Přístup paní doktorky v těhotenství

586
4.5.10 13:09

Přístup pí doktorky

Ahoj holky, potřebuji od vás poradit.. Jsem podruhé těhotná 28tt), při prvním těh před 4 roky, mě kolem 30tt poslala dr. automaticky na velký ultrazvuk. Měla jse zato, že to bude asi docela důležitý k porodu, zjišťovalo se mn plodové vody, délka pupeční šňůry a tak… Včera mi v poradně (u jiné dr) bylo oznámeno, že se tento ultrazvuk běžně nedělá. Jsem z toho zmatená. Nevím, jestli je to jen specialita paní doktorky (zásadně nenabízí ani nt vyšetření ve 12tt) nebo se od té doby něco změnilo?
Taky se mi od 18 tt zkracuje čípek- mezi 20 a 24 tt mi CS skočilo ze 2 bodů na 5, mám nízko placentu a od některých holek vím, že se to opravbu hodně sleduje, samozřejmostí je cervikometrie, tu mi nikdo nikdy nenavrhoval. Nebo se pletu? Nechci být za hysterku, ale fakt jsem z toho nervózní, s napětím čekám na každou konzrolu a včera, když doktorka nebyla přítomna na kontrole po měsíci a já chtěla objednat co nejdřív, až tam zase bude, mi sestřička řekla, že „to do příští poradny přežiju“. Docela mě to dostalo. Můžete mi prosím napsat vaše zkušenosti, nevím, jestli můžu zůstat v klidu, nebo honem pelášit k jiné dr… Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
4.5.10 13:20

Já měla za to, že se velký utz dělá ve 20 tt - na vývojové vady a pak normoš utz ve 30 tt - proplácí to i pojišťovna. Ad čípek - můj dr. vůbec nekontroluje spodem, stejně to nemá vypovídací hodnotu. Ležení na to taky nemá vliv. I holky, co kvůli otvírajícímu se čípku půl těhu proležely pak klidně měly porod vyvolávaný. Máš nějaké potíže? Jestli ne, důvěřuj svému tělu, že to v pohodě zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
4.5.10 13:22

Yriel já měla těch UZ víc kvůli genetice, ale ten ve cca 30tt je snad standardní, pro všechny! U mně se jim právě něco nezdálo - placenta, čípek a množství vody, tak mě pozvali ještě za 3 týdny. Myslím, že je tedy ten UZ ve 30tt důležitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
4.5.10 13:24
Lasicka píše:
Já měla za to, že se velký utz dělá ve 20 tt - na vývojové vady a pak normoš utz ve 30 tt - proplácí to i pojišťovna. Ad čípek - můj dr. vůbec nekontroluje spodem, stejně to nemá vypovídací hodnotu. Ležení na to taky nemá vliv. I holky, co kvůli otvírajícímu se čípku půl těhu proležely pak klidně měly porod vyvolávaný. Máš nějaké potíže? Jestli ne, důvěřuj svému tělu, že to v pohodě zvládne.

On je asi rozdíl, jestli je čípek zkrácený, ale pevný, nebo měkký, popř. otevřený - aspoň tak to říkali mně v Motole v poradně. že ho mám zkrácený, ale pevný, čili ok… Souhlasím s Lasi, tělo leccos zvládne samo. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
4.5.10 13:26

UTZ ve 30tt proplácí pojišťovna a rozhodně to není nějaký nadstandard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
4.5.10 13:26

Jo jo, velký na VV ve 20 tt, ale ještě předtím kombinované vyšetření krev+UTZ speciálně na Downa, snad má být nejpřesnější. Ten je ale nehrazený pojišťovnou. Potíže nějaké zvláštní nemám, kromě občas rvrdnutí břicha a píchání po námaze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
4.5.10 13:34

já jsem měla také zkrácený děložní čípek, byla jsem kvůli tomu 2× v nemocnici kde se zase zvedl ale doma jak jsem se zase hýbala se mi opět snížil, brala jsem magnézko, a doktor mě kontroloval, utz při každé kontrole jak na břichu tak tou vnitřní sondou, a na kontroly jsem chodila každé 3 týdny, ke konci těhu každé 2 týdny

přístup tvé mudry se nelíbí, protože to není něco co by jsi mohla přečkat do další kontroly, mě čípek skákal mezi 4 a 6, a doktor mě sledoval opravdu pečlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
4.5.10 13:40

