Budoucí partner? Jakou měsíční výplatu byste akceptovali?

13
18.8.25 11:57

Budoucí partner a peníze

Jste na rande a protějšek vám řekne kolik vydělává.
Je nějaká částka, kterou byste neakceptovali pro další setkání? Či dali protějšku šanci i za „ušmudlaných“ 20 měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
520
18.8.25 12:08

Záleží co bych hledala. Zda nějaký flirt nebo životního partnera. Pokud by se jinak jevil jako moc fajn chlap, tak bych s ním spíše rozvedla diskuzi na téma lepší práce. Snažit se ho motivovat k tomu aby stál o lépe placenou práci s možností nějakého růstu.

Pokud by byl ale spokojený s 20 tis, tak bych o takového muže do budoucna nestála.

O jeho peníze nestojím, umím si vydělat sama ale živit bych ho nehodlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18256
18.8.25 12:10

Pokud by to byl mladý kluk po škole, tak ano. Šanci s tím, že bych sledovala, jak je pracovitý a schopný zamakat na nějakém „polepšení si“.
Pokud by to byl chlap, který už má roky nebo desítky let práce za sebou a nikam se neposunul, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37200
18.8.25 12:14

Cca ve 20 po škole jo. Od 30 let a výše ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.8.25 12:16

To je téma na 1.rande? :mrgreen:
Kdyby se me takhle adept zeptal, kolik vydělávam, řeknu, ze dost, abych s tím byla spokojená a víc ze me nevyrazi :zed:
A dost zvednu obočí, ve slusne společnosti se o penězích nehovoří.
Kdyby mi tuto informaci o sobě nevyžádané poskytl, je mi buřt, kolik to je, ale pokud dela pod svoje moznosti, budu to vnímat jako red flag.

• Citovat
  • Upravit
3153
18.8.25 12:23
@Svetluska55 píše: Více

Myslim, ze otazka na povolani partnera je na prvnim rande dost typická. A ve spoustě povolání už ti to automaticky odpoví i na přibližnou výši mzdy… kdyby odpovedel neco neurčitého, ptám se dal, protoze chci znat jeho casove moznosti a slucitelnost nasich zivotnich stylů. Z toho pak odhad příjmů, jako vedlejší produkt, nakonec taky uděláš. Nekdo méně důvtipný se může zeptat přímo, no. Nebrala bych to jako konec světa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
18.8.25 12:26

Asi by měl vydělávat stejně nebo více než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41958
18.8.25 12:29
@BilejJezis píše: Více

on bude rozdíl, jestli s 20tis. bude bydlet u rodičů, v podnájmu, nebo ve vlastním RD ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41958
18.8.25 12:30
@Jancka_K píše: Více

vydělávat mín než ty nemůže? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
18.8.25 12:33

Na rande bych tohle neřešila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
18.8.25 13:33
@BilejJezis píše: Více

Záleží na věku a životní situaci. Pokud by byl čerstvě po škole, tak by mi nižší plat vůbec nevadil. Pokud už bychom byli ve věku, kdy by byl faktor zakládání rodiny ve hře, tak by mě hodně zajímalo proč tomu tak je a co s tím plánuje dělat - tedy ne okamžitě ne, ale dlouhodobě bych tak žít nechtěla. Pokud by to byl celoživotní brigádkář, co nemá v plánu se nikdy předřít a tak bych všechno musela táhnout já, tak je to jasné ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 13:52

Záleží, zda by měl nějaký slušný výhled do budoucna, ono jsou zaměstnání, kde třeba pár let pracuješ za málo(třeba koncipienti), aby se člověk pak zařídil pro sebe a plat měl slušný.
V případě, že by to byl trvalý stav, pak bych to akceptovat nemohla. Sama vydělám jen něco okolo 38 v hrubém, což není tolik, abych to mohla dorovnat.
V případě, že bych vydělávala třeba okolo 80 a on jen pracoval v nějakém nelukrativním, ale potřebém a smysluplném oboru, neměla bych s tím problém.
Anonym, info o platu.

• Citovat
  • Upravit
10050
18.8.25 14:20

Kdyby to byl někdo normální. Tak odpovím. Ale alter-egu Klopoty, který zakládá dutá, zvrhlá témata. To určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 17:15

Ve 30 už jsem to řešila a pro založení rodiny alespoň 50 v čistém…

• Citovat
  • Upravit
109693
18.8.25 17:22

Ne..preferuji vyrovnané vztahy…takze +/- stejne jako ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat