Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám přítele, který má z předešlého vztahu dvouletou holčičku a spolu teď čekáme miminko v říjnu. Na dceru platí alimenty jak má, občas se s ní vídá, naposledy asi před třemi týdny. Práci má i když ne zrovna skvěle placenou, ale na uživení to stačí. A teď k problému… Minimálně 2× do měsíce mi nezapomene připomenout jaký má starosti, když se ho zeptám jaký starosti tim myslí, tak mi nedokáže pořádně odpovědět, ale posledně jsem z něj dostala, že tim nejspíš myslí dceru. Nevím co si o tom mám myslet… Už si připadám jako nějaká přítěž, když mu vadí jeho dcera, tak jak to bude potom s námi? Myslím si, že asi neni rodinnej typ. Nevim jak dál.. Už mě ty řeči o jeho starostech unavujou, přesto podle mě žádný nemá. Myslíte si, že je nějaká šance, že se napraví? Co si o tom myslíte vy? ![]()
Neznam ho takze nevim. Kazdopadne pokud je mu pritezi vlastni dite, neporizovala bych si s nim rozhodne dalsi. Nu coz, pozde
@Labuť19 píše:
Mám přítele, který má z předešlého vztahu dvouletou holčičku a spolu teď čekáme miminko v říjnu. Na dceru platí alimenty jak má, občas se s ní vídá, naposledy asi před třemi týdny. Práci má i když ne zrovna skvěle placenou, ale na uživení to stačí. A teď k problému… Minimálně 2× do měsíce mi nezapomene připomenout jaký má starosti, když se ho zeptám jaký starosti tim myslí, tak mi nedokáže pořádně odpovědět, ale posledně jsem z něj dostala, že tim nejspíš myslí dceru. Nevím co si o tom mám myslet… Už si připadám jako nějaká přítěž, když mu vadí jeho dcera, tak jak to bude potom s námi? Myslím si, že asi neni rodinnej typ. Nevim jak dál.. Už mě ty řeči o jeho starostech unavujou, přesto podle mě žádný nemá. Myslíte si, že je nějaká šance, že se napraví? Co si o tom myslíte vy?
Hlavní omyl všech matek, které doufají, že chlap se změní po narození dítěte. Pravda je taková - že se nezmění. Změní se žena, a to někdy fatálně, takže pokud už je ve vztahu nějaký rozkol, tak je třeba spíš pracovat na tom, aby se to ještě nepřiostřilo.
On bude asi takový ten typ, co jeho potřeba furt litovat kvůli každý blbině. Já bych to asi nevydržela a poznamenala, že jaký teprve musela mít starosti jeho exka, když šli od sebe v tak nízkém věku dítěte, taky asi nemá na růžích ustláno, pokud nesbalila milionáře ![]()
@Emilie píše:
Hlavní omyl všech matek, které doufají, že chlap se změní po narození dítěte. Pravda je taková - že se nezmění. Změní se žena, a to někdy fatálně, takže pokud už je ve vztahu nějaký rozkol, tak je třeba spíš pracovat na tom, aby se to ještě nepřiostřilo.
S tim nemůžu souhlasit, někteří chlapi se po narození dítěte změní - k horšímu.
@Labuť19 píše:
Nevim jak dál.. Už mě ty řeči o jeho starostech unavujou, přesto podle mě žádný nemá.
Píšeš, že má mizerný plat (jak jinak přeložit, že na uživení to stačí), k tomu má dítě s předchozího vztahu, na které platí alimenty, ty budou s věkem dítka narůstat, může mít nějaké neshody s ex, ty budeš po PPM na rodičáku, takže peníze taky nic moc, uživení rodiny bude hlavně na něm a ty máš pocit, že žádný starosti mít nemůže ![]()
@ivašot. píše:
Je otázkou, zda je to opravdu změna, nebo jen prozření té druhé strany ![]()
@Labuť19 TAk mě akorát napadá zkusit nějakou věštkyni, nebo dobrého psychologa, co by z něj dokázal vytáhnout, o co vlastně jde. Pochopila jsem, že ho trápí něco, co se mu blbě vyslovuje?? Nějaký kostlivec ve skříni, co na něj teď padá? Asi ho ještě moc neznáš. Blbina to nebude, něco, na co musí pořád myslet. Kdyby byl fňukna, tak fňuká tak nějak všeobecně.
@j.a.n.i1 píše:¨
Píšeš, že má mizerný plat (jak jinak přeložit, že na uživení to stačí), k tomu má dítě s předchozího vztahu, na které platí alimenty, ty budou s věkem dítka narůstat, může mít nějaké neshody s ex, ty budeš po PPM na rodičáku, takže peníze taky nic moc, uživení rodiny bude hlavně na něm a ty máš pocit, že žádný starosti mít nemůže
@ivašot. píše:
Já měla pocit, že chlap se změnil k horšímu, faktem ale bylo, že jsem se změnila já. Byla jsem nadopovaná mateřskejma hormonama, byla jsem přecitlivělá až běda - prostě on se nezměnil, jen já ho viděla jinou optikou. ![]()
A nemyslel tím starost s dcerou protože jí málo vídá a chtěl by víc?? Neřeší třeba s bývalou ženou něco ohledně dítěte? To je strašně těžký posuzovat, napsala jsi toho o něm moc málo. Problémů může být spousta anebo žádný, těžko říct. Prostě musíš vědět, jak na něj a nějak chytře z něj dostat, co se vlastně děje. ![]()
@j.a.n.i1 souhlasím s tím, co jsi napsala. Oni chlapi dost těžce nesou, pokud mají pocit, že nedokáží uživit rodinu ![]()
Neprijde mi, ze dcera je pro nej pritez, naopak si treba dela starosti o jeji budoucnost. Nevidela bych to cerne…