Já jsem teda tady s tím nálezem ležela v nemocnici na kapačkách. Ale sama jsem cítila, že něco není v pořádku. Hodně mi tvrdlo břicho a čípek se mi zkracoval. Nakonec jsem porodila o 3 týdny dřív vyvolávaně, protože mi začala odtékat plodová voda. Možná bych zašla pro jistotu jinam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.5.10 14:15

ja ve 30tt na zadnym specialni utz taky nebyla…doktorka mela teda utz v ordinaci takze pokazde koukla na srdicko…ale byla jsem jen v 12tt na NT a pak ve 20tt na velkym UTZ jinak sem jinde nez u sve doktorky za celou dobu nebyla…nez me teda predala do spitalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
4.5.10 14:17

pojištovna proplácí ten ve 20 a 30tt.. mě tam dr. poslal automaticky, je to divný, že tě tam neposlala, ale je to myslím vyšetření v 30-32tt, takže ještě tě může poslat… je to poslední velký UZ před porodem, kontroluje se plodovka, poloha dítěte a přibližná váha..
na CS někteří doktoři nehrají, já tam mám třeba pořád 0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.10 14:17

Já mám velmi pečlivého dr. a ve 30tt jestli mi dělal utz, tak naprosto běžný jako vždy.
Schválně jsem mrkla do průkazky a mám toho tam v tom termínu popsáno o trochu víc třeba ledviny a ještě něco, ale o vodě ani ň. Jsem si jistá, že kdyby se to běžně dělalo, tak mi to udělá nebo ještě líp mě někam pošle - na NT i ve 20tt mě poslal ke genetickému odborníkovi a nic jsem za to neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
4.5.10 14:21
mikitaa píše:
ja ve 30tt na zadnym specialni utz taky nebyla…doktorka mela teda utz v ordinaci takze pokazde koukla na srdicko…ale byla jsem jen v 12tt na NT a pak ve 20tt na velkym UTZ jinak sem jinde nez u sve doktorky za celou dobu nebyla…nez me teda predala do spitalu…

moje dr. třeba UZ taky má, ale na všechny důležitý UZ mě posílala jinam na spešl pracoviště, kde jsou na to fakt dobře vybavený a doktoři tam nedělají vlastně nic jiného :-)
já byla v 13tt, 20tt a ted v 30tt, ten první byl placený, moje dr. používá ten svůj UZ jen když se jí něco nezdá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
4.5.10 15:03

Ahoj,
já byla na velkém UTZ ve 12tt a cca 20tt. Ten kolem 30tt mi dělat Dr. v ordinaci. Všechny je proplácí pojišťovna.
Pokud se ti přístup Dr. nelíbí, zkus změnit Dr., případně si zajeď do podradny do porodnice, kde se chystáš rodit a zkus se jim tam vecpat, jeslti by tě vzali dřív, a vysvětli jim, proč to chceš. Třeba tě jen zkouknou a řeknou, že je vše OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
4.5.10 17:40
Brontik píše:
Ahoj,
já byla na velkém UTZ ve 12tt a cca 20tt. Ten kolem 30tt mi dělat Dr. v ordinaci. Všechny je proplácí pojišťovna.
Pokud se ti přístup Dr. nelíbí, zkus změnit Dr., případně si zajeď do podradny do porodnice, kde se chystáš rodit a zkus se jim tam vecpat, jeslti by tě vzali dřív, a vysvětli jim, proč to chceš. Třeba tě jen zkouknou a řeknou, že je vše OK…

nevím co máš za pojištovnu, ale ten v 12 jsem si musela zaplatit, vyplázla jsem 1450,–, ale za ten klid to stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
4.5.10 17:53

asi to má každý doktor jinak, ten ve 12tt jsem měla také hrazený a to 1.100,– Kč a to dík tomu že se dělá to šíjové projasnění s odběrem krve, další v 16.tt - ten byl hrazený pojišťovnou - součást trippl. testů, ve 20.tt taktéž hrazený pojišťovnou a co mě čeká ten poslední 32.tt tak ten by něl být placený 1250,– Kč a to protože se dělají pupečníkové průtoky a váha plodu, jinak by byl také hrazený pojišťovnou. Krom těchto velkých UTZ mi dělá každou poradnu ( co 4 týdny ) malý UTZ pro kontrolu plodu, osobně jsem za to ráda a kdyby mi řekla sestra to co tobě tak už mě tam nikdy neuvidí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí