Přítel a výchova psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31901
9.5.26 18:53
@Cenarius píše: Více

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
9.5.26 19:24
@Betty MacDonald píše: Více

Ne všichni psi takové poslouchají na gesto. Někteří psi se jich bojí a mají k nim velkou nedůvěru, popřípadě je mají na salámu a nepracují spolehlivě. Takoví si většinou vybírají samostatnější plemeno a nejdominantnější štěně z vrhu, které to šlapání po krku, kopance a třískání nějak snese. Taky jsem měla s jedním takovým chlapem myslivcem co do činění, u ohařů mu to jakž takž procházelo, dokázal udělat i s téměř každým psem zkoušky, ale pak se ho většinou zbavil, protože prý ten pes je moc měkkej (prostě se ho bál a pracoval na bázi strachu a ne vždy úplně spolehlivě, lepší prostě je, když ten pes pracuje proto, protože to chce udělat pro toho člověka a i kvůli sobě, ta práce je má bavit). Pak si pořídil retrievra a borderterierku, retriever ho dost ignoroval a dělal si svoje a teriérka po něm i vyjela, teriéři tohle chování většinou nesnáší dobře. Tu teriérku jsem například to tahání na vodítku odnaučila já, ani nechci psát, kolik času jsem s ní prochodila kolem zdí a kolik času mě stálo ji přesvědčit, aby mi věřila, že ji něčím nešlahnu. Jeho kopance ničemu nepomohly, pro jistotu začala táhnout do boku, nebo stávkovala, bylo s tím spousta práce a jeho už pořádně neposlouchala nikdy. Chudák fena, přitom to byl takový hodný pes a na teriéra dobře ovladatelný. Není nutné toho psa, ani ohaře, trestat fyzicky, oni se dají vycvičit velmi spolehlivě i bez toho a pokud to člověk nezvládá, tak by psa mít vůbec neměl. Tím nijak nechci rozporovat, že by třeba váš děda nemohl být hodný člověk, ono se to tenkrát tak dělalo (ale nedělali to tak všichni, spíš se to tolerovalo), ale ty časy už jsou pryč a nikdo by to dělat neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
9.5.26 19:28
@Anonymní píše: Více

Hlavně si musí přítel uvědomit, že pes není robot aby chodil přesně jak on si představuje. Pokud chce aby se pejsek choval lépe, měl by se naučit pozitivní motivacì, pamlsky, pochvaly. Netahání na vodítku se učí tak, že když pes táhne, zastaví a nejde dál, když jde hezky odměna a pořád dokola. Néchapu některý lidí, ať si raději koupí psa na baterky a maj klid. Vůbec bych takového chlapa nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.26 20:00

@Catalina123 je to také teriér, a dělá přesně to samé, jako reakce na škubnutí tahá do strany

• Citovat
  • Upravit
1111
9.5.26 20:18

Bojí se, dokud se nepřestane bát, tak to lepší nebude a taky nechápe, co se po něm/ní chce. Získat si zpět důvěru psa je na dlouhé lokte a chce to velkou trpělivost a od toho majitele hlavně to, aby si přiznal, že to podělal a může za to on. A pak to začít napravovat a nesvádět to na psa, že je ten pes de.bil. De.bil je majitel. Mně to trvalo asi dva měsíce celkem intenzivní práce, každý den, nejen venku, ale i doma, a to jsem pro tu fenku byla skoro cizí člověk, se kterým neměl špatnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
9.5.26 20:32

Mlácení vodítkem? By udělal jednou a dostal by s ním přes drž. u

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
9.5.26 20:33

A to píšu jako Pejskar, kterému doma proběhne i kočka na písknutí.

Takový hovado by zvíře mít nemělo. Je to nemělo a navíc s mindrqky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
9.5.26 21:49

8o 8o bostony? tak to je magor ho takhle vychovávat. Je to teriér tak základní povely zvládne, ale bitím ho nic nenaučí. jeden tady chodí a vždy kolem našich buldoků skáče a štěká a naše ho provokují a sedí a ani se nepohnou :mrgreen: :mrgreen: Vždy Bostonem je takový drobek :?. jen se ho bojí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.26 22:34

Zakladatelko, to jak se chová tvůj chlap ke svýmu psímu kamarádovi, je i jeho vlastní vizitka. Být ženskou nebo teda konkrétně tebou, tak bych byl asi hodně ostražitý. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.26 23:09

@Markéta80
Je to hrozně zvláštní, na jednu stranu se pro toho psa může přetrhnout a jde vidět, že ho má rád. A pak stačí trošku víc únavy, stresu a chyba psa a pes to schytá a já o tom samozřejmě začnu zase přemýšlet, jestli tohle zvládnu, pokud se to nezmění

• Citovat
  • Upravit
16109
9.5.26 23:38
Řekla bych, že nezmění…
Hodně mi takové chování tvého přítele připomíná, jak někteří chlapi dokáží zmlátit ženskou jen proto, že se blbě vyspali a v práci je někdo nas.ral.
No, a aby to pak vykompenzovali, tak ji dočasně zahrnují pozorností a dárečky, než se tak stane nanovo.
Tak pozor na to… :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
10.5.26 06:15

Nemám ráda psi, ale toto by si neměl dovolit. Bych s ním hodila řeč nebo ať nastuduje, jak se mám k psině chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
10.5.26 06:53

No to bych byla teda hooodně v pozoru když si svoje frustrace vybíjí na slabších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.26 12:18

@JancaS84 jinak mám právě pocit, že se ke všem chová hezky, k rodině také. Má teda dost vyhraněné názory na věci a asi bude těžké s ním hnout, takže tohle budeme muset ještě probrat, jestli možná nějaká změna v přístupu

• Citovat
  • Upravit
477
10.5.26 12:59

My máme rottweilera, 55kg a já ho venčit nemůžu, vlaju za ním :D Ale přítel ho vychoval, že ho poslouchá venku na slovo a je to absolutně nejhodnější mazel na všechny, nepotřeboval ho k tomu mlátit atd. Nikdy jsem nechápala, proč si lidi, kteří se takhle hnusně chovají ty psy pořizují? Řeší si nějaký mindráky, nebo? Já bych s takovým člověkem být asi úplně nemohla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí