Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi tě líto ale může tě těšit, že chlap dle mého za moc nestál. Zatni zuby a bojuj, bojuj za dceru a určitě si najdeš lepšího partnera pro život.
Je to trochu zmatené. Chtěla jsi chlupu, ale vadí ti že stavba jde pomalu?
Nebo, že se kazí vztah s přítelem?
Zuby mám už úplně obroušené, jak je mám už roky zatnuté…ale ta nespravedlnost ten kalkul z jeho strany, že si v našem vztahu postavil barák, a nechal mě při tom, že je to kvůli dcerce…nedokáži to překousnout…
@Anonymní píše:
Zdravím Vás, zajímalo by mne jestli je také některá v takovéto situaci…
S přítelem jsme se seznámili přes internet…problémy byly už na začátku…bydlel v matčiné garáži…tvrdil, že má byt a půlku baráku s matkou…zjistila jsem, že je vše jeho matky a on má jen vysoké nedoplatky, na pojištovně, finančáku u operátora, takže jsme tospolečně splatili...nastěhoval se ke mně do nájemního bytu…do dvou let se nám narodila dcerka dnes 4 roky, nikam jsme nejezdiliˇ(nic jsme neměli),přes týden byl od rána do večera v práci a o víkendech někde s kamarády(dělá auta, automechanik)…já s malou v 1plus 1 zavřená doma…vedro, zima, pořád sami.
Navrhla jsem, že si pořídíme chalupu, kvůli malé, aby nebyla jen v centru…
Bohužel jeho rodiče mají stavební firmu…takže nám na to půjčili, tedy jeho matka to dala příteli darovací smlouvou, ale stejně jí to splácíme…od této chvíle celé 3 roky, přítel o víkendech na chalupě, na chalupě stále ukrajinci, ovšem nárazově, jen když je nepotřebovali na firmu, takže třeba dva dny v týdnu a pak dva měsíce nic…nemožno vyrazit na víkend s malou, doklady, když jsme něco kupovali, zabrala matka, dá si to do účetnictví…
můj táta mu tam chodil dřít většinu víkendů, kamarády nemá, ty má jen, když něco potřebují oni…
takže 4 roky neznám, nic, než hadr v ruce, výleček na malování, současně starání se o dceru…loni mi zemřela mamka…a začalo peklo…že mám kyselou držku, že už to snášet nebude, že se odstěhuje na chalupu…mamka zemřela v pátek toto bylo v sobotu, takže se rozcházíme, vyměnila jsem před 3 lety svůj nájemní byt za větší, teď na něj nebudu mít, všechny prachy co jsme kdy měli jsme vrazili do chalupy…mamka umřela, s dcerkou nebudu mít kam jezdit(bydlíme v centru Prahy) a přítel se mi mstí…najednou má kam jít a dělá mi ze života peklo…holky jsem v pekle, smlouvu u zaměstnavatele má na 8 000 zbytek dostává na černo, takže když jsem prý ta nenažraná kráva(chci aby mě vyplatil z chalupy, ale v ruce nemám nic), ať alimenty rozhodne soud…střídavá péče pro něj nepřipadá v úvahu…„jak bych to asi zvládat nevíš…“
Asi jsem skutešně vypatlaná, nenažraná kráva…je tu ještě jiná „Milka“ nebo jsem v hajzlu jenom já?
Už v Té době by u mně skončil…Ty jsi asi duší nějaká ochranitelka, spasitelka nebo něco v tom stylu?
Nejste ani manželé a Tys vrážela nějaké prachy do jeho věcí? Kardinální chyba…pouč se z ní!!!
No, asi chcesš slyšet něco sluníčkového, ale já ti to teda nenapíšu. Jelikož každý svého štěstí strůjcem. A to, že jsi byla naivní a šla vůbec do takového chlapa
mi fakt hlava nebere. A ještě si s ním pořídíš dítě a zaplatíš mu dluhy
![]()
Teď ti asi nezbyde nic jiného než buď takhle žít dál, nebo mu dát kopačky a jít od něj.
Začni si sama sebe vážit… ![]()
@Bábrdl píše:
Je to trochu zmatené. Chtěla jsi chlupu, ale vadí ti že stavba jde pomalu?Nebo, že se kazí vztah s přítelem?
Chtěla jsem chalupu, kde budu moc být s dcerou o víkendech, ovšem protože chalupu obsadili ukrajinci…nikdy nám to nehlásili dopředu…po nich neskutečný, ale neskutečný bordel, takže prachy fuč, a s dítětem stejně doma…vlastně jem si o „naší“ chalupě nemohli rozhodovat sami…stačilo mi jedna místnost a kuchyň…je tu velká zahrada, tak abych jí mohla vypustit ven…ovšem stavěl se patrovej barák…
To teď pro tebe musí být dost těžké, ale musíš to překonat!! Nemohla by ses nastěhovat k tvému tátovi? Možná by to i uvítal, aby doma nebyl sám, když maminka zemžela
Ty bys nemusela platit nájem, jen bys přispívala tátovi a měla bys někdy i hlídání. Navíc alimenty budou taky dobrá finanční injekce
Bohužel jsi přišla moc pozdě na to, co jsi to měla za chlapa, ale pořád s tím jde něco dělat. Nejdřív se musíš dát do kupy, zabydlet se v levnějším (příp. u toho otce) a chodit ven. Je blbé, že jste s malou pořád čekali doma, ale to jste měli zákaz procházek? Normálně se seberte, udělejte si výlet, procházejte se,… Potřebuješ rozptýlit a malá taky ![]()
Přeji hodně sil a rychle pryč od něj.
Jsi statečná a obdivuji tě. Čeká tě nelehké období, ale výsledkem bude klidný a spokojený život.
Na čas se uskomníte, a pak bude dobře.
Čert vem peníze z chalupy, hlavně že se ho „zbavíš“ a budete s dcerkou spokojené.
Může začít vyhrožovat a vydírat přes dcerku, připrav se na to. Na druhou stranu pokud nechce střídavou, jedině buď ráda. Osobně toho nejsem zastánce a je lepší, když otec nejeví zájem, než když ti ji chce vzít.@Anonymní píše:
S přítelem jsme se seznámili přes internet…problémy byly už na začátku…bydlel v matčiné garáži…tvrdil, že má byt a půlku baráku s matkou…zjistila jsem, že je vše jeho matky a on má jen vysoké nedoplatky, na pojištovně, finančáku u operátora, takže jsme to společně splatili…
nastěhoval se ke mně do nájemního bytu…do dvou let se nám narodila dcerka dnes 4 roky, nikam jsme nejezdiliˇ(nic jsme neměli),přes týden byl od rána do večera v práci a o víkendech někde s kamarády(dělá auta, automechanik)…já s malou v 1plus 1 zavřená doma…vedro, zima, pořád sami.
Bohužel jeho rodiče mají stavební firmu…takže nám na to půjčili, tedy jeho matka to dala příteli darovací smlouvou, ale stejně jí to splácíme…od této chvíle celé 3 roky, přítel o víkendech na chalupě, na chalupě stále ukrajinci, ovšem nárazově, jen když je nepotřebovali na firmu, takže třeba dva dny v týdnu a pak dva měsíce nic…nemožno vyrazit na víkend s malou, doklady, když jsme něco kupovali, zabrala matka, dá si to do účetnictví…
můj táta mu tam chodil dřít většinu víkendů, kamarády nemá, ty má jen, když něco potřebují oni…
takže 4 roky neznám, nic, než hadr v ruce, výleček na malování, současně starání se o dceru…loni mi zemřela mamka…a začalo peklo…že mám kyselou držku, že už to snášet nebude, že se odstěhuje na chalupu…mamka zemřela v pátek toto bylo v sobotu, takže se rozcházíme, vyměnila jsem před 3 lety svůj nájemní byt za větší, teď na něj nebudu mít, všechny prachy co jsme kdy měli jsme vrazili do chalupy…mamka umřela, s dcerkou nebudu mít kam jezdit(bydlíme v centru Prahy) a přítel se mi mstí…najednou má kam jít a dělá mi ze života peklo…holky jsem v pekle, smlouvu u zaměstnavatele má na 8 000 zbytek dostává na černo, takže když jsem prý ta nenažraná kráva(chci aby mě vyplatil z chalupy, ale v ruce nemám nic), ať alimenty rozhodne soud…střídavá péče pro něj nepřipadá v úvahu…„jak bych to asi zvládat nevíš…“
Asi jsem skutešně vypatlaná, nenažraná kráva…je tu ještě jiná „Milka“ nebo jsem v hajzlu jenom já?
