Přispíváte do kasiček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přispíváte do kasiček?
Ahoj holky, vím že doba je zlá a bude ještě hůř.. Opravdu je mi líto nemocných dětí na které se dělají různé sbírky a na uprchlíky a kdejakou cizí verbeš, na to peníze od státu jsou… Už několikrát mě zastavily lidé na ulici, vybírající peníze na nemocné. Věříte tomu, že se to dostane opravdu těm potřebným a ne někomu jinému? Přispíváte? Teď má na nemocné děti,,akci''lidl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@LLenule111 Tak obecně do kasiček ne, ale třeba na Lidl akci jo, stejně jako když se prodávají ty kytky na boj s rakovinou, tak jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepřispívám na ulici, našla jsem si sbírky, na které přispět chci, které jsem si prověřila a přispívám jim z účtu
Na ulici bych přispěla Světlušce a podobně známým velkým organizacím, jiným ne, na ulicích je spousta podvodníků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, několikrát jsem se ptala, kolik % příjd opravdu „potřebným“. Buď neodpovědí vůbec, nebo jde tak mizivé %, že je to ostuda, jeden mi v Brně na Zelňáku řekl, že on taky musí z něčeho žít a jestli si myslím, že tam v té zimě stojí zadara
…no myslela jsem si to, takže ne, z 99% nedáváam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pouliční sbírky pochopitelně nepřispívám.
Verbež se píše se ž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ulici zásadně nepřispívám, jedině třeba pod vánočním stromkem do kasičky peníze dám (doufám, že jdou těm dětem). Spíš podpořím konkrétní projekt, kde je jasné, kam peníze půjdou.
Dost mně naštvalo, když jsem se dozvěděla, že i kontejnery na oblečení ( kromě charity Broumov) jsou byznys, kdy se to buď bere do sekáčů nebo se z oblečení dělají hadry a prodávají se. Lidi to tam dávají s úmyslem, že to někomu pomůže a no jo, někomu shrábnout prachy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BaMaK píše:
Ne, několikrát jsem se ptala, kolik % příjd opravdu „potřebným“. Buď neodpovědí vůbec, nebo jde tak mizivé %, že je to ostuda, jeden mi v Brně na Zelňáku řekl, že on taky musí z něčeho žít a jestli si myslím, že tam v té zimě stojí zadara…no myslela jsem si to, takže ne, z 99% nedáváam.
Tak třeba já prodávala za hodně nadací a zadara
teda za volno ve škole. Záleží jaká nadace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne. Podilime se s manzelem na charite potrebnym jinym zpusobem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivunak píše:
Na ulici zásadně nepřispívám, jedině třeba pod vánočním stromkem do kasičky peníze dám (doufám, že jdou těm dětem). Spíš podpořím konkrétní projekt, kde je jasné, kam peníze půjdou.
Dost mně naštvalo, když jsem se dozvěděla, že i kontejnery na oblečení ( kromě charity Broumov) jsou byznys, kdy se to buď bere do sekáčů nebo se z oblečení dělají hadry a prodávají se. Lidi to tam dávají s úmyslem, že to někomu pomůže a no jo, někomu shrábnout prachy.
Tak já třeba oblečení nosím přímo tam, kde chci aby pomohlo, neberou všude, ale neměla jsem problém v okolí takové najít ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@LLenule111 Tak obecně do kasiček ne, ale třeba na Lidl akci jo, stejně jako když se prodávají ty kytky na boj s rakovinou, tak jo.
Jo, tu si taky vždycky koupím, špendlík té letošní jsem si úspěšně vrazila pod nehet, měli by tam dávat zavírací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do kasiček nepřispívám nic, nevěřím jim. Každý rok daruji pár vánočních dárků do klokánků (vždy napíšu, co by tak potřebovali), přispěji nějakou symbolickou částkou na konkrétní věc a koupím pytel granulí a pár konzerv do psího útulku. Není to moc, ale i tak to udělá radost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Jo, tu si taky vždycky koupím, špendlík té letošní jsem si úspěšně vrazila pod nehet, měli by tam dávat zavírací
Já ho tedy zase vozím přes celé město do kontejneru té Charity Broumov. Jinak v Brně nevím, kde konkrétně by měli o ošacení zájem a využili ho opravdu pro potřebné lidi. Už nevěřím ani církevním charitám ( zkušenost).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivunak píše:
Dost mně naštvalo, když jsem se dozvěděla, že i kontejnery na oblečení ( kromě charity Broumov) jsou byznys, kdy se to buď bere do sekáčů nebo se z oblečení dělají hadry a prodávají se. Lidi to tam dávají s úmyslem, že to někomu pomůže a no jo, někomu shrábnout prachy.
Kontejnery na hadry má i Armáda spásy atd.
Navíc většina z těch „obyčejných“ kontejnerů nějakou charitu podporuje a charity chtějí většinou peníze a ne hadry. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prakticky ne
Přispívám na charitu, kterou si sama vyberu - větší částky.
Pokud se týče pouličních výběrčích, došlo mi, jak mě štve, že zatímco já vstávám 5:20, abych ty peníze vydělala, oni spinkají do deseti a pak natahují ruku, když jdu domů, nebo se bavit. Myslím, že by bylo k pracujícím solidárním, kdyby také vstali za tmy. Tak jsem si řekla, že budu přispívat na všechny charity, které potkám cestou DO práce. Za těch pár let jsem si 2× koupila magnetku na pomoc nějakým opuštěným kočkám
A to vystupuji na Dejvické po osmé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!