Muž se urazil, když jsem do telefonu zmínila, že už je starší

582
19.8.25 08:54

Muži - ego - věk?

Ahoj,
vím, že nejde o nic závažného, jen by mě zajímal pohled ostatních. K věci: moje sestra se stěhuje od manžela a shání někoho, kdo by jí pomohl se skříněmi. Řekla jsem jí, že se můžu zeptat partnera (50). Když jsem se mu o tom zmínila, dal mi poměrně jasně najevo, že ho bolí kolena a že ve svém věku nic tahat nebude, ale nabídl se, že jí je klidně pomůže sestavit nebo něco přivrtat. Takže jsem jí volala a řekla že bohužel, že si bude muset na stěhování sehnat někoho jiného, že ho bolí kolena, je už starší, tak ať řekne mladším. Ale dodala jsem jeho nabídku vrtání, montování atd. No, a partner ten telefonát slyšel a hrozně se urazil, že jsem řekla že je starý :mrgreen: Dal mi hodinovou přednášku na téma, že kolena nemá v čudu kvůli věku, ale po bouračce v mládí, že to přece vím, ale vůbec mě to nezajímá a nabízím ho na nejhorší práce 8o Připomněla jsem mu, že jsem za něj nic neslibovala, jen řekla, že se ho zeptám, zda by mohl. On mi dal najevo že ne, uvedl důvod a navrhl jinou variantu a přesně tak jsem to tlumočila dál. Speciálně jsem si při tom dávala pozor, aby to nepůsobilo, že je neochotný nebo tak. Vím jak přehnaně mu záleží na tom, jak vypadá před okolím. Tahle jeho vlastnost mě celkem štve, ale každý má něco. Každopádně výsledkem byla přednáška na téma jak jsem hrozná, že o něm vykládám že je starý (ne asi, v 50 je v rozpuku mládí :roll: :mrgreen: ) a následně tichá domácnost. Nechápu, proč se tak urazil a dost mi tohle jednání vadí. Vadí vám, když někdo naznačí že nejste nejmladší? Já to ve svém věku považuju za normální, je to prostě objektivní fakt, se kterým nic nenadělám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66538
19.8.25 08:58

Tak úplně nevím, jak by se tobě líbilo, kdyby o tobě říkal po okolí, že jsi stará. 50 snad není tolik, abys to usela zdůvodnit starobou.. Stačilo říct, že má zdravotní problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
19.8.25 09:02

Chybí jedna informace - tvůj věk ;)
No, nemuselas říkat, že ho bolí kolena, že je už starší, tak sestra ať řekne mladším.
Stačilo říct, že ho bolí kolena.
Tipují, že jsi o dost mladsi a on ten věkový rozdíl dosti vnímá a je proto na to citlivý.
Asi oprávněně, ty rozpuku mládí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1229
19.8.25 09:04

Tvrdit o 50 letém chlapovi, že je starej není úplně dobrý nápad. Jednak starý není, jednak jsou na to muži často stejně citliví, jako ženy a jednak je to v jakémkoli věku netaktní to takhle natvrdo říct. Úplně nejvíc jste to zabila „vysvětlením“, že je starej, tak co řeší, obzvlástě když, jak sama píšete dost řeší jak vypadá před ostatními.
Jen pro zajímavost, jak mladá jste vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
19.8.25 09:09

Tyjo, ty jsi tedy empaticka osoba. Nedivím se partnerovi, ze se zlobí.
Vykládat o něm natvrdo, ze je starý, I kdyby to byl důvod, ktery on uvede, je dost přes čáru.
Obvykle se to říká takhle:
„Tak jsem se zeptala a neciti se na to“. „Stěhování ne, ale rád ti pomůže s montovanim nabytku“
Vy jste se sestrou na spektru, ze vam tohle nedochází?

• Citovat
  • Upravit
582
19.8.25 09:10

Mně bude co nevidět 39. Řekla jsem, že je starší a to je. Navíc mi sám jako zdůvodnění uvedl cituji “ve svém věku “ tak jak jinak to chápat? Před 8 lety jsme 3 roky rekonstruovali, sám po práci a o víkendech předělal celý byt a nestěžoval si, takže asi na tom věku něco bude :think: a pokud by o mně řekl, že už nejsem nejmladší, celkem logicky bych nic namítat nemohla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.8.25 09:31

Mému muži je 53 a letos dal dva full Ironmany. Kdybych o něm řekla, že je starý, tak asi vyletí z kůže :). Ne vážně, tohle o chlapovi nesmíš říct, i kdyby to nakrásně byla pravda pravdoucí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
19.8.25 09:37
@normalni zena píše: Více

Podle mě starej je. Ne kvůli tomu věku, ale kvůli tomu mindsetu a „skuhrání“ na všechny strany (kolena po bouračce :-) ), včetně skuhrání, že si ho někdo dovolil hodit do kategorie „starej“.

Ale souhlasím, že nebylo taktické to takto podávat. Já jsem jednou řekla o příteli (přímo jemu teda, ne někomu za jeho zády), že je jak důchodce (taky furt něco nemohl) a taky se načučel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
19.8.25 09:49

@Hecate přesně. A jak tu někdo psal o empatii, nehodlám kolem muže našlapovat po špičkách a mít seznam povolených a nepovolených slov, abych se ho náhodou nedotkla. To pak není vztah, ale chůze minovým polem a to fakt nejde. Zažila jsem to jednou, ne v partnerství, bála jsem se pak už cokoli říct nebo udělat aby to nebylo zas špatně a bylo to peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12746
19.8.25 09:51

To už si každý musí zvážit sám, zda mu dotyčný stojí za to se v něčem „přemoct“, zda si může dovolit „urvat se z řetězu“ do maximální přirozenosti… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.8.25 09:59

Chlapi (ale i ženy) stárnutí často špatně snáší
Vidím to u tchána, kterému táhne na 65 a nedokáže si připustit, že už nemá kondici jako ve 20 a že nemůže dělat stejné věci. Nedávno skončil v nemocnici, protože něco prehnal :nevim:

Stejně tak můj táta. Je mu k 60 ale je přesvědčený, že by dokázal lusknutím orstů sbalit jakoukoliv dvacetiletou slečnu. Nedokáže si připustit, že už nemá co nabídnout a že dvacetiletá slečna by si o průměrného, plešatícího, obtloustlého šedesátníka neopřela ani kolo (pokid by to nebyla zlatokopka a on milionář, což táta není).

Tys vlastně před. manželem řekla, že už je starý a že jsou tu jiní, výkonnější, mladší samečci. :lol:

Je to pravda, ale slyšet to nehce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
19.8.25 10:33

Ty vážně nevidíš rozdíl v tom, kdyz on ti rekne, na tohle uz jsem starej (což se taky se da přeložit jako - to uz se mi nechce to dělat, at si maknou mladsi nebo taky - na to bych si nekoho zaplatil) a kdyz ty to zopakujes své sestře do telefonu?
Mamma mia

• Citovat
  • Upravit
19.8.25 10:35

@normalni zena Hele, za mě jsi to tlumočila úplně normálně. Vůbec jsem z toho necítila, že bys ho shazovala – prostě jsi řekla realitu tak, jak ti ji on sám podal. To, že to vztáhnul na věk a udělal z toho drama, je spíš jeho vnímání než tvoje chyba.

Taky mám zkušenost, že někteří chlapi jsou na „věk“ a „schopnosti“ extrémně hákliví, protože to berou jako ohrožení ega. Přitom nikdo nečeká, že bude padesátník tahat skříně jako dvacátník, a není na tom nic špatného.

Mně osobně by nevadilo, kdyby o mně někdo řekl, že už nejsem nejmladší – je to fakt. Horší je dělat, že jsme nesmrtelně mladí a brát si každou takovou poznámku osobně. Myslím, že tady sis prostě dala záležet, aby ses ho zastala, a stejně to obrátil proti tobě. To už je spíš o jeho egu než o tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.25 10:43

Chlapi jsou absolutně nesoudní. Soused ze zahrady se domníval, že když je teď vdovec a pomohl mi na zahradě (ze své iniciativy), že bysme to mohli dát dohromady. Je mi 50 a jemu 79. Netají se tím, že sousedka, které je 65 a stála by o něj, je pro něj moc stará :roll:. Když jsem mu řekla poté co to na mě zkusil, ať se nezlobí, že to už ani není vtipné, tak se urazil. Nechápu, jak může být někdo tak drzý.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
19.8.25 10:51

No s Tebou nebude uplne lehke vyjít…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat