Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jsem v takové situaci, no nemůžu mít děti, jsem bez vejcovodu a moje vajíčka jsou vyčerpaná, s partnerem ale máme dvě embrya v mrazáku. Poslední dobou se ale často hádáme a já velmi váhám, zda na kliniku jít, bojím se pak zůstat jako samoživitelka, ale je to pravděpodobně poslední možnost mít dítě, na jednu stranu si říkám, že i bez dětí si ten život užiju, ale vzápětí mě přepadne hrozny splín, že budu jednou litovat. Pokud bychom se rozešli, embrya se zničí, a já se hrozně bojím do toho těhotenství jít ale taky se hrozně bojím, že budu litovat
díky za každý pohled
Neumím si dnes představit, že bych je neměla. A nebylo to vždy lehké. Takže asi tak.
Tak záleží, jestli si umíš představit život bez dítěte a nebo jako samoživitelka.
S jedním dítětem se dá zvládnout žít sama..Já jsem samozivitelka od narození dítěte a je to celkem na pohodu ![]()
@Monchichik píše: Více
Nevim právě ani jedno, bojím se jen rozhodnout abych pak nelitovala v obou případech, nevim co to je mit dítě, a nevim jake to je byt samoživitelka 😕
To ti tady nikdo neřekne. Zkus to probrat s nějakým psychologem nebo koučem. Podle mě bys to potřebovala s někým takovým probrat ze všech stran a při tom procesu si pořádně utřídíš svoje myšlenky a můžeš dojít k rozhodnutí, které bude skutečně správné pro tebe.
@Lolinka94 píše: Více
A dítě jste chtěla? Ja ho chtěla hrozne když mi bylo 25, teď jsem o 10let starší a mam z toho hrůzu, bydlím v Praze a rodiče mam na hranic se Slovenskem
@asddsa píše: Více
Jsem objednaná jen jsem chtěla pohled i z jiné strany ![]()
@Myslinka974 No to dopředu nemůžeš vědět nikdy. Umíš si představit nemít dítě vůbec? Tohle by navíc mělo geny tvého partnera a měla bys ho v životě následujících nejméně 18 let.
@Monchichik píše: Více
Partner je skvělý, snaží se dělat první poslední, dítě si moc přeje a já vim, že by byl skvělý otec, jen jsme oba stejní a často dochází k hádkám
Ohledně čeho se s partnerem hadate, jsou to blbosti nebo zásadní věci? Jak jste spolu dlouho?
@JancaS84 píše: Více
Spíš blbosti ale partner se dost uráží a pak se treba týden nebavíme. Mam pocit, že je to furt dokola
@JancaS84 píše: Více
Zkuste poradnu i s partnerem, parovku…treba to.je pro vas cesta jak si vztah spravit a pripravit se na spolecne dite.
@Andelskej_Satan píše: Více
Po 3 letech jit na parovku mi přijde hrozny, mám pocit, že lidi chodí treba po X letech, ne tak brzo ![]()
@Myslinka974 píše: Více
Hele to si nevyberes…nekde se shodnou ve vsem, nehadaji se, ale nevyjdd to z jinyho duvodu…
Stastnou budoucnost a rodinu ti nikdo nezaruci…bohuzel.