Přístup psychiatra

Anonymní
9.9.19 08:51

Přístup psychiatra

Ahoj,
v červenci jsem byla poprvé u psychiatra. První hodina proběhla, řekla bych, normálně, takové to oťukávání. Měla jsem si do příští kontroly psát takový deníček co se mi za ten del událo, aby jsme prý příště věděli kde přesně byl problém. Ten přístup se mi moc líbil byla jsem spokojená. Jenže teď jsem šla na druhou schůzku a děs. Paní doktorka měla objednáno na 16:20 pána na 16:30 mě a na 17:00 další paní! Když jsme to v čekárně zjistili tak jsme byli docela v šoku. Když jsem po 40 minutách čekání přišla do ordinace tak proběhl krátký rozhovor jestli víc odpočívám a sezení bylo u konce (cca 20min) Na deníček si ani nevzpomněla :nevim: Na rozloučenou se mě zeptala jestli chci ještě vůbec přijít :nevim: Chtěla sem s ní toho ještě tolik probrat ale vůbec jsem se k tomu nedostala. Je to normální přístup? Když jsem od ní odcházela cítila jsem se psychicky ještě mnohem hůř než když jsem tam šla :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
9.9.19 08:54

Psychiatr není psychoterapeut a na běžné kontroly je stejně málo času jako u jiných lékařů. Stěžuj si na ministerstvu zdravotnictví.

S deníkem pokračuj a najdi si někoho na psychoterapii - pokud užíváš nějaké léky, co ti psychiatrička předepsala, tak k ní normálně choď na domluvené kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.9.19 08:55

Psycholog, psychoterapeut a psychiatr nejsou totožné profese.

více třeba tady

https://psychologie.cz/…choterapeut/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
9.9.19 08:57

Pokud jsi chtela povidat, mela jsi jit za psychologem.Ti maji vic casu. Psychiatr vetsinou po kratkem pohovoru napise leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 09:01

Dobře to bych chápala kdyby mi paní doktorka řekla, já pro vás nejsem ta pravá, sežeňte si si někoho jiného (léky jsem zatím odmítla). jen nechápu když první sezení proběhlo,,normálně! proč druhá ne? Paní doktorka mi dokonce sama řekla at píšu ten deník právě proto, že příště budeme mít na Povídání jen hodinu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.19 09:01

Není to normální. Aspoň u mé doktorky ne. Ta je trpělivá. A má na každého čas. Ochotna a vždy se ptá co je nového, co se děje a jak mi je. Probereme to a pak teprve odcházím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.19 09:03

@jannina1 Jak mám vědět co potřebuju? Mám RS.. v centru mi dali kontakt na psychiatra ať se objednám, že mi pomůže se s tím vyrovnat :nevim:. Paní doktorka mi sama říkala, že má péči několik Rskářů

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.9.19 09:08
@Anonymní píše:
@jannina1 Jak mám vědět co potřebuju? Mám RS.. v centru mi dali kontakt na psychiatra ať se objednám, že mi pomůže se s tím vyrovnat :nevim:. Paní doktorka mi sama říkala, že má péči několik Rskářů

ano RS často doprovází úzkosti a deprese, které je potřeba řešit medikací. A na to chceš lékaře, který s lidmi se specifickou diagnozou pracuje a tudíž se nebude divit, že nějaké léky fungují třeba jinak, protože už s tím má zkušenost.

Namísto toho aby si teď začala hledat psychiatra, který má prázdnou ordinaci, takže ti může věnovat dostatek času, si raději najdi psychoterapeuta či psychoterapeutku, což je to co hledáš.

To že někdo nesplňuje tvoje představy, zejména když nekorespondují s realitou není jeho vina.

To že ti v RS centru dali kontakt na psychiatra a ne terapeuta je jejich chyba, že úplně nerozumí stuktuře služeb, které doporučují. Ale není to chyba té lékařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.9.19 09:12

Jo a zajdi na alergologii a nech si vyloučit potravinové intolerance.

RS ledasdky je spojená s dosud nepříznakovou celiakií a dieta může pomoci zlepšit či stabilizovat stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 09:15

@Ou Já chápu, že jsi z oboru a bereš tohle téma trošku osobně. Nicméně pokud je to tak jak píšeš měla mě především sama lékařka upozornit, že ona není ta pravá kdo mi pomůže a doporučit pomoc jinde. Taky mně neměla slibovat plnohodnotnou hodinu, když musela vědět, že to není schopná dodržet. Chápu, že jsou psychiatři přehlcení, ale nemělo by jim to ubírat na profesionalitě, zvlášť v přístupu k pacintovi, který přemýšlel nad sebevraždou.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.9.19 09:18

Plus se mrkni, jestli je někde v tvém okolí, nebo alespoň na facebooku nějaké pacientské sdružení, často mají efektivnější cesty k hledání řešení, než klasická RS centra.

A neboj, zrovna u autoimunity jde medicína fakt hodně rychle a znatelně dopředu, ono to nebude tak strašné, jako by byla prognoza třeba jen před 20 rokama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.9.19 09:21
@Anonymní píše:
@Ou Já chápu, že jsi z oboru a bereš tohle téma trošku osobně. Nicméně pokud je to tak jak píšeš měla mě především sama lékařka upozornit, že ona není ta pravá kdo mi pomůže a doporučit pomoc jinde. Taky mně neměla slibovat plnohodnotnou hodinu, když musela vědět, že to není schopná dodržet. Chápu, že jsou psychiatři přehlcení, ale nemělo by jim to ubírat na profesionalitě, zvlášť v přístupu k pacintovi, který přemýšlel nad sebevraždou.

Neberu to osobně. Ale když to chceš rozmazávat, tak spíš mě fascinuje představa, že ty nepotřebuješ rozumět svým potřebám, že okolií to má vědět lépe a když se okolí netrefí, tak je za to vinen někdo úplně jiný, než kdo ti dal ne úplně komplexní radu.

Chybu udělali v RS centru, protože si mysleli že ti budou stačit prášky na úzkost, zatím co ty jsi chtěla psychoterapii.

Řešením je najít si psychoterapii a psychiatričku si nechat v záloze, pokud budeš potřebovat léky.

Ano, můžeš se mezitím vztekat na koho chceš, klidně na mě - ale pomůže ti to k něčemu? Nezhorší ti to čirou náhodou jen tvůj psychický stav, protože tím jen posiluješ pocit bezmoci, že jsou na tebe všichni zlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.19 09:25
@Anonymní píše:

Bohužel, ne, s tím se smiř, psychiatr prostě předepisuje léky. Pokud chceš víc a chodit jen za jednou osobou, tak hledej psychiatra a psychoterapeuta v jedné osobě. Držím pěsti :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.19 09:27

@Ou Víš tohle jsi možná trošku trefila, vztekám se proto, že mi nikdo z blízkých není ochoten naslouchat, probrat semnou čeho se bojím a podobně a od doktorky jsem asi čekala, že mě konečně někdo vyslechne a proto když sezení proběhlo tak jak proběhlo, hodilo mě to do děsný depky (ani tu doktorku nezajímám..) chápeš? Já ji rozhodně nebudu nnikde veřejně kritizovat (nejmenuji ji ani město..) Jen jsem chtěla vědět jestli jsem blázen já nebo ona :D

• Citovat
  • Upravit
3023
9.9.19 09:28

A proc si to neresila u ni v ordinaci? Tady na netu uz nic nevyresis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat