Můj manžel nevěří, že je náš syn jeho

Anonymní
20.8.25 20:21

Můj manžel nevěří, že je náš syn jeho

Ahoj holky,
jsem asi v trochu nevšední situaci a chtěla bych vás poprosit o názor, co byste dělaly na mém místě.

S manželem jsme spolu 5 let a máme 4letého syna. Jinak máme velmi hezké manželství – manžel se ke mně i k malému chová moc hezky. Ale je bohužel hodně žárlivý a podezíravý. Nikdy jsem mu nedala důvod k nedůvěře, nikdy jsem ho nepodvedla a ani bych to nikdy neudělala. Přesto mě už víc než rok obviňuje, že syn není jeho, a nutí mě do testů otcovství.

Mám od základky nejlepšího kamaráda. Nikdy mezi námi nic nebylo a nic nebude, ale jsme si vzhledově hodně podobní oba máme úplně světlé blond vlasy, modré oči a podobné rysy. Lidé nám vždycky říkali, že jsme jako dvojčata. A protože syn je celý já, má bílé blond vlasy, ledově modré oči a moje rysy tak je podobnější mému kamarádovi než manželovi.

Abych byla fér, opravdu si podobní jsou. Ale já vím na sto procent, že dítě je manželovo. Jenže on to prostě nedokáže přijmout.

Manžel je původem Portugalec – má tmavé vlasy, výrazně zelené oči a opálenější pleť. Proto mu přijde divné, že náš syn, který je „napůl Portugalec“, vypadá spíš jako typický seveřan. Já mu pořád vysvětluju, že je úplně možné, aby se v dítěti projevily hlavně geny jen jednoho rodiče. A navíc když je syn ještě malý, bývají děti často světlejší. Ale on tomu nevěří.

Do toho má manžel i špatnou zkušenost z dětství – jeho táta měl milenky a on o tom věděl. Myslím, že si v sobě tu nedůvěru nese i teď.

Upřímně už nevím, co dál. :zed: Mně je jedno, ať klidně udělá testy otcovství, ale štve mě, že mi nevěří. Já vím, že je to jeho dítě, a bojím se, aby se to celé třeba neopakovalo i u dalšího dítěte.

Co byste na mém místě dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
20.8.25 20:31

Nechala bych udělat ty testy a pak bych mu je náležitě omlátila o hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
20.8.25 20:37

Nechala bych udělat testy otcotvství. Fakt, mně by to za klid stálo.
Tohle tu je asi nepopulární, ale to, že je to jeho syn, víš 100% ty, chlapi si jistí být prostě nemůžou, ti musí důvěřovat a běda jak ne.
U nás podezírala spíš manželova část rodiny, že naše dítě není jeho, klidně bych nechala pro jejich klid na duši ty testy udělat. Manžel ale nechtěl, že ty peníze radši investujeme jinak a lépe. Jo a naše dítě je samozřejmě jeho, i když mu taky není vůbec podobné a je zcela po mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
20.8.25 20:38
@Ledová káva píše: Více

Jo, ale o hlavu bych mu to ovšem asi taky omlátila, to zas jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.25 20:39

Souhlas s @Ledová káva :palec:

A mezi námi - sama jsem snědá a manžel je bílý. Naše dítě je jak stěna a taky jsem čekala, že bude po mně. :lol: Takže je možné všechno.

• Citovat
  • Upravit
36143
20.8.25 20:41

Nechala bych ho ať je udělá a pak chtěla v dvojnásobne hodnotě ceny nějaký dárek jako omluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
20.8.25 20:47

Spis bych nevěřila jemu ze ti je věrny ony ty vzorce chování se dědí i odkoukávají v dětství.. kdyby byl věrný tak není podezřívavý to jsou moje zkušenosti..udělala bych testy zaplatila to z rodinného rozpočtu a já bych už měla od nej podkopánou důvěru ve vztah.. tohle bych nesnesla a modli se at nepráskne do bot a syna si neodveze do Portugalska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
20.8.25 20:59

Nechala bych si udělat testy otcovství, ale zároveň bych přemýšlela nad tím, koho jsem si vzala za muže. Nevěřím, že takový nikdy nebyl. Rozhodně bych si začala nastavovat hranice. Žárlivost je dost nepěkná vlastnost a může se věkem zhoršovat. Tak pozor na to. Víme, jak takové vztahy končí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2820
20.8.25 21:07

Jela bych na víkend na wellness, chlap ať jde na brigádu, a co vydělá, může dát do testů otcovství. Neměla bych problém :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3206
20.8.25 21:10
@Anonymní píše: Více

No pozor, jseš si jistá, že je dítě tvoje? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
20.8.25 21:16

Nedelala bych nic. Testy otcovstvi si muze udelat sam, k tomu te nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.25 21:22

Ať si testy udělá a zaplatí. Ale s největší pravděpodobností to neudělá a bude jen prudit. Popřípadě popře testy jako špatné. Hele, asi bych nemohla být s někým kdo.mi nevěří.
Taky to může být podle přísloví,, podle sebe soudím tebe!"

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.25 21:25

@teroonka Chvíli jsem pochybovala, ale dítko je vzteklé po mně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3206
20.8.25 21:28

tak to jo, ještě aby bylo vzteklé po sousedce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
20.8.25 21:29

Taková diskuze tu nedávno byla. Proč už si ty testy otcovství tedy neudělal? Protože by tě nemohl dále podezirat a ponizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí