Budoucí partner? Jakou měsíční výplatu byste akceptovali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31327
18.8.25 18:22

Nikdy bych se neptala jen na presnou castku, a pokud bysme mluvili o práci, tak by me vic zajimalo co a proc dělá, nez kolik za to bere.
Ono je rozdil, kdyz ma nekdo mensi vyplatu, ale dela treba v chvalyhodnem odvetvi, připravuje se na karieru (viz zmineny koncipient ), ocitl se v docasne situaci, nez kdyz je nekdo proste jen nemakacenko.
Obdobi meho manzela, kdyz jsme se potkali, bylo, rekneme, nelehké. Dnes po peti letech ma trojnasobny plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.25 18:38

S partnerem jsem přes 20 let a nevím, jaký má příjem. Dotovat ho nemusím, úspory generuje, vše potřebné poplatí, víc mě nezajímá. On můj plat taky nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 19:03
  1. :lol: Já před lety věděla, že jdu na rande s vysokoškolákem technického směru…takže se dalo očekávat, že to bude čím dál lepší. A je. Můj plat je 1/3. :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
7188
18.8.25 19:18

Pro mě by byl redflag už jen to, že mi to řekne, i kdyby to bylo víc/min než bych očekávala. Zajímalo by mě, co dělá, ale bavit se o výplatě na prvním rande, ať už je jakákoli, je dost ujetý. Samozřejmě bych chtěla vědět, jestli někde dělá, jestli není netáhlo, jestli ho to baví, ale konkrétní částka mě fakt nezajímá. Už jsem dlouho na žádným rande nebyla, nevím jak to chodí, ale nechám si svoje iluze, že lidi randí kvůli tomu, že chtějí najít lásku, a ne majetkový prospěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17422
18.8.25 20:12
@BilejJezis píše: Více

Možná, že tě trochu zklamu, ale mě by na svém budoucím partnerovi zajímaly úplně jiné kvality, než jen číslo na jeho „výplatní pásce“. :jazyk:
Finančně jsem si naštěstí vždycky vystačila a vystačím sama… takže kvůli tomu, bych určitě chlapa nehledala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
18.8.25 20:30
@Černá Madonna píše: Více

A plánovala jsi děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17422
18.8.25 21:38
@KKubula píše: Více

Ano, ve věku, kdy jsem se cítila na mateřství, tak ano. Ale ani tenkrát, když jsem byla ještě opravdu mladá, mě nijak nezajímalo kolik si můj objekt zájmu vydělává.
Nejsou všechny slečny nebo ženy stejné, no…
Ono ani to, když ti tvůj potenciální partner řekne, že má „jen“ učňák, tak to zdaleka nic nevypovídá o jeho inteligenci.
Ať už vrozené nebo získané. ;)
Nemám ráda žádné takové předsudky, o kterých se ostatní mylně domnívají, že se musejí zakládat podle jejich vlastního vnímání. Ale o skutečné pravdě, přitom nemají ani sebemenší ponětí… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.25 22:07

No hezký, ovšem nic nevypovídající. On si taky mnohdy může daný člověk něco vylhat a prifouknout. Naše první rande s manželem bylo o tom, jak se do puntíku rozpovídal o technice v podnikání které dělal a dělá, pěkné do detailu a do šroubků a bavili jsme se technicky pomale jak kdybychom byli v plném pracovním nasazení. Zároveň se nezapomněl trochu naparovat jak jako velkopodnikatel má tamto a toto :lol: když si na to vzpomenu, usmivam se. Mě to až tak nezajímalo. Pak postupem času stejně prasklo to, že dělal v rodinné firmě a neměl vůbec nic, každý haléř odevzdaval do rodinné kasy sám neměl ani korunu a byl hlídaný, doma byl v malém pokojíku. Pak nastaly další životní události které byly ostré a nebudu je tu veřejně prezentovat, chvilku jsem živila i já jeho protože neměl vůbec nic, pak zase on mě když mě vyhodili z práce. Chvíli jsme spali v garáži u kamaráda, byli bezdomovci…Dneska po letech vydělává slušně a ma i určitou pozici a postavení ve své oblasti. Já si odkroutila krásné roky na rodicaku s dětmi a opravdu si užila péči o děti bez nutnosti se honem vrátit do práce, užívala jsem si modus bydlenky, protože jsem rodinný typ a jsem za to vděčná,…takže vybírat si partnera podle platů je prospecharska blxbost, která je ve skutečnosti relativní a proměnlivá. V životě se stane cokoliv a jednou jsi dole, jindy nahoře, vím o tom svoje, takže to platí. Už vidím, jak by to kdyby to bylo opačně žádné nevadilo, kdyby se jí chlap ptal na rande a odmítl ji pak pro výši platu. Důležitější je spíše to jak komplexně ten člověk k životu a k různým zodpovědnostem přistupuje. Jestli je zodpovědný, ekonomicky gramotny i když má třeba nižší plat, ale umí uvažovat jako strážce rodiny a přemýšlet nad horším obdobím, jak reaguje na výzvy i co se týče finanční zátěže v krizových situacích.

Prosím o anonym

• Citovat
  • Upravit
2639
18.8.25 22:28

Jestli to bylo na mě, tak trošku na špatným hrobě :)
Mě nezajímalo, kolik vydělává, zajímalo mě, jestli budu mít podmínky k tomu, abych vydělávala já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17422
18.8.25 22:35

Opravdu si myslíš, že nějaký pracháč bude ideálním otcem, jen proto, že umí díky svým financím „zajistit“ dítě?
Nebo má ženská už při prvním seznámení koukat na to, až případně dojde k rozchodu a v jaké výši dostane alimenty?
Upřímně, za mě je takové uvažování, jen sprostá a pouhá ženská vypočítavost, jak na rozchodu nebo rozvodu vydělat. Když už teda nic jinýho…
Ale, to všechno bude asi o charakteru každého z nás.

Reaguju tak, jak jsem to pochopila. Pokud jsem se mýlila, tak se omlouvám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
18.8.25 23:41

Kopíruju, co jsem psala ;)

Mě nezajímalo, kolik vydělává, zajímalo mě, jestli budu mít podmínky k tomu, abych vydělávala já :)

Možná ještě dovysvětlím: já vždycky byla v rodině hlavní živitel a tak mi to vyhovovalo, naopak bych měla problém s „bohatým“ chlapem. Pokud je ale holka tradičněji založená a předpokládá, že na mateřskou půjde ona, tak tam mi dává smysl se zajímat o to, jestli partner rodinu dokáže uživit a jestli bude ochotný to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17422
19.8.25 00:02

Možná…
Ale otázka konkrétně na mě, byla položena úplně jednoznačně…
A to, jestli bych s ním při prvním seznámení už plánovala děti. :P :mrgreen:
To máš fuk. Já říkám, že ne.
To by musela být láska, jak blesk z čistého nebe, kde rozum nemá žádnou šanci. :pankac:
Tak dobrou a hezké sny přeji. :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.8.25 00:45

Taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5031
19.8.25 08:27
@BilejJezis píše: Více

Jako žena ( pokud pěkná ) bych ocrkaval a vyžadoval hlavně vlastní bydlení.

Pak by třeba 40-50k měsíčně čistého stačilo..ale musel by mít vlastní byt či dům bez zatížení hypotékou. Pak by těch 50 stačilo tip top

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5031
19.8.25 08:31

Takto to má ale 99% žen:) peníze vždy na prvním místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...