Jsem v pekle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
22.7.14 14:37
@Anonymní píše:
Já netrvám na hodnotě domu 180 000, já vím jen, že je ochotný mi dát 90 000 což je půlka splátek, co se splatilo jedubabě, hodnota baráku mi není známá, všechno si řešil petr s matkou, půjčky, dar, práci jejich ukrajinců, já jsem jen uklízela a snažila se to vevnitř uvézt do přijatelného stavu.
Stavbu financovala jeho matka a dala mu to darem…práci platila matka, páč ukrajinci jsou její zaměstnanci, my jsme na splátkách matce zapl.180 000 což půlku je mi snad ochoten dát. Mají všechny papíry, doklady, účty…tady není podle mě co řešit…oni vše financovali…
Jen v katastru jsem napsaná jako vlastník půlky…ale to mě neopravňuje k ničemu…oni soudu doloží všechny platby, které do chalupy investovali

pokud seš zapsaná jako vlastník půlky tak je celkem jedno kdo to platil..půlka je tvoje… najmi si právníka nebo jim podepíšeš i to co nemusíš.. mi přijde že ti hezky vymyli mozek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.7.14 14:39
@Anonymní píše:
navíc budu potřebovat peníze od září, když budu sama s malou, a ne lítat po soudech a platit právníka, polovinu baráku nikdo nekoupí, a co když soud po zdokladování všech dokladů, které platili, mi přiřkne ještě méně než těch 90 000…já nejsem znuděná panička, která nemá do čeho píchnout a tímto se baví, já mám z budoucnosti sakra sevřenej zadek!!!

právě kvůli malé by ses měla uklidnit a s někým se poradit nejlíp s odborníkem přes finance.. ty dáš návrh že chceš svou půlku prodat, oni ji od tebe odkoupí když ne můžeš ji odprodat dál…evidentně seš ve stresu a to člověk pod tlakem udělá nejvíc chyb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
22.7.14 14:47

Takže jak já tomu rozumím - půlka domu je matky a půlka tvoje? Přičemž ta tvoje půlka domu byla darována tvému příteli, který - podle mně - z důvodu, aby nebyl popřípadě zatížen exekucí - svůj majetek převedl na tebe? Neexistuje darovací smlouva a ni jiná, jak ty jsi nabyla svoji půlku, je jen darovací té tvojí půlky z matky na syna?

nemůže tam být nějaký zádrhel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 14:57
@Emilie píše:
Takže jak já tomu rozumím - půlka domu je matky a půlka tvoje? Přičemž ta tvoje půlka domu byla darována tvému příteli, který - podle mně - z důvodu, aby nebyl popřípadě zatížen exekucí - svůj majetek převedl na tebe? Neexistuje darovací smlouva a ni jiná, jak ty jsi nabyla svoji půlku, je jen darovací té tvojí půlky z matky na syna?nemůže tam být nějaký zádrhel?

ne půlka je má a druhá půlka přítele, ovšem peníze, které poskytla jedubaba darovala příteli darem…a následně jsme oba byli zapsáni do katastru, ale našla jsem toto…Pouze pokud není rozdělení věci možné, soud by měl zvážit možnost přikázání věci jednomu či více spoluvlastníkům. Přikázání věci se děje vždy za náhradu, kterou soud určí. Bude pravidlem, že pro takové posouzení si nechá vyhotovit znalecký posudek s oceněním, aby došlo ke spravedlivému řešení. Přikázat lze věc pouze tomu spoluvlastníkovi, který o danou věc projeví zájem. Dojde-li ke sporu kterému ze spoluvlastníků věc přikázat, stanoví ObčZ demonstrativně vodítka, dle kterých by měl soud postupovat. Mezi hlediska je možné zařadit velikost podílů, účelnost dalšího využití, kritérium dosavadního trvalého bydliště, délka pobytu, věk a zdravotní stav spoluvlastníků, apod. Z rozhodovací činnost soudů vyplývá, že soud se v rozhodnutí o zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví vždy musí zabývat výší podílů spoluvlastníků a účelným využitím věci, jeho rozhodnutí však může vyjít i z jiných skutečností. Dovolací soud by pak úvahy soudů rozhodujících v nalézacím řízení mohl zpochybnit jen v případě, že by byly zjevně nepřiměřené.[4] Nedávné rozhodnutí navíc potvrdilo, že „v rámci úvah, kdo ze spoluvlastníků by účelněji využíval předmět sporu, je třeba upřednostnit využití podílovým spoluvlastníkem před využitím osobou blízkou účastníku. Přitom tomu tak je nejen proto, že určujícími by měly být především materiální zájmy samotného účastníka a nikoli členů jeho rodiny, ale i proto, že účastník již dříve měl možnost svůj spoluvlastnický podíl na takovou osobu převést a že není jisté, že k tvrzenému využití osobou blízkou po rozhodnutí skutečně dojde.“[5]

což by jste asi měly holky pravdu, nikde se nepíše jaké finance kdo složil…
není tu nějaká začínající právnička, která by mi aspon poradila jak by to asi probíhalo…a co mě čeká?

• Citovat
  • Upravit
20518
22.7.14 15:05
@Anonymní píše:
ne půlka je má a druhá půlka přítele, ovšem peníze, které poskytla jedubaba darovala příteli darem…a následně jsme oba byli zapsáni do katastru, ale našla jsem toto…Pouze pokud není rozdělení věci možné, soud by měl zvážit možnost přikázání věci jednomu či více spoluvlastníkům. Přikázání věci se děje vždy za náhradu, kterou soud určí. Bude pravidlem, že pro takové posouzení si nechá vyhotovit znalecký posudek s oceněním, aby došlo ke spravedlivému řešení. Přikázat lze věc pouze tomu spoluvlastníkovi, který o danou věc projeví zájem. Dojde-li ke sporu kterému ze spoluvlastníků věc přikázat, stanoví ObčZ demonstrativně vodítka, dle kterých by měl soud postupovat. Mezi hlediska je možné zařadit velikost podílů, účelnost dalšího využití, kritérium dosavadního trvalého bydliště, délka pobytu, věk a zdravotní stav spoluvlastníků, apod. Z rozhodovací činnost soudů vyplývá, že soud se v rozhodnutí o zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví vždy musí zabývat výší podílů spoluvlastníků a účelným využitím věci, jeho rozhodnutí však může vyjít i z jiných skutečností. Dovolací soud by pak úvahy soudů rozhodujících v nalézacím řízení mohl zpochybnit jen v případě, že by byly zjevně nepřiměřené.[4] Nedávné rozhodnutí navíc potvrdilo, že „v rámci úvah, kdo ze spoluvlastníků by účelněji využíval předmět sporu, je třeba upřednostnit využití podílovým spoluvlastníkem před využitím osobou blízkou účastníku. Přitom tomu tak je nejen proto, že určujícími by měly být především materiální zájmy samotného účastníka a nikoli členů jeho rodiny, ale i proto, že účastník již dříve měl možnost svůj spoluvlastnický podíl na takovou osobu převést a že není jisté, že k tvrzenému využití osobou blízkou po rozhodnutí skutečně dojde.“[5]což by jste asi měly holky pravdu, nikde se nepíše jaké finance kdo složil…
není tu nějaká začínající právnička, která by mi aspon poradila jak by to asi probíhalo…a co mě čeká?

