Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
klidně se ti může stát, že tě ani nepustí z letiště, rovnou tě otočí. S jejich současnou politikou. I kdyby to tak ted nebylo, celé je to neskutečně naivní.
@Lil Kitkatt píše: Více
Já fakt tak naivní nejsem…ale jsem zoufalá a přemýšlím nad tím, jestli se to opravdu ještě nedá zachránit. Jedna kamarádka mi dokonce řekla, že na mém místě by neváhala a jela by tam hned. To jsem si ťukala na čelo, že to takhle jednoduše fakt nefunguje…
Všichni, co tě znají, ti říkají, že je to blbost a ty si jedeš tu svou. Co teda čekáš od této diskuze? Počkej a sama uvidíš…
Píšeš, že bude muset živit legální prací - to dělá většina lidí i v ČR a v zápětí píšeš, že tam bude pracovat ilegálně, jak to teda je?… A nakonec i on sám ti řekl, že se ti tam líbit nebude…
Radit ti je asi jako házet hrách na stěnu…
No, to musí být fakt terno, navic ta vidina jeho budoucnosti, úplně ideální partner ![]()
@vokishka píše: Více
No a jak je teda možné, že celá jeho rodina je tam v pohodě, jeho babička tam za měsíc plánuje taky na návštěvu. Oni mě ubezpečili, že minimálně na dovolenou tam letět můžu.
@Magical-eyes
Pardon, chtěla jsem napsat, že ON se tam hodlá živit ilegální prací. Asi mi vypadla předpona i.
Kdyby s tebou chtěl skutečně být, tak by se kousknul, aby tu školu zvládl. Smiř se s tím, že realita je taková, že s tebou být nechce a svou budoucnost vidí v USA.
Příspěvek upraven 19.08.25 v 17:00
@Anonymní píše: Více
slyšela jsem různé zkazky, jací teď jsou na imigračním. Dcera to má i od známé, kterou tam vrátili, lustrují FB atd. I kvůli tomu letí jinam na dovču. A teda úplně nevím, jak tam můžou být až tak v pohodě, když se na ulicích pořádají na imigranty zátahy. Ale je to tvoje věc, klidně vyraž, kam chces.
@pikola píše: Více
Já vím, že jeho situace není růžová…ale předtím to fakt nevypadalo beznadějně, studoval, měl plány.
Vždyť ti na férovku řekl, že za rok budete spíš přátelé než něco víc, a že v USA by se ti nelíbilo stejně. On to podle mě vyřešené má, najde si tam jinou, co taky jiného? Čekat na tebe, až se tam za rok podíváš na dovolenou? ![]()
@Alpacass píše: Více
Ale on se mnou chtěl být. A pořád mě chce. Akorát prostě ta škola nevyšla.
Kecy v kleci. Kdyby s tebou skutečně chtěl být, tak by našel způsob, jak s tebou být.
Dobrý den,
potřebovala bych se svěřit. Minuléý rok jsem se seznámila s cizincem z jihoamerické země, chtěl tady v ČR studovat a žít tu natrvalo jako jeho příbuzní, někteří tu žijí bezmála 30 let, vystudovali a založili rodiny.
Jenže bohužel se mu nepodařilo studium, takže musel ČR opustit. Do původní vlasti se vrátit nemůže, musel odjet do USA, kde bude bydlet u své matky a otčíma. Vůbec se mu tam nechtělo, plakal, že chce zůstat tady, ČR je skvělá země, do USA se mu nechce a se svou matkou nemá dobrý vztah, nechtěl ji už ani nikdy vidět. Bude tam muset se živit ilegální prací. A 5 let nesmí USA opustit, kdyby to udělal, tak by prý ztratil nárok na pobyt.
Navrhl mi, že příští léto tam můžu přijet na prázdniny - aspoň něco. Jenže sám mi vyjádřil obavy, že po tak dlouhém odloučení to už nebude ono, budou z nás spíš jen kamarádi. Tak jsem navrhla, že bych se po nějaké době mohla za ním odstěhovat do USA. Jenže jsem si začala zjišťovat podmínky a vůbec to není snadné. Můžu pracovat z domova - ale v USA to je prý nelegální, abych pracovala online pro českou společnost. Zkrátka jsem studovala podmínky, jak se tam dostat a legálně je to velice obtížné…ostatně můj přítel tam defacto taky není legálně, pracovat taky bude ilegálně.
Okolí mi říká, ať se na něho vykašlu, že to stejně nemá cenu, teď tvrdí, že mě miluje, za pár měsíců mi už ani nenapíše. Vždyť já sama se toho bojím, že ten vztah ochladne a najde si v USA jinou. Chci tam jít za ním…ale od toho mě všichni odrazují…On sám tvrdí, že asi by to šlo, i když to nebude snadné a nejspíš se mi život v USA nebude líbit.
Zatím jsme se tedy dohodli, že budeme v kontaktu přes messenger a příští léto tam pojedu na dovolenou. Od jeho rodiny jsem obdržela zprávy, že se na mě těší, jelikož mě vychválil do nebe a chtějí mě poznat taky. Ale jiná jeho příbuzná (Češka) mi řekla, že je to blbost, abych tam jela, stejně za pár měsíců si na mě asi ani nevzpomene.