Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak mezi vámi může být vztah, když se pomalu ani nevidíte, netrávíte spolu čas, pomalu si ani nepíšete ![]()
@izabe píše: Více
Toto chování je otázka posledního měsíce. Dříve to tak nebylo. Hodně to bylo způsobené prací, ale dle mého se vše dá skloubit. Jen když už se tedy videt mame, tak poslední týden dvakrat zrušeno. Nerozumim tomuto chování. Oboum nam je třicet. Jsem zvyklá o věcech mluvit, jeho odpověď je ale že vse je porad stejne a miluje me a nechce o mě přijít. Bohužel slova mi jaksi nestačí.
A ten vztah trvá jak dlouho? Kolik vám je?
Nevtirej se. Když má chlap zájem, tak je schopný sednout do auta a jet 200 km na otočku jen aby svou milou viděl aspoň na půl hodiny…
@Anonymní píše: Více
30?? No tak to tě zase až tak moc nežere…
Tady se zjevně něco děje a ty jsi v nejistotě. Dobrý vztah je o komunikaci a ta tady zjevně vázne. Mně by naštvalo už jen těch pár plánů z jeho strany zrušených den předem. Pokud nemá žádné vysvětlení pro své chování, je takhle spokojený a ty se doma užíráš, není to vztah pro tebe.
Ve vztahu by se mělo komunikovat a ne dělat takové opičky, že schůzku zruší na poslední chvíli. Nejsi pes, abys čekala na povel, kdy se uvidite
a kdyby tě opravdu tak miloval tak by s tebou chtěl čas trávit, vše se dá zařídit (ikdyby jste si zašli na oběd nebo tak). Na mě to nepůsobí, že by z tebe byl nějak paf.
Tak chápala bych, že přechodně není čas díky něčemu a vidíte se méně…ale ignorování zpráv, zrušení na poslední chvíli, bez toho, aby sám vysvětlil omluvil se a snažil se naplánovat něco jiného je divné…Možná opadává zamilovanost a on nemá ve vztahu potřebu takové blízkosti v kombinaci se starostmi v práce. Ale rozhodně bych si popovídala na rovinu a dala jasně najevo, že práci chápeš, to, že někdy nestíhá, aby dal vědět také, ale že už je to mockrát a že ti to takhle nevyhovuje, že nechceš vztah, kde musíš přemýšlet co se děje…
Mám přítele 7 měsíců, je nám 50 a 58, já mám děti, které jsou u tatínka málo…A teda přijede i večer po sportu aspoň na hodinu, abychom se viděli…a přiveze kytku, ovoce ze zahrady dětem…přijede po tom co jel 4 hodiny x set km, aby mě po týdnu dovolené s dětmi viděl…píše několikrát za den, jen výjimečně se večer ještě neslyšíme(většinou nějaký důvod na mé straně, že nejde si zavolat), když se nevidíme…Na zprávy odpovídá jen výjimečně opožděně (většinou hned nebo tak do půl hoďky), že by nějakou ignoroval ani náhodou…
Co mu říct hele, chápu že se někdy věci navrší, ale pro mě tohle není vztah, jaký chci. Můžu být ještě chvíli trpělivá, ale říkám na rovinu, že nebudu navždycky.
Dle me ma jinou a ne nerekne Ti to, ba te ma jako zadni vratka kdyby to nevyslo.
Zkusila bych ho nenahánět a nechala to na něm a budeš mít jasno, když se přestane ozývat, nemá už zájem.
Může za tím být jiná anebo ho to přestalo bavit a čeká, že to vyšumí nebo se s ním ty rozejdeš…
Zakladatelko, zaprvé, pokud má být vztah takovýhle, to radši žádný.
A zadruhé, ty nemusíš mít čas vždycky, když on si vzpomene. Takže až se příště ozve, promiň, už něco mám. Bez vysvětlování, bez výčitek, bez rozebírání. S tím, na kdy navrhuje přibližně setkání další, abys s tím trochu počítala.
Protože takhle se chová chlap, co si občas potřebuje odskočit jinam od stálé partnerky. Nic s tím neuděláš, ale měl by vědět, že ty máš větší cenu, než čekat, až si pán udělá laskavě občas pro tebe chvilku.
Vyšumělo to u něj. Měla jsem to tak u posledního partnera, když už jsem s ním nechtěla trávit čas, netěšila jsem se na něj, ale nechtěla jsem zahodit vztah. Prala jsem se s tím, co je se mnou špatně, ale došlo mi, že to nejde a ukončila to. Ale taky mi to pár měsíců trvalo, fakt jsem to nechtěla zahodit, v mém věku. Zkrátka už nemá zájem, bohužel. Najdeš lepšího, neboj. Neztrácej s tímhle čas.
Nadpis je vystihující. Zpočátku vztahu bylo vše parádní, skvělá komunikace, společně strávený čas. Nyní z jeho strany vidím nezájem. Pár plánů z jeho strany zrušených den předem. Ok. Stane se. Ale začala váznout i komunikace, především když nejsme spolu. Zprávy dost často ignoruje. A ja nechci být stíhačka. Včera jsme měli strávit večer spolu u mě. Najednou ráno napíšusal že dá vědět po práci. Vim v kolik končí. A to už nenapsal. Jen asi tři hodiny po práci že dneska to neklapne. Bez jediného vysvětlení. Ok.. Ale mrzí mě to, opravdu hodně. Ani posledni dobou nevím co ve volnu dělá. Poslední měsíc se vidíme tak 1 týdne/čtrnáct dní na přespání, a tak dvakrát týdně na ubohou hodinku. Mě tohle nestačí. On tvrdí že zase bude líp. Já se uvnitř mezitím zžírám a trápím. Jak z toho vůbec ven? On tvrdí že vše je v pořádku a je šťastný a miluje mě. A já na sobě cítím, že jsou dny kdy ho kvůli takovým situacím mám plné zuby a tím jak se trápím bych vztah nejraději ukončila. A pak mám dny kdy o něj nechci přijít a pomalu se až vtírám. Takto mi to přijde. Prosím anonymně, možná zde někoho znám. Proto píšu i takto stroze.