A ty nemáš opravdu žádný doklad, který by dokazoval, že jsi se finančně podílela na splácení jeho dluhů i chalupy?
Měl by tě přinejmenším vyplatit z té chalupy. I ty své dluhy by ti měl nějak splatit.
@Krasavicaa píše:
No, asi chcesš slyšet něco sluníčkového, ale já ti to teda nenapíšu. Jelikož každý svého štěstí strůjcem. A to, že jsi byla naivní a šla vůbec do takového chlapa![]()
![]()
![]()
mi fakt hlava nebere. A ještě si s ním pořídíš dítě a zaplatíš mu dluhy
![]()
![]()
![]()
Teď ti asi nezbyde nic jiného než buď takhle žít dál, nebo mu dát kopačky a jít od něj.Začni si sama sebe vážit…
Ano, já vím, chodím k terapeutce…bez té mamky se ani nemám komu svěřit… že jsem kravka to už vím…stejně ale sebelítost je vysoká… ![]()
V podobne situaci nejsem, nebyla jsem a ani nebudu doufam, bohuzel jsi narazila na blba, kterymu si zaplacenim jeho dluhu uz na zacatku ukazala, za na tobe muze parazitovat a vysledek mas ted
pokud nemas nikde zadny papir, ze jsi neco financovala, tak z nej nedostanes nic, to by musel byt slusny clovek, coz zjevne neni.. a byt bys holt musela vymenit zase za mensi, abys to sama zvladla..
@radúna píše:
A ty nemáš opravdu žádný doklad, který by dokazoval, že jsi se finančně podílela na splácení jeho dluhů i chalupy?
Měl by tě přinejmenším vyplatit z té chalupy. I ty své dluhy by ti měl nějak splatit.
Doklad na splácení jeho dluhů nemám, prostě jsme měli společnou domácnost, kam jsme oba přispívali a z toho se to platilo…já jsem ho ze sraček vytáhla a on mě do nich teď zadupává…
Argumentuje, že mi v bytě nechává pračku, lednici a postel, kterou jsme kupovali spolu, že mi to musí stačit…
Vypatlaná nenažraná kráva nejsi. Jsi jen moc hodná a naivní a přítel toho zneužil a ještě zneužije. Našla sis nedobrého chlapa. Teď ti nezbyde nic jiného než se nedat a domoct se maxima, co to půjde. Blbé je, že vše nahrává příteli, ty nemáš v ruce nic, on darovací smlouvu atp. U soudu bych klidně řekla, že přítel bere peníze na ruku, ne jen těch 8.000, pokud ti nepodepíše nějakou rozumnou částku alimentů sám od sebe, která odpovídá reálné výši jeho příjmů. A hlavně, už mu nikdy nic nevěř. Vše chtěj na papíře, podepsané, ať už pro vždy máš ty něco v ruce, ne jen jeho sliby chyby.
@Anonymní píše:
Doklad na splácení jeho dluhů nemám, prostě jsme měli společnou domácnost, kam jsme oba přispívali a z toho se to platilo…já jsem ho ze sraček vytáhla a on mě do nich teď zadupává…
Argumentuje, že mi v bytě nechává pračku, lednici a postel, kterou jsme kupovali spolu, že mi to musí stačit…
Měla by jsi ho odstřihnout ze života…
S přítelem jsme se seznámili přes internet…problémy byly už na začátku…bydlel v matčiné garáži…tvrdil, že má byt a půlku baráku s matkou…zjistila jsem, že je vše jeho matky a on má jen vysoké nedoplatky, na pojištovně, finančáku u operátora, takže jsme to společně splatili…
nastěhoval se ke mně do nájemního bytu…do dvou let se nám narodila dcerka dnes 4 roky, nikam jsme nejezdiliˇ(nic jsme neměli),přes týden byl od rána do večera v práci a o víkendech někde s kamarády(dělá auta, automechanik)…já s malou v 1plus 1 zavřená doma…vedro, zima, pořád sami.