Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Časem to samo těžko zmizí. Citlivě naznačovat jsi měla už dávno. Jak je vysoký?
A na co chceš čekat? normálně mu to řekni, žádné naznačování. samozřejmě nějak taktně, ale aby pochopil
A mluvila si s ním o tom. Zkusila navrhnout že se budete stravovat spolu zdravěji, civict atd?
@Lil Kitkatt píše: Více
Tipuju že max 170 nebo min, když by na svoji výšku. mel mít max 76 kg
Spis to vypada, ze jsi cekala moc dlouho az se ti zhnusil. Coz je blby, protoze on to nezmeni ze dne na den. Efektivní zpusob jsou injekce na hubnuti, to se velka zmena muze projevit behem par mesicu. Muze to jit probrat s praktikem. Asi zalezi i hodne na nem, jestli s tim chce neco delat nebo ne. Promluvit byste si meli kazdopadne, treba vubec nevi, ze ti to vadi
@JancaS84 píše: Více
Ano, zkoušela. Cvičení ho nebaví a to jídlo by chtel zmenit ale porad nic. I asi začíná videt ze se mi uz nelíbí jelikoz mi uz vyčítal ze se ho nedotýkám atd
176 cm není žádný obr, za mě spíš menší muž. A taky záleží, jak má rozdělený tuk na těle, poměr svalů a tuků, zda má silné kosti nebo je spíš tintínko (než přibral).
Vy se nestravujete společně, že bys to jídlo trochu korigovala? V práci se stravujete jak?
Já myslím, že on to ví - určitě není hloupý ani slepý. Mrzí mě, že jeho jedinou reakcí je jeho vyčítání tobě. Mimochodem, můj muž je na tom podobně - 174cm, 99kg. Ale on má mohutný svalový základ, přes který se mu léty nabalily tukové polštáře, hlavně na břiše. A má rád pivo, pije často a jídlo si hlídá, jíme „zdravě“ normálně. Hýbeme se denně, on dřív posiloval, což občas tahá činky i teď, má takovou tu mohutnou osvalenou konstituci. Taky vedle něj vypadám jako tyčka. Zkus si s ním promluvit, apeluj na zdraví a navrhni společné kroky - nečekej, že on sám něco začne dělat - společný sport, procházky, racionální strava.. Odběry, krevní obraz, jaterní testy, cholesterol, cukr má v pořádku???
Určitě bych mu to řekla a snažila se ho povzbudit v hubnutí - a to není myšleno jen z pohledu vzhledu, ale také s ohledem na zdraví, které tou obezitou dost trpí.
@JancaS84 píše: Více
Oproti me je velký, ja jsem malá 158 cm. Ma to vsechno v břiše -nohy ruky ma v pohodě ale ten zbytek je proste v břiše, obličeji. Svaly mam větší než on takze je to váha tuku. Stravujeme se společně, vařím zdravě žádné knedlo zelo kazdy týden omáčky atd. Jíme dost bílkovin, zeleniny no proste vše co tělo potřebuje pro zdraví -občas dělám i nezdravá jídla aby to bylo vyvážené ale ne každý den. Jinak se stravuje v práci takze zobá kde co a to uz neovlivním. Po kapsách pri praní ma kolikrát různé obaly od sušenek, v létě od zmrzlin.
@Anonymní píše: Více
To trošku vypadá jako závislost na jídle. Když to jí potají…
@Zvedava1 píše: Více
Spis bych řekla závislý na cukru. Nejí potají, ji takhle i přede mnou. Sladký každý den, ja si dám občas taky ale ja to vysportuju. Přítel ne, je v práci a kdyz je doma nesportuje protože sedí a říká jak je unaveny..je to proste takový koloběh. Snahu jsem mela ale uz jsem docela unavena přemlouvat dospělého chlapa aby se hýbal.
@Anonymní píše: Více
Pořád je to o tom, že on sám musí pochopit, že tudy cesta nevede - jídlo je legálně dostupná „závislost“ a pochopitelně člověk po něm může sáhnout kdykoliv. Držím palce, ať dojdete k tomu, že se začne snažit s tím něco udělat. Určitě cestou praktika nějakou konzultaci na obezitologii - myslím, že je tak ve druhém pásmu obezity. Jako můj manžel ![]()
Přestal mě přitahovat partner. Za poslední dobu hodně ztloustnul. Nikdy jsem neřešila váhu, nikdy jsem ani nemela hubeného partnera, bylo mi to jedno. Ale v poslední době mi to začalo vadit až jsem se dostala do momentu kdy me uz nepřitahuje, nechci se ho dotýkat, objímat, dívat se na nej, když vyjde ze sprchy odvracím zrak. Nikdy nebyl hubeny ale bylo to porad tak nějak v normě ted uz to tak v normě neni. Od porodu jsem se začala o sebe víc starat -už nemám plochý břicho ale pořád jsem docela dost hubená a snažím se cvičit takže doufám že se dostanu zpátky na brisaky a paradoxně čím víc se o sebe starám tím víc mi vadí on. Mel by mít max nějakých 76 kg na jeho výšku a ma 98.Prijdu si vedle nej spis jako jeho malá dcera nez přítelkyně vzhledem k tomu ze jsem malá, drobná a on je oproti me obrovsky. Nejde mi o to mit vysekaného partnera ale v poslední době mi proste začal vadit jeho stav..to jak ma velký kulatý břicho, kulatou hlavu bez krku, jak ho casto neco bolí, nic se mu nechce.
Zažili jste to někdy tyhle pocity? Řekli byste to partnerovi nebo počkali jestli to casem nezmizí?