Jsem v pekle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
21.7.14 23:49
@Anonymní píše: Ńejvíc mě dostává, jak on začíná žít, je na něm vidět, jak se mu vlastně ulevilo, dcerky se zbaví…té věčně naštvané fůrie, která po něm něco chtěla také, má barák… a já jsem úplně dole…vidím krtkům do talíře…

kočko..každý dno je dobrý k tomu aby ses od něj mohla odrazit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
22.7.14 00:48

Můj odhad situace: Pocit viny a strachu v Tobě vzbuzuje záměrně, dělá mu to dobře. Až se začneš bránit, ještě asi něco zkusí, protože si na Tobě mastí ego už dost let, evidentně je na tom tak trochu závislý, chudáček (nadávky a tak). Zná Tě jako nikdo jiný, takže míří do nejzranitelnějších míst.

Potřebuješ oporu. Není někdo, kdo by držel s Tebou? Kamarádka? Teta? Strýček?

Příbuzná si kdysi našla podobnýho s…e, snažil se strachem ochromit celou rodinu. Já se sice bála, že udělá všecko, čím vyhrožoval (zapálení domu, zabití dom. mazlíčků atd atd), ale naštvala jsem se a nastěhovala se s přítelem k nim. Do dvou dnů byl pryč, srábek, úplně hladce.

Holky radí dobře s právníkem, nabídnout polovinu k odkoupení, neprojde, tedy začít prodávat klidně i pod cenou, myslím, že vidina, že polovinu jeho „chaloupky“ koupí nějaký lichvář a nastěhuje tam silně rozvětvenou sociálně slabou rodinu, by ho asi moc nepotěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.7.14 02:56

Já jsem to pochopila tak, že těch 90 000, o kterých zakladatelka psala, by byla ta částka (daň z převodu nemovitosti), o které tu pár stránek dál zmínila.

Těžko bude stát barák 180 000 tisíc, když na něm 4 roky makají.

/// Jinak zakladatelce hodně sil a hlavně nevzdát to, bojovat o to co je tvoje a dcerky. Tím, že bys to jen hodila za hlavu, připravíš o majetek právě tvojí dceru. Měj svojí hrdost a nenech po sobě šlapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 08:39
@Bábrdl píše: Čistě ze zvědavosti. Kde to zhruba je? Ten barák. já jen, když ti tvrdí, že odhadní cena je asi sto šedesát tisíc

U Mělníka

• Citovat
  • Upravit
3733
22.7.14 08:41
@Anonymní píše:
U Mělníka

to tak je fakt směšné jakou částkou Tě chtějí opít :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 08:43
@madlicka píše:
Můj odhad situace: Pocit viny a strachu v Tobě vzbuzuje záměrně, dělá mu to dobře. Až se začneš bránit, ještě asi něco zkusí, protože si na Tobě mastí ego už dost let, evidentně je na tom tak trochu závislý, chudáček (nadávky a tak). Zná Tě jako nikdo jiný, takže míří do nejzranitelnějších míst.

Příbuzná si kdysi našla podobnýho s…e, snažil se strachem ochromit celou rodinu. Já se sice bála, že udělá všecko, čím vyhrožoval (zapálení domu, zabití dom. mazlíčků atd atd), ale naštvala jsem se a nastěhovala se s přítelem k nim. Do dvou dnů byl pryč, srábek, úplně hladce.

Holky radí dobře s právníkem, nabídnout polovinu k odkoupení, neprojde, tedy začít prodávat klidně i pod cenou, myslím, že vidina, že polovinu jeho „chaloupky“ koupí nějaký lichvář a nastěhuje tam silně rozvětvenou sociálně slabou rodinu, by ho asi moc nepotěšila.

To by byl gol, by ho úsměv přešel, když skupina nepřizpůsobivých by dělala ohýnek z jeho plovoucí podlahy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.14 09:09
@madlicka píše:

Bohužel nemám nikoho, táta je jedináček a mamka měla bráchu, který už je několik let po smrti…mám jen tátu

• Citovat
  • Upravit
Vet
29
22.7.14 10:18

No a táta ti nepomůže? To je celé nějaké zvláštní, přece by ti určitě pomohl :zed:

A ten barák..opravdu chceš říct že má hodnotu 180 000? To je nějaká kůlna co stavějí již 4 roky?

Víš mám trošku pocit, že mnoho věcí zamlčuješ a trošku si vymýšlíš, jestli ne omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 12:52
@Vet píše:
No a táta ti nepomůže? To je celé nějaké zvláštní, přece by ti určitě pomohl :zed:

A ten barák..opravdu chceš říct že má hodnotu 180 000? To je nějaká kůlna co stavějí již 4 roky?

Víš mám trošku pocit, že mnoho věcí zamlčuješ a trošku si vymýšlíš, jestli ne omlouvám se.

Táta by mi nepomohl, páč je stejný jako přítel, jen se někomu pověsit na krk…starala se o něj máma, když zemřela hledá na kom parazitovat…bohužel chodím s vlastním otcem, našla jsem si to samé co mě vychovávalo
Chalupa je patrový nezkolaudovaný barák s velkou zahradou, částka 90 000 je ta na které jsme se původně dohodli s přítelem, polovina splátek, které jsme zaplatili jedubabě…já tedy nevím, co je na tom nepochopitelného?