Hele, my když stavěli, tak nám taky hodně všelijak pomohl kdo jak mohl. Finančně či fyzicky. Přičemž i to fyzicky bylo, že třeba máma vařila - tudíž platila suroviny. ten dal tohle a támhleten todlecto. Na ruku, na účet. NIC to nemění na tom, až já s ebudu rozvádět (a doufám, že se tak nestane), mám nárok na polovinu tržní hodnoty domu a dalších společných nemovitostí (plus mínus nějaké výdaje na vyřešení toho majetkového podílu).

tvůj případ je stejný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 15:13
@Emilie píše:
Hele, my když stavěli, tak nám taky hodně všelijak pomohl kdo jak mohl. Finančně či fyzicky. Přičemž i to fyzicky bylo, že třeba máma vařila - tudíž platila suroviny. ten dal tohle a támhleten todlecto. Na ruku, na účet. NIC to nemění na tom, až já s ebudu rozvádět (a doufám, že se tak nestane), mám nárok na polovinu tržní hodnoty domu a dalších společných nemovitostí (plus mínus nějaké výdaje na vyřešení toho majetkového podílu).tvůj případ je stejný. :nevim:

Ale vy jste manželé,tj.SJM společné jmění msanželů, my jsme vlastně druh a družka, zákon vlastně partnerství nezná?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.14 15:15
@Anonymní píše:
Ale vy jste manželé,tj.SJM společné jmění msanželů, my jsme vlastně druh a družka, zákon vlastně partnerství nezná?

Ale hned mám lepší náladu, přinejmenším mu hejbnu žlučí…

• Citovat
  • Upravit
49159
22.7.14 15:17
@Anonymní píše:
Ale vy jste manželé,tj.SJM společné jmění msanželů, my jsme vlastně druh a družka, zákon vlastně partnerství nezná?

jak říkám..seš ted ve stresu plná emocí..rozhodně to neřeš sama ale s někým kdo tomu rozumí at malou nepřipravíš o peníze.. nejde o tebe ale o ni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.7.14 15:17
@Anonymní píše:
:mrgreen: :palec: no vida
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
22.7.14 15:32

Zakladatelko, tys byla naivní, že jsi splácela jeho dluhy, oni byli naivní, že na tebe přepsali půlku domu :nevim: Někde ti tam visí nejmíň půl mega :jazyk:

A promiň, ale tvrzení „já jsem jenom majitel“ je vtipný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
22.7.14 16:23
@Anonymní píše:

Nemáme sjm!!! Ano, zapomněla jsem napsat, v době, kdy jsem nabyla půlku domu, jsem nebyla vdaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
22.7.14 18:05
@Anonymní píše:

Fandím ti, neboj, však z logiky věci vyplývá že je uplně jedno kdo co platil, majitel si ty. V tomhle případě je vážně jedno že jeho rodiče jemu něco darovali (to by vylučovalo akorát ze SJM). Jsi majitel… Jsi… :-) Zkus pořešit s právníkem, sice bude něco stát ale hodně se to vyplatí jestli dostaneš vyplaceno tržní hodnotu :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 18:22
@kristyn.g píše:
Fandím ti, neboj, však z logiky věci vyplývá že je uplně jedno kdo co platil, majitel si ty. V tomhle případě je vážně jedno že jeho rodiče jemu něco darovali (to by vylučovalo akorát ze SJM). Jsi majitel… Jsi… :-) Zkus pořešit s právníkem, sice bude něco stát ale hodně se to vyplatí jestli dostaneš vyplaceno tržní hodnotu :-) :palec:

Děkuju, škoda, že když jsem ho potkala v roce 2007 jsem se nesvěřovala tady, tady by mi otevřely oči a poradily by abych ho kopla do řitního otvoru, ale, zase bych neměla dcerku, tak aspoň něco… :lol:

• Citovat
  • Upravit
215
22.7.14 18:59

@Kubula.K no jen dodám že není jedno kdo co platil, pokud se do domu investovalo a dotyční si nechali účtenky (promlčecí doba je 15 let! kdy už účtenky neplatí) tak o tyto částky klesá hodnota její poloviny!..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 19:17
@zilinkaz píše:
@Kubula.K no jen dodám že není jedno kdo co platil, pokud se do domu investovalo a dotyční si nechali účtenky (promlčecí doba je 15 let! kdy už účtenky neplatí) tak o tyto částky klesá hodnota její poloviny!..

No vida, hned jsme zase na začátku, takže raději trvat na domluvené sumě, jelikož hradili vše oni, kromě těch splátek…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky