavší spoluobčané a vybírají věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zanet26 a proč ti vadí, že si oblečení berou tmavší spoluobčané? Třeba ho opravdu potřebují. Navíc pokud vím, ty kontejnery jsou tam právě od toho, aby si z toho lidé brali věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ehoor píše:
@Zanet26 a proč ti vadí, že si oblečení berou tmavší spoluobčané? Třeba ho opravdu potřebují. Navíc pokud vím, ty kontejnery jsou tam právě od toho, aby si z toho lidé brali věci.
To sice joo, ale zase aby se tam vyloženě hrabaly přes skoro zavřenej kontejner mi taky nepřijde moc ok..
pro mě za mě, mě je to jedno..já nosím věci do Chovánku do Brna..tam at si s tím pak dělají co chcou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!