Přítel a výchova psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
969
9.5.26 16:29

@lilith1 jasný, ale tohle Ruda nedělá. Nosit psa za kůži to pardon.
Do Vlčár jezdíme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
9.5.26 16:49
@Betty MacDonald píše: Více

To je ale dost přežitý mýtus popravdě, stejně jako to, jakým způsobem se toho dociluje…

Příspěvek upraven 09.05.26 v 17:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
9.5.26 16:53
@Anonymní píše: Více

Je samozřejmě možné, že veci dela tak, jak „byl naucen“ a pujde s tim jeste neco udělat. Na druhou stranu bych s tim byla opatrná a pres určitou hranici bych s tim člověkem mela problem byt, protože i kdyby se pak krotil s detma, tak a) neni záruka b) furt je tam ten pes, ktery je fakticky v ohrožení. Nedejbože, ze byste casem meli společného psa.

Ale to musis nejak vyzkoumat sama, jestli by byl svolný ke změnám, nebo s nim nehnes a na tech reakcích a přístupu se nic nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.26 16:57

@arinecka
Je to menší až střední pejsek, 8-10 kilo
Postroj mají, ale bez hrudního kroužku na přední upnutí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.26 17:02

@andiedvorakova ve vztahu k lidem to tak na mě právě zatím nepůsobilo, ke mně také ne. Nejvíc ztrácí trpělivost například při větší únavě, stresu v práci, tak si to jakoby vybíjí asi na tom psovi
Když jsem mu to naznačovala prvně, tak jsem mu i řekla, že to u svého psa nikdy používat nebudu a ať to taky nedělá. K tomu vlastně řekl, že není důvod, že můj pes takové věci nedělá. Jen prostě nedokáže pochopit, že to všechno jen jeho psem, většinu problémů se mi prostě výchovou nějak podařilo odstranit

• Citovat
  • Upravit
969
9.5.26 17:06

Jak ho vychoval, tak ho má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
9.5.26 17:09

tak to je malý pes :?. nechtěla bych to vidět a co bude až se sestěhujete? Chodí s ním na cvičák? Z tvého pohledu pes neposlouchá nebo on to s ním neumí? Pokud bych sama uměla tak mu poradím jak na to nebo vybrat kam se psem chodit kde mu poradí. Pokud by vše odmítl tak bych s ním nebyla. otázka času než bude chtít cvičit i tvého psa :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.26 17:12

@Markéta80
Na cvičák nechodí a nikdy nechodili. Spíš bych řekla, že opravdu nemá tu trpělivost a výdrž ho něco učit, že to prostě může déle trvat a je třeba tomu nějaký čas obětovat.
Ale říkám, jinak doma se k němu chová hezky no

• Citovat
  • Upravit
59395
9.5.26 17:25

každý pes je jiný a třeba chůze na vodítku se učí od štěněte takže to by měl už umět nebo at dá postroj. To vím že i pes co hodně táhne tak je to lepší. je to i o plemeni, naše jdou a najednou se seknou a stojí a koukají a nic s nima nehne :mrgreen:. Bitím ho nic nenaučí :?. ten cvičák by měl sám chtít, poradí mu jak a co. Pokud odmítne vůbec bych neuvažovala o společném bydlení. ještě 2 psi. To pak uvidíš že bude chtít vychovávat i tvého psa :? a to bych nesnesla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.26 17:28

@Markéta80
Jsou to boston teriéři, takže ne úplně plemeno na výcvik😅 nebo tak mi to alespoň na cvičáku říkali, že to úplně nebude nikdy, jak když si vycvičíte pracovní plemeno,
Děkuji za radu, ještě to s ním zkusím více probrat a třeba na tom zkusí zapracovat😌

• Citovat
  • Upravit
969
9.5.26 17:30

Docela bych chtěla vidět, jak by tahal za kůži našeho psa. Popř ho zvládal. Když nezvládá 10 kg :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15992
9.5.26 18:06

Takoví lidé, by neměli mít žádná zvířata, když mají potřebu si na nich vybíjet svůj stres a frustraci… :?
Já bych takovýho chlapa za partnera nechtěla ani náhodou. Jste spolu teprve pár měsíců. Bůhví, jak se bude chovat později i k tobě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33622
9.5.26 18:10
@lilith1 píše: Více

No ano, ale ne ho za tu kůži na krku, nebo zádech nést. A stačí opravdu chvilinka, toho psa to ani nemusí bolet, je to prostě gesto, aby pochopil že má průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20897
9.5.26 18:34
@Nimie píše: Více

Takže si psi ve smečce hodí kostkama o pozici šéfa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
9.5.26 18:47

Škubáním vodítkem mu může velmi ublížit, poškodit krční páteř. Mlácení vodítkem?
Já bych na Tvém místě zdrhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria