Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U něj teda být nemůžete? Ani na návštěvy? Vím, že to není řešení, ale mohlo by to trošku naředit to stávající napětí, kdyby ses doma vyskytovala míň, než to vyresis dlouhodobě.
@Anonymní píše: Více
Nejste zadne vy, ale jenom on. Tak to ocividne citi, jinak byste staveli spolu, ne? ![]()
Kousla bych se a dostudovala. Take jsem to doma na vysoke mela hrozne, ale skola je celozivotni investice do sebe, tak jsem to statecne preskakala. Pokud je ti neco malo pod 25, zbyva ti uz jenom par let, ne?
Já zakladatelku chápu. Studuje kombinovaně a zvládá k tomu práci na tříčtvrteční úvazek a její přítel už pracuje. V jejich věku a délce vztahu je naprosto logické, že už by s ním chtěla bydlet. Tím spíše když doma to nemá úplně růžové. A teda z přístupu jejího přítele nemám úplně nejlepší pocit. To jako hodlá ještě XY let bydlet doma u rodičů. A pak odstěhovat se až do vlastního. Jako upřímně já bych třeba s někým s kým sem si ani nezkusila bydlet barák určitě nestavěla.
Ale každopádně pokud on nechce. Tak s tím zakladatelko moc nenaděláš. A budeš se muset zařídit sama. Ať už tak, že si někde pronajmeš jeden pokoj. Nebo se kousneš a vydržíš to než dostuduješ a utáhneš třeba nějakou malou garsonku. Kazdopadne u muže, který už nestuduje a má dlouholetý vztah s partnerkou, která by se dokázala na bydlení finančně podílet mi to nepřijde jako dobré znamení.
Zakladatelko. Školu rozhodně nepouštěj. Všechno má svůj konec, až školu doděláš a najdeš si místo, budeš mít lepší plat a víc možností. Pak si budeš moct dovolit samostatně bydlení. Věř mi, že žádný člověk není pořád ten, co je pořád sám a nešťastný. Třeba potkáš někoho jiného, kdo ti sedne a bude ti s ním fajn. Někde je člověk, se kterým si budeš určitě rozumět. Člověk potká, když nejmíň čeká. Od tvého současného přítele bych toho asi moc nečekala. Jsou chlapi, co žijí sami ve svém bytě a uvítali by doma fajn pracovitou a vzdělanou partnerku. Každá z nás určitě někoho takového v okolí má, aspoň já jo. Taky jsem zamlada měla úplně stejné pocity, jako máš ty. Takže to umím pochopit. Ani my neměli s bydlením usnadněnou cestu. Teď je hodně možností pronájmů, to za nás nebylo, ovšem ty ceny jsou šílený. Tvůj přítel je pohodlný, co by se snažil, když může být v pohodlí svého dětského pokojíku, že. Na tvém místě bych se přestala zabývat svou rodinou a přítelem, nezměníš je, a soustředila se na sebe. Hledej jiné cesty, nové možnosti, buduj si nezavislost. Nic není hned, všechno si člověk musí zasloužit. A někdy má člověk kliku a leccos dopadne mnohem líp, než by čekal. Dokončení školy a nalezení dobře placené práce musí být tvoje priorita. A kdo říká, že musíš zůstat bydlet ve svém městě, ve svém kraji?
Jako já i rozumím tomu, že pro něj je ekonomicky nejlepší řešení setrvat ještě nějakou dobu u rodičů a pokud s nimi má dobré vztahy, tak ho to nějak extra nepálí, stěhovat se do podnájmu. ale to nic nemění na tom, že ty to máš jinak a takhle vám to nefunguje. buď bych šla do toho spolubydlení nebo to holt budeš muset hecnout a vydržet u rodičů nez školu doděláš
Tak já chapu, ze po čtyřech letech chození by už to chtělo ve vztahu nějaký další posun, přijde mi to jako takovy milník… takže bud sestehovat, nebo rozejít, když to nikam nevede. Pakliže on mluví jen stylem “já nechci, já chci, já budu (teď bydlet u svých rodičů a pak stavět), pak s tebou zakladatelko do budoucna moc nepočítá, nebo je mu to jedno. Jinak by se snažil vykoumat, jak to udělat, abyste spolu být mohli a byli jste spokojeni oba dva. Dá se pochopit, ze chce setrit na barak, ale jak tu někdo psal, přece nebude člověk stavět s někým, s kým nežije. A vsadim boty, že by nakonec stavěl s rodiči! Konzultoval ty různé věci prioritně s nimi a ne s tebou, i když bys tam měla taky bydlet a přispívat ![]()
@smile_xxx no ma oblíbeny koníček, do kterého momentálně dal hodně peněz… o to víc me to mrzi ze to bere tak, ze do bytu neda ani korunu kdyz mame zatim kde bydlet (ale pod stresem já) … a dal ne male peníze do toho “konicku”
@Anonymní píše: Více
A ty mas taky nasetreno, abyste mohli mit dum na pul? Nebo s tebou na dum nepocita?
Já tak trochu chápu i přítele a přijde mi i rozumné, že využívá bydlení zadarmo, aby šetřil na vlastní bydlení.
Protože co si budeme povídat, jakmile půjdete do nájmu, bude se vám šetřit na základ hypotéky mnohem hůř.
Ale zároveň bych ze strany přítele očekávala otevřenější komunikaci
@Zita Aussig mate pravdu, jenže nemam žádnou kamarádku, co by šla semnou… budu se muset zařídit nějak sama