Budoucí partner? Jakou měsíční výplatu byste akceptovali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17452
20.8.25 22:31
@Anonymní píše: Více

Ano, přesně tak…
Všechno je jen a pouze relativní. :D
Pokud se někdo zajímá hlavně o to, jaký je jeho nebo její finanční příjem, tak může i hodně rychle „narazit“.
Protože, nikdy nic v životě není absolutní zárukou. :pankac: Úplně stačí, když doposud prosperující firma zkrachuje nebo třeba dojde k nějakému závažnému úrazu či onemocnění, kdy je tímto člověk bohužel nenávratně omezen, aby vykonával stejnou profesi jako dříve. :(
NIKDY NIKDO neví, co se kdy může přihodit…
Proto stavět vztah na primárně materiálním základu svého protějšku, je hodně špatná a za mě, dost povrchní volba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
22.8.25 01:09

Nedá se jednoznačně odpovědět…nicméně 20.tis je fakt mimo.
Záleží na více faktorech…muž s vlastní nemovitostí, který má zainvestováno, atd. má rozdílnou nutnost financí ve formě pravidelného příjmu než muž, kterÿ buduje.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
22.8.25 05:37

Divná doba, s manželem jsem se seznámila ve stejné firmě. Byli jsme si blízcí a předstírali jsme, že jsme jen přátelé, kteří spolu rádi tráví veškerý volný čas. Za rok jsme spolu začali žít, za další rok jsme se vzali a po sedmi letech se nám plánovaně narodila dcera. Byli jsme mladí. Výdělek jsme měli zhruba stejný.
V životě by mě nenapadlo řešit během oťukávání se s potenciálním partnerem finance. Pochopitelné to pro mě je snad jedině u starších lidí se závazky z předchozích vztahů, ale opět ne v rámci poznávání se, prvotní sympatie, počínající zamilovanosti atp. Nevím, jsem s manželem dvacet let, prošli jsme a procházíme peklem s postiženou dceru. Finance máme společné. Většina je na mých účtech, abych byla zabezpečená, kdyby se manželovi cokoliv stalo. Chtěl to tak. On by se o sebe prý zvládl lépe postarat.

• Citovat
  • Upravit
4164
22.8.25 06:14
@krecik.dzungarsky píše: Více

V rámci poznávání, oťukávání a zamilovávání se je právě naopak potřeba tohle řešit.
Ne konkrétní částku na výplatnici, ta je bez kontextu nepříliš relevantní, ale celkový přístup k majetku, financím.

Abych se vyhnula tomu, že se budu poznávat, oťukávat a zamilovávat s někým, kdo následně bez rozpaků utratí svoje, moje a ještě bude koukat, kde by koho pumpnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
22.8.25 06:27

@Karamba2020 Nemám s tím zkušenost, všichni partneři byli v tomto směru bezproblematičtí. Finančně dostatečně gramotní, ke mně vstřícní. A jak píšu, jsem vdaná a ve vztahu spokojená. Kdybych se v budoucnu rozvedla/ovdověla, zůstala bych už raději sama. Možná je komplikovanější doba než před dvaceti lety. Zrychlující se svět, méně času, více stresu, více spouštěčů pro citlivější jedince, kteří se na základě toho všeho uchylují k různým závislostem, chovají se více rizikově, než by se chovali se stabilnější pudou pod nohama. Zhoršený psychický stav mnoha jedinců všeobecně.

• Citovat
  • Upravit
240
22.8.25 10:53

Když se na rande zeptáš normálního chlapa, kolik bere, tak taky můžeš přIjít k úrazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
22.8.25 13:23
@Venetia píše: Více

Takže bys byla proti, i kdyby bral o hodně více než ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109780
22.8.25 13:41
@pouzitychlap píše: Více

Asi ano, necítila bych se v tom dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
22.8.25 14:44
@Venetia píše: Více

Taky spíš ne. To bych mu musela absolutně věřit, že by to nikdy nikdy nikdy nevytahnul proti mě, a taky by musel mít životní styl, který by mě nenutil k výrazné většímu utrácení, než na jaké jsem zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109780
22.8.25 14:50
@KKubula píše: Více

Asi tak
Nemam ráda pocit, že musím být za něco vděčná nebo to nějak kompenzovat…a jsem si jistý, že časem při nějaké neshodě by to bylo použito proti mně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6716
22.8.25 14:55
@pouzitychlap píše: Více

Spoznala som muza, ktory mal majetok, ktory nie je povedzme bezny v mojej bubline. Mala som spociatku predsudky a k nemu silnu nedoveru. Aj ked sa mi velmi pacil. Poznala som totiz ludi, ktorych povolanim bolo „syn“ a bola to katastrofa. Potom som spoznala povod jeho zabezpecenia a zivotny styl a vyslo mi z toho, ze sme na tom tak nejako rovnako. Teda okrem tych nehnutelnosti :) Az vtedy to bolo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
22.8.25 16:45

Zeptat se mě ženská na plat na prvním rande tak se zeptám na její bodycount

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2684
22.8.25 18:09

Jasně že bych se na prvním rande neptala. Já se nezeptala ani po roce. Ale všímám si třeba, jestli utrácí za kraviny, nebo mi utkví nějaká poznámka, která naznačuje dluhy. Ale to je spíš o finanční zodpovědnosti než o výši výplaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.25 21:26

Ja beru jenom 15k mesicne cisteho, takze mam u tebe smulu. Skoda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.25 21:53

Tak ptát se na výplatu na prvním rande je blbost. Ale spíš mě pobavilo, že všechny spolužačky i některé další ženy v mém okolí třeba řekly, že by nikdy nebyly s učitelem. 😅 Očividně mají nastavený nějaký limit, pod který nechtějí jít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky