Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ne ne, když budu chtít soudně aby mě vyplatil, tak on doloží soudu že vše zaplatila jeho matka
no ale pokud je půlka psaná na tebe tak on s tou chalupou nmeůže nic dělat, jako prodat ji apod. tak ho tím můžeš trochu přitlačit ke zdi ne?
@kristyn.g píše:
Já bych tedy bojovala, výpisy z účtu atdy o převodech snad jsou atd. Ale jestli to máš i od právníka, zkusila bych se poradit i s jiným právníkem, tohle je podvod. Pokud by potvrdil i jiný právník že z něho nic nedostaneš tak bych se na to vykašlala. Stejně by se nic nedalo dělat a přitěžovat si to vzdycháním pro to nemá smysl, akorát ztráta času. Já bych klidně zanechala všechno zasebou, splálila mosty a postavila se na vlastní nohy. Vždyt ty na těch svých stojíš celou dobu, tak hlavu vzhuru, jsi lepší než on a až se od tohoto dna odrazíš tak on bude mít za pár let nad sebou zase exekuci, zase berňák a ty budeš v pohodě a klídku krásně žít! Však ono na to dojde, lidi se neněníJsi silná a skvělá žena, každá někdy naletí, tak si to odpust a nenech po sobě šlapat. Byt si můžeš zase najít menší jen pro tebe a dítě, až se vzchopíš, uvidíš co dál. S těmi alimenty je myslím jedno co má ve smlouvě, určitě když má peníze nepřiznané bokem nějak se to řeší, pohledej na internetu. Když je něco psané na tebe tak je přeci jedno kdo to platil ne? To se mi nezdá, pozjisti ještě u jiného právníka. Držím palce a nezoufej! Vše je otázka pohledu, možná právě se z toho pekla dostáváš a cesta je akorát trnitější
Jééé..děkuju…taková slova mě hladí po duši…
@Anonymní píše:
My jsme jí nedostali, byla to stodola, kterou přítelovi rodiče přestavovali, a protože mají stavební firmu, a půjčili nám vlastně na to, tak si to řídili sami, jeli si tam kdy chtěli, dělali si tam kdy chtěli, takže já jsem se nemohla sebrat s dcerou a jet, páč nikdy jsem nevěděla, kdy tam budou ti jejich ukrajinci…bylo to o nás bez nás, tedy beze mě, přítel o tom vždy věděl, akorát se ni to neříkalo, já jsem chtěla jen jednu místnost a kuchyn, přítel má přes půl baráku dílnu a trval na patru…ptroto se to staví už 4 roky, ukrajinci jsou tady, když je matka nepotřebuje pro sebe, takže nárazově…jen, když pro ně nemají práci…
Prosímtě jdi za jiným právníkem. Teď nám v klidu napiš - a) kdo je napsaný v katastru jako vlastník? b) má rodina v ruce papír, že jim něco dlužíš? (ty, ne přítel?) c) je na baráku zástavní právo?
Protože aktuálně se to má tak, že ty můžeš svoji půlku prodat, nenapadá mě, jak by mohly „peníze jít za nimi“.
Příspěvek upraven 21.07.14 v 12:49
@Anonymní píše:
Ne ne, když budu chtít soudně aby mě vyplatil, tak on doloží soudu že vše zaplatila jeho matka
Pokud já vím, tak se nechá udělat odhad ceny nemovitosti a hotovo. Je jedno kdo co platil. Pokud jsi napsaná jako spolumajitel, prostě jsi spolumajitel ať to platila třeba teta z Horní Dolní.
@anickadomnik píše:
no ale pokud je půlka psaná na tebe tak on s tou chalupou nmeůže nic dělat, jako prodat ji apod. tak ho tím můžeš trochu přitlačit ke zdi ne?
No to bych asi mohla, ale co tím získám…akorát zase nervy a já jsem opravdu s dcerou sama, nemám rodiče, jen tátu…ten drží s přítelem, takže bych na vše byla sama, a nikdo by mi neporadil, nepovzbudil, na to už prostě nemám páru…
@Anonymní píše:
A? To je její problém ne. Ty jsi vlastník…
Můžeš to klidně prodat.
@Bábrdl píše:
Prosímtě jdi za jiným právníkem. Teď nám v klidu napiš - a) kdo je napsaný v katastru jako vlastník? b) má rodina v ruce papír, že jim něco dlužíš? (ty, ne přítel?) c) je na baráku zástavní právo?Protože aktuálně se to má tak, že ty můžeš svoji půlku prodat, nenapadá mě, jak by mohly „peníze jít za nimi“.
Příspěvek upraven 21.07.14 v 12:49
V kastastru mám já půlku a přítel polovini, ale když se to kupovalo…pozemek a stodola, tak peníze složila jeho matka hotově, zástava není žádná, ale faktury všechny vlastní jeho rodina potažmu jejich firma, a když bych to chtěla prodat on jako vlastník poloviny má předkupní právo a co si pomůžu, když to vlastně zaplatila jeho máma a dala mu to darem, tak jsou to jeho peníze…
@Bábrdl píše:
A? To je její problém ne. Ty jsi vlastník…
Můžeš to klidně prodat.
ale má předkupní právo takže by došlo na soud nechtěl by mi nic dát…budu lítat po soudech, koukat na něj jak se mi směje,,,co ta nenažraná kráva chce a co si myslí, to prostě nedám, fakt nedám
@Anonymní píše:
V kastastru mám já půlku a přítel polovini, ale když se to kupovalo…pozemek a stodola, tak peníze složila jeho matka hotově, zástava není žádná, ale faktury všechny vlastní jeho rodina potažmu jejich firma, a když bych to chtěla prodat on jako vlastník poloviny má předkupní právo a co si pomůžu, když to vlastně zaplatila jeho máma a dala mu to darem, tak jsou to jeho peníze…
Ale houby pytel! Nikoho nezajímá, jak ty ses dostala ke svojí půlce. Buď ji odkoupí on a zaplatí ti polovinu a nebo nebude chtít a můžeš prodat jinam.
A ty jsi jim něco podepsiovala? Protože jestli jsi poloviční majitelka máš za sebe zodpovědnost. Když podepisoval něco on to podepisoval za sebe, jestliže od tebe neměl zplnomocnění ![]()
@Anonymní píše:
To je nesmysl co říkáš…jsi v katastru jsi..takže je půlka tvoje i kdby to platil Fantomas…to je uplně jedno. Jednou jsi majitelka půlky a je fuk jestli to platila jeho matka nebo ne…
@Vickee píše:
Pokud já vím, tak se nechá udělat odhad ceny nemovitosti a hotovo. Je jedno kdo co platil. Pokud jsi napsaná jako spolumajitel, prostě jsi spolumajitel ať to platila třeba teta z Horní Dolní.
Ale i kdyby na to došlo, budu platit jako prodávající daň z převodu(dnes daň z nabytí)a kde to vezmu…4%daň
@Anonymní píše:
Ale i kdyby na to došlo, budu platit jako prodávající daň z převodu(dnes daň z nabytí)a kde to vezmu…4%daň
Třeba z peněz, který ti on vyplatí?
@DeTer píše:
A ty jsi jim něco podepsiovala? Protože jestli jsi poloviční majitelka máš za sebe zodpovědnost. Když podepisoval něco on to podepisoval za sebe, jestliže od tebe neměl zplnomocnění
nepodepisovala, prostě po tom co matka zaplatila hotově…jsme napsaní oba na katastru…ale darovací smlouva je na přítele, aby z toho nemusela odvézt daň u přímých příbuzných je dar osvobozen
To bude řikat stejně to o tom skotu… Nesmíš o tom být přesvědčení i ty. Nesmí tě takhle zlomit. Na to oni spoléhají. Prodat je sice možnost ( ale pochybuju) byla jsem v podobné situaci a zjišťovala možnosti a věz, že není mnoho institucí, které odkupují části nemovistostí. To už máš jistější podat žalobu na vypořádání se.. Holka tohle musíš nějak dotáhnout… Je to sice problém, bude to psychicky náročné, ale máš dítě.. Přemýšlej tak, že jestliže tady nějaká možnost je, tak bys to dělala pro sebe i pro holku ne? Kde dneska najdeš třeba 200tisíc? Seber se a sněz co sis nadrobila.. Držím ti moc place