• Citovat
  • Upravit
Vet
29
22.7.14 13:00

Takže ještě jednou..jakou hodnotu má barák…a ne co vám půjčila tchýně.

Takže hodnota domu, který je teda postaven je 180 000…stále na tom trváš ano? :zed:

Už nevím jak se mám zeptat jinak. Chápu, že jsi ve stresu ale ty jsi i pořádně zmanipulovaná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 14:18
@Vet píše:
Takže ještě jednou..jakou hodnotu má barák…a ne co vám půjčila tchýně.

Takže hodnota domu, který je teda postaven je 180 000…stále na tom trváš ano? :zed:

Už nevím jak se mám zeptat jinak. Chápu, že jsi ve stresu ale ty jsi i pořádně zmanipulovaná :cert:

Já netrvám na hodnotě domu 180 000, já vím jen, že je ochotný mi dát 90 000 což je půlka splátek, co se splatilo jedubabě, hodnota baráku mi není známá, všechno si řešil petr s matkou, půjčky, dar, práci jejich ukrajinců, já jsem jen uklízela a snažila se to vevnitř uvézt do přijatelného stavu.
Stavbu financovala jeho matka a dala mu to darem…práci platila matka, páč ukrajinci jsou její zaměstnanci, my jsme na splátkách matce zapl.180 000 což půlku je mi snad ochoten dát. Mají všechny papíry, doklady, účty…tady není podle mě co řešit…oni vše financovali…
Jen v katastru jsem napsaná jako vlastník půlky…ale to mě neopravňuje k ničemu…oni soudu doloží všechny platby, které do chalupy investovali

• Citovat
  • Upravit
8523
22.7.14 14:24

Anonymní - furt nechápu, jakým soudem se tady oháníš. Kdo by se měl soudit a proč?
Ty jseš vlastníkem půlky nemovitosti. Pokud ji chceš prodat, nabídneš ji nejdřív druhýmu spoluvlastníkovi a pokud on ji nebude chtít koupit, můžeš to prodat komu chceš.
A za druhý - tys to dostala darem. Že to platila tchýně, to je přece úplně jedno, to nikoho nezajímá. Prostě jsi to dostala a konec. Neměla ti to dávat, bylo to její rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.14 14:30
@PetraJ píše:
Anonymní - furt nechápu, jakým soudem se tady oháníš. Kdo by se měl soudit a proč?
Ty jseš vlastníkem půlky nemovitosti. Pokud ji chceš prodat, nabídneš ji nejdřív druhýmu spoluvlastníkovi a pokud on ji nebude chtít koupit, můžeš to prodat komu chceš.
A za druhý - tys to dostala darem. Že to platila tchýně, to je přece úplně jedno, to nikoho nezajímá. Prostě jsi to dostala a konec. Neměla ti to dávat, bylo to její rozhodnutí.

Nene, já to nedostala darem, ty peníze za které se to kupovalo, dostal darem přítel od své matky, kdyby to dala darem mě musela by z toho platit darovací daň, ta se neplatí jen u přímých příbuzných, já jsem nedostala žádný dar, pouze jsem zapsaná jako vlastník půlky.
Já se soudem neoháním, jen mi mrzí ten jeho přístup…když se to pořizovalo během našeho vztahu, že si v této době vlastně pořídil barák, když před tím měl jen dluhy…to se mi špatně zkousává…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.14 14:34
@Anonymní píše:
Nene, já to nedostala darem, ty peníze za které se to kupovalo, dostal darem přítel od své matky, kdyby to dala darem mě musela by z toho platit darovací daň, ta se neplatí jen u přímých příbuzných, já jsem nedostala žádný dar, pouze jsem zapsaná jako vlastník půlky.
Já se soudem neoháním, jen mi mrzí ten jeho přístup…když se to pořizovalo během našeho vztahu, že si v této době vlastně pořídil barák, když před tím měl jen dluhy…to se mi špatně zkousává…

navíc budu potřebovat peníze od září, když budu sama s malou, a ne lítat po soudech a platit právníka, polovinu baráku nikdo nekoupí, a co když soud po zdokladování všech dokladů, které platili, mi přiřkne ještě méně než těch 90 000…já nejsem znuděná panička, která nemá do čeho píchnout a tímto se baví, já mám z budoucnosti sakra sevřenej zadek!!!

• Citovat
  • Upravit
7006
22.7.14 14:35

Já to zkusím zjednodušit: jestli jsi platila nějaký jeho dluhy a nemáš na to smlouvu, tak ty peníze nikdy v životě neuvidíš.

Pokud ale oni udělali tu „chybu“, že tě zapsali jako vlastníka poloviny domu, tak je úplně jedno, kdo co platil, ty jsi oficiálně vlastník ideální poloviny a můžeš s ní nakládat, jak uznáš za vhodné, tj. i ji prodat, pokud najdeš kupce. Nemusí se ti to zdát správný nebo spravedlivý, ale takhle to podle zákona je.

Takže vzhledem k tomu, že svoje „oprávněné“ peníze nikdy nedostaneš, můžeš se zahojit na tom, na co podle tebe nemáš nárok. Ty peníze se nebudou jmenovat „vrácení dluhu, který jsi za mě zaplatila“, ale spíš „vyplacení z domu“, ale je to nejspíš jediná šance, jak se k nim kdy